Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

En kväll för Ukraina i Mikaelikyrkan den 11/3

Dela

Den 11/3 mellan kl. 18-21 anordnar Svenska kyrkan Västerås en stor insamlingskväll i Mikaelikyrkan för de drabbade i Ukraina. Kom och lyssna till lokala artister varvat med samtal med personer som har olika infallsvinklar på situationen.

Att delta i kvällen är helt kostnadsfritt. Café Mika har öppet hela kvällen och alla intäkter från försäljning kommer oavkortat att gå till Ukraina. Självklart kan du under kvällen bidra till Act Svenska kyrkans insamling ”Nödrop för Ukraina”.

- Vi hoppas på att många kommer och att kvällen både kan skänka hopp och tröst samtidigt som vi bidrar till humanitära insatser till dem som nu lider. Det kommer bli en varm och givande kväll, säger Maria Agstam Häggkvist, präst i Mikaelikyrkan.

En kväll som skänker hopp

Under kvällen bjuds deltagarna på blandad musik med allt från ballader, rock, pop, klassiskt, folkmusik och gospel. Ett stort antal lokala artister deltar, självklart utan att få betalning. Bland artisterna märks exempelvis Rytterne Röj, Sofia Svensson, Bengt Kyllinge, Deborah Henriksson, Duk-Kyung Chang, Simon Ludvigsson, Pia Östberg med Micke Winterquist, Folke Dahlgren, Bruno Andersen, Bo Senter, Hans Åke Månsson, Begis, Karin E Aase med gospelkör, Peter Forsberg och Leif Åhman.

Musiken varvas med ett antal talare som samtalar och ger olika infallsvinklar på situationen i Ukraina. Kvällens konferencier Maria Agstam Häggkvist kommer att samtala med till exempel Håkan Sjöstrand, generalsekreterare för svenska fotbollsförbundet, Ann Gräsberg, komiker och föreläsare och Erik Lysén, chef för Act Svenska kyrkan, som är Svenska kyrkans insamlingsorgan.

- Kan du inte delta men vill bidra till insamlingen, går det utmärkt att redan nu swisha ett bidrag till swishnummer 9001223. Skriv Västerås i meddelandefältet, avslutar Robert Jonsson, samordnare i Mikaelikyrkan.

För mer information

Maria Agstam Häggkvist, 021-404512 eller maria.agstam-haggkvist@svenskakyrkan.se

Robert Jonsson, 021- 40 45 22 eller robert.jonsson@svenskakyrkan.se

Du hittar mer information om ”En kväll för Ukraina” via vår webbplats: https://www.svenskakyrkan.se/vasteras/valkomna-till-en-kvall-for-ukraina-den-11-mars samt via Facebook.

Läs gärna mer om hur Act Svenska kyrkan arbetar här: https://www.svenskakyrkan.se/act/nyheter/act-svenska-kyrkan-agerar-for-ukraina-

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Robert Jonsson och Maria Agstam Häggkvist
Robert Jonsson och Maria Agstam Häggkvist
Ladda ned bild

Om

Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Box 5
721 03 Västerås

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras
Svenska kyrkan Västerås möter människor i vardag och högtid, i glädje såväl som sorg. Verksamheten är öppen för alla, oavsett tro eller tvivel. 

Det finns mötesplatser för alla åldrar och för många olika intressen, allt från öppen förskola och ungdomsgrupper till samtalsgrupper och körverksamhet. 
Kyrkan är också en naturlig del av vardagen i till exempel skolor och på sjukhuset. Fler än 80 000, cirka 60 procent av alla västeråsare tillhör Svenska kyrkan, vilket gör kyrkan till den i särklass största folkrörelsen i Västerås. Här finns 26 kyrkor och 23 begravningsplatser.

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras

Följ Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Gift er på Drive in i sommar!29.3.2022 11:39:40 CEST | Pressmeddelande

Gift er, förnya era äktenskapslöften eller passa på att döpa barnen på årets drive in. Eller kom förbi och njut av den härliga stämningen. Fredagen den 8 juli finns Svenska kyrkan äntligen på plats igen vid Elbakajen under Västerås Summer Meet! Att vigas, förnya äktenskapslöften eller döpas på drive in är både enkelt och stämningsfullt. Kom som ni är. Kyrkan ordnar präst, musik och skål i alkoholfritt bubbel för brudpar och dopfamiljer. Den härliga stämningen står Västerås Summer Meet och publiken för.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum