Stiftelsen Skansen

Drick mer kaffe på Skansen!

Dela

Den som väljer att ta en kopp kaffe på Skansen Terrassen, Sollidenrestaurangen, Tre Byttor, Gamla krogen/Bollnäsgrillen, Balderslunden Våffelbruket eller Café Nyloftet bidrar med 2 kronor till Skansens bevarandearbete. Så det är bara att släppa fram sin inre kaffemoster och vara med och hjälpa till.

En viktig del av Skansen är arbetet med artbevarande, kulturhistorisk utveckling, kunskap om biologisk mångfald samt ett hållbart samhälle, i egen regi eller indirekt via andra aktörer både nationellt och internationellt. Därför finns nu också ett antal insamlingsprojekt som möjliggör ökat stöd för forskning, utbildning och artbevarande. Ett av projekten riktar sig mot den zoologiska verksamheten i djurparken och den andra mot bevarande och utveckling av de kulturhistoriska miljöerna.

Hotade djurarter får en chans
Den vitryggiga hackspetten har länge varit hotad och i september 2016 invigdes en voljär på Skansen i samarbete med Naturskyddsföreningen och Nordens ark. Här föds vitryggiga hackspettar upp för att sedan släppas ut i naturen.
Insamlingsprojektet har till ändamål att lämna ekonomiskt stöd till verksamhet som syftar till att främja arbete med artbevarande av i första hand nordiska arter som t ex berguv. Projektet kan också stödja andra bevarandeprojekt som är direkt eller indirekt kopplade till Skansens djur, eller internationella projekt med koppling till samspelet mellan människa och djur.

1700-talet återuppstår i Tottieska gården
Just nu samlas det också in pengar för att kunna köpa in en silverservis från 1700-talet till Tottieska gården som är under renovering. Inför öppnandet av huset 2018 ska alla detaljer vara på plats och i den magnifika matsalen dukas det upp som det kunde se ut inför en festmiddag anno 1780.

Skansens Restauranger stöder berguvsprojektet
Från och med i sommar bidrar alla gäster som väljer att ta en kaffepaus på någon av Skansens Restaurangers mat- och fikaställen till Skansens berguvsprojekt som pågått sen 80-talet. Varje sommar kläcks ett antal ungar som sen släpps ut i Stockholms skärgård. Det är ett projekt i samarbete med Skärgårdsstiftelsen och Naturhistoriska riksmuseet och har bidragit till den biologiska mångfalden i området.

Bilder

Om

Stiftelsen Skansen
Stiftelsen Skansen
Box 27807
115 93 Stockholm

08-442 80 00 vxlhttp://www.skansen.se/sv

Skansen är världens äldsta friluftsmuseum. Det grundades 1891 av Artur Hazelius för att visa hur människor bott och verkat i Sverige under äldre tid. Cirka 150 byggnader har flyttats hit från hela Sverige. I djurparksdelen visas skandinaviska vilda djur och på en del av gårdarna tamboskap. Skansen-Akvariet har exotiska djur. Dessutom finns här scener, restauranger, lekparker och butiker. Varje år kommer cirka 1,4 miljoner gäster till Skansen.

Följ Stiftelsen Skansen

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stiftelsen Skansen

Nu slår bodluckorna upp på Skansens julmarknad!12.11.2018 07:00Pressmeddelande

Nu är det snart dags för den första julmarknadshelgen på Skansen. Bodarna slår upp luckorna, och försäljare från hela landet packar upp julmat, textilier, trähantverk, fisk och konfekt, pepparkakshus och saffransbullar. Det blir dans runt granen med Julorkestern, det serveras rykande het glögg och nybakade små munkar, brända mandlar, kolbullar och mycket mera. Hantverkarna i stadskvarteren - glasbruket, krukmakaren och flera andra små verkstäder har öppet.. Julmarknaden pågår 24 - 25 november, 1 – 2, 8 – 9 och 15 – 16 december.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum