Ving Sverige AB

Deckare populärast i solstolen

Dela

Semestern brukar innebära att fler får tid för läsning och närmare 7 av 10 svenskar (67 procent) uppger att de brukar läsa eller lyssna på böcker under semestern. Spänning står högst på läslistan följt av skönlitteratur och korsord. Det visar Vings Resepanel där 16 907 personer svarat på frågor om läsvanor under semestern.

Sunprime Miramare Beach, Rhodos. Fotograf: Mats Högberg
Sunprime Miramare Beach, Rhodos. Fotograf: Mats Högberg

Tvärt emot samhällets digitala utveckling så uppger nästan 8 av 10 (77 procent) att de föredrar att läsa på det mer traditionella sättet, en vanlig pappersbok. 15 procent lyssnar helst på ljudböcker medan endast 4 procent uppger att de läser e-böcker. 

– Inte helt överraskande är det spänning som toppar läsvanorna i solstolen. Omtyckta genrer är även skönlitteratur, olika magasin och reseguider. Korsord och sudoku är det också många som kopplar av med. Minst populärt är fantasylitteratur och böcker om personlig utveckling, säger Fredrik Henriksson, kommunikationschef Ving. 

Topplista: Mest populära genrerna för semestrande svenskar? (Fler svar möjliga)

1. Deckare 67 procent
2. Skönlitteratur 56 procent
3. Korsord/Sudoku 36 procent
3. Magasin 19 procent (inredning, mode, sport, resor livsstil)
4. Reseguider 17 procent
5. Memoarer 10 procent

Fem procent läser böcker om personlig utveckling och tre procent läser fantasyböcker.  

För ytterligare information och bilder, kontakta: Fredrik Henriksson, kommunikationschef Ving/Thomas Cook Northern Europe, 0709-513124, fredrik.henriksson@thomascook.se
 

Om Resepanelen: Resepanelen är en internetbaserad, oberoende och opolitisk panel som speglar åsikter när det gäller semester, resor och andra närliggande frågor. Den här panelen har besvarats av 16 951 personer, varav 16 907 om läsning. Undersökningen genomfördes under perioden 31/5-7/6, 2018. Att vara med är frivilligt och helt kostnadsfritt, och man kan när som helst lämna panelen. Urvalet är ett s.k. bekvämlighetsurval och de som svarar väljer själva att göra det via en webbenkät.

 

Kontakter

Bilder

Sunprime Miramare Beach, Rhodos. Fotograf: Mats Högberg
Sunprime Miramare Beach, Rhodos. Fotograf: Mats Högberg
Ladda ned bild

Om

Ving Sverige AB
Ving Sverige AB
Rålambsvägen 17
10520 Stockholm

https://www.ving.se/

Ving är Sveriges ledande researrangör med resor till knappt 400 resmål i cirka 60 länder. Ving arrangerar charterresor, flexibla paketresor med reguljärflyg och säljer även enskilda flygbiljetter och hotellövernattningar till den som vill resa på egen hand. Resorna säljs via internet, telefon och i utvalda resebyråer över hela landet.

Ving ingår tillsammans med Globetrotter i Ving Sverige AB och har cirka 700 000 resenärer årligen. Ving Sverige AB ingår i den internationella resekoncernen Thomas Cook Group plc som är noterad på London-börsen.

 

Följ Ving Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Ving Sverige AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum