Tallbergs Förlag

Att leva livet fullt ut – trots spridd cancer

Dela

Svenska Adiba Barney hade flyttat till USA, blivit VD i Silicon Valley och träffat den stora kärleken. Nu återstod bara att bli mamma. Istället fick hon en dödsdom. Den nya boken "När livet ger dig kaktusar, gör margaritas!" handlar om ett spektakulärt liv, att få barn mot alla odds och om att aldrig bli bitter.

Omslaget på Adiba Barneys bok: När livet ger dig kaktusar - Gör margaritas!
Omslaget på Adiba Barneys bok: När livet ger dig kaktusar - Gör margaritas!

"Jag lever mitt liv som om det inte finns någon morgondag, och samtidigt som om jag kommer att leva för evigt.”

Att uppleva krig som barn, fly ett land på en smugglares båt, att vara invandrare i Sverige och kämpa för sin självständighet som kvinna – både mot patriarkatet och den syrianska hederskulturen. Detta är starten på denna inspirerande berättelse. Men det är långt ifrån slutet.

Adiba Barney överlevde bröstcancer två gånger innan 30-årsåldern och fick sin dödsdom när hon fyllde 37 år. Trots det har hon hunnit ha ett händelserikt och mestadels roligt liv. Efter att ha jobbat i över ett decennium med tech- och startupbranschen i Stockholm åkte hon på svenskt diplomatpass till USA och fick en framgångsrik karriär som VD i Silicon Valley. Där träffade hon också sin blivande make Kris. Under hela sitt vuxna liv har hon längtat efter barn, så för några år sedan fattade hon beslutet att bli mamma via surrogatmödraskap.

– Det har varit 15 år av försök och intensiv längtan. Herregud, jag har låtit frysa ner embryon tillsammans med tre olika män innan det äntligen gick vägen. Till sist kom vår lilla Alex. Eftersom jag lever med en dödlig sjukdom var det inget lätt beslut och det är klart att jag brottas med skuldkänslor ibland. Men vem vet – kanske lever jag länge till? Alex har fyllt vårt liv med så mycket lycka och kärlek.

När livet ger dig kaktusar, gör margaritas! handlar om glädje, sorg, passion och att leva som att det inte finns en morgondag.
– Jag brukar tänka: Fuck you cancer, jag väljer livet. Idag lever jag!

OM FÖRFATTAREN
Adiba Barney, 43, är född i Libanon, uppvuxen i Lidköping och tidigare framgångsrik affärsledare i Silicon Valley. Hon lever sedan 2015 på lånad tid och gör nu allt i sin makt för att både hon och andra drabbade ska överleva den obotliga sjukdomen spridd bröstcancer. Numera ägnar hon all tid hon har över åt att vara patientförespråkare åt organisationen METAvivor (en ideell organisation vill öka kunskaperna om spridd bröstcancer) och hon ligger bland annat bakom informationskampanjen #knowmbc.
Numera bor hon med maken Kris och 2-åriga sonen Alex i Charlotte, North Carolina.
Alla författarens intäkter från försäljningen av boken går till en fond för att stödja forskning kring spridd bröstcancer. Tanken är att sonen Alex ska förvalta den i framtiden.


FÖR MER INFORMATION
Vänligen kontakta Terri Herrera, terri@mimadre.se, 070-432 22 26

Nyckelord

Bilder

Omslaget på Adiba Barneys bok: När livet ger dig kaktusar - Gör margaritas!
Omslaget på Adiba Barneys bok: När livet ger dig kaktusar - Gör margaritas!
Ladda ned bild

Länkar

Om

Tallbergs Förlag AB är ett förlag som står upp för HBTQ, etnicitet, religion, klass, kön och funktionsvariationer med flera. Vi föreläser och arrangerar workshops, utbildningar samt kulturevenemang, till exempel i form av konserter och konstutställningar. Alla produkter kan paketeras digitalt och säljs som utbildningsmaterial till skolor, företag och andra verksamheter som önskar öka sin kompetens inom våra områden.

Följ Tallbergs Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tallbergs Förlag

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum