Clockwork Bemanning & Rekrytering AB

Clockwork rustar för samhällsviktigt uppdrag

Dela

När Arbetsförmedlingens nya tjänst Rusta och Matcha drar igång under våren är Clockwork en av tjänsteleverantörerna. Målet är att förbereda arbetssökande för jobb eller studier genom individanpassat stöd.

Clockworks mål är att vägleda människor till sina möjligheter så att de slutligen kan matchas mot företag med kompetensbehov.
Clockworks mål är att vägleda människor till sina möjligheter så att de slutligen kan matchas mot företag med kompetensbehov.

I enlighet med januariavtalet har regeringen beslutat att Arbetsförmedlingen ska reformeras. Det innebär att det matchningsuppdrag som Arbetsförmedlingen har i dag istället ska läggas ut på fristående aktörer. För att utvärdera vilken modell som fungerar bäst ingår nu 32 geografiska områden i pilotverksamheten Rusta och Matcha, som ger fristående aktörer, däribland Clockwork, möjligheter att själva utforma metoder och arbetssätt för att få ut individer på arbetsmarknaden.

Clockwork har i flera år arbetat framgångsrikt med Arbetsförmedlingens Stöd och Matchning. Principen med Rusta och Matcha är densamma, där arbetssökande hos Arbetsförmedlingen själva får välja en leverantör av individanpassat stöd. Det som skiljer Stöd och Matchning från Rusta och Matcha är främst att uppdraget att rusta arbetssökande på vägen mot studier eller arbete blir tydligare.
– Vi har också friare händer i att utforma innehållet i programmet efter egen bedömning. Det tror vi är en styrka för Clockwork eftersom vi har erfarenhet av att matcha personer med jobb. Vi har också draghjälp av att vi är ett seriöst företag med stark lokal förankring, säger Pär Dahlund, Affärsområdeschef för omställning och utbildning på Clockwork Bemanning & Rekrytering.

Högsta betyg i deltagarmätning
För Clockwork var det självklart att lämna in en ansökan om att bli tjänsteleverantör för Rusta och Matcha. Inte minst eftersom arbetet med Stöd och Matchning verkligen gett resultat – i den senaste mätningen som gjordes i mars fick Clockwork fyra av fyra möjliga stjärnor i rating av sina deltagare.
– Att få det högsta betyget gör oss väldigt glada och stolta och visar att vi jobbar på rätt sätt för att få ut människor i arbete.

Alla insatser utgår ifrån individens behov, men kan handla om att ta fram ett relevant CV, intervjuträning, jobbsökarmetodik.
– I grunden ligger alltid en realistisk och genomförbar plan som bygger på en kartläggning av individens kompetens och behov. Vårt mål är att vägleda människor till sina möjligheter så att de slutligen kan matchas mot företag med kompetensbehov.

Leveransområdet som nu är aktuellt för Clockwork är Umeå med kranskommuner. För Clockwork innebär den nya satsningen en nyetablering av Rusta och Matcha som adderas till det erbjudande som Clockwork i Umeå erbjuder sina kunder.

– Vi har anställt en ny medarbetare i Umeå som kommer att ansvara för detta område och vi håller just nu på att prospektera nya lokaler, avslutar Pär Dahlund.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Clockworks mål är att vägleda människor till sina möjligheter så att de slutligen kan matchas mot företag med kompetensbehov.
Clockworks mål är att vägleda människor till sina möjligheter så att de slutligen kan matchas mot företag med kompetensbehov.
Ladda ned bild

Om

Clockwork Bemanning & Rekrytering AB
Clockwork Bemanning & Rekrytering AB
Stigaregatan 7
791 60 Falun

https://clockworkpersonal.se/

Hej! Det är vi som är Clockwork. Vi arbetar med rekrytering och bemanning men vi brukar säga att vi är i ”bättre framtidsbranschen” – för vi vill vara en kraftkälla för företag och människor som vill utvecklas. Vårt erbjudande är träffsäker matchning mellan företagens behov och medarbetarnas kvaliteter, oavsett om det handlar om jobb i industri- eller tjänstesektorn, inom skolvärlden eller i olika integrationsprojekt. Vi tror på människor och vi vet att rätt människa på rätt plats gör skillnad. Därför är det viktigt för oss att ha koll på varje marknad, varje företag och varje medarbetare. Och därför är det viktigt för oss med en stark lokal närvaro. Du möter oss i tjugo städer från Göteborg i söder till Luleå i norr.
Läs mer på www.clockworkpersonal.se

Följ Clockwork Bemanning & Rekrytering AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Clockwork Bemanning & Rekrytering AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum