Växjö stift

Biskopen samtalar med elever på Kungsmadskolan

Dela

På inbjudan av Kungsmadskolan kommer biskop Fredrik Modéus på torsdag 2 maj att samtala med elever om kyrkans roll i dagens moderna samhälle.

Eleverna som kommer att lyssna på biskopen läser kursen Religionsvetenskap och går i årskurs 3, samt elever från Språkintroduktionen.

- Vi vill att eleverna ska få en inblick i vilka olika arbetsområden som kyrkan faktiskt har, förutom gudstjänster. Vi anser att det är viktigt för eleverna att bli medvetna om hur olika religioner kan påverka människor i samhället, där biskopens besök är ett steg i detta arbete, säger Linda Lundgren, en av religionslärarna på Kungsmadskolan.

Det är andra gången som biskop Fredrik Modéus möter elever på Kungsmadskolan.

- Det är viktigt att möta ungdomar, lyssna på deras tankar om livet och att samtala om den roll som kyrka och tro kan spela i samhället och i människors liv, säger Fredrik Modéus.

Biskopen möter eleverna på torsdag 2 maj kl. 11-12.

- Vi hoppas med biskopens besök att få eleverna medvetna om kyrkans syn på sitt uppdrag och hur de, ur ett kristet perspektiv, agerar i ett sekulariset Sverige, säger Linda Lundgren.

Kontakter

Bilder

Om

Växjö stift
Växjö stift
Östraboliden
352 39 Växjö

+46(470)773800https://www.svenskakyrkan.se/vaxjostift

Växjö stift är en del av Kristi världsvida kyrka och ett av Svenska kyrkans 13 stift. Det omfattar församlingarna inom stiftets område som består av större delen av Småland och hela Öland. Stiftet är ett pastoralt område som leds av en biskop.

Följ Växjö stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Växjö stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum