Stiftelsen Skansen

Festligt Valborgsfirande på Skansen 30 april

20.4.2017 15:30 | Stiftelsen Skansen

Dela

Våren inleds på Skansen med studentsång, vårtal och valborgsbrasa. Programmet ges i två delar med ”Sjungom studentens lyckliga dag!” under eftermiddagen och ”Sköna maj välkommen!” vid skymningen. På kvällen håller Caroline Klüft talet till våren. Gruppen Fröken Elvis bjuder på underhållning med Elvis låtar på svenska och tiomannabandet Östblocket avrundar kvällen i skenet Valborgselden. Som en röd tråd genom Valborgsfirande går vårsångerna med Stockholms Studentsångare under ledning av Pelle Olofsson. Vid den studentikosa eftermiddagstillställningen med studenter från Stockholms lärosäten underhåller Blåscorpset Kårsdraget med Baletten Kårsetten med spex och glada upptåg.

Valborgseld. Foto: Lars-Eric Örthlund.
Valborgseld. Foto: Lars-Eric Örthlund.

15.00-16.15 Sjungom studentens lyckliga dag! 

Studentikost firande i samarbete med Stockholms Studentkårers Centralorganisation.

Fanborg med fanor och standarer från Stockholms lärosäten.

Utmärkelsen ”Årets studentvän” delas ut och tal hålls.

Vårsånger med Stockholms Studentsångare samt spex och galna upptåg med orkestern Kårsdraget och Baletten Kårsetten.

20.15-22.00 Sköna maj välkommen!                   

20.15-20.45 Elvis på svenska med Fröken Elvis

20.45-20.55 Talet till våren hålls av Carolina Klüft.

21.00 Valborgsmässobålet tänds.

21.00-21.20 Stockholms Studentsångare sjunger in våren. Dirigent: Pelle Olofsson

21.20-22.00 Östblocket brassar loss

 

Fröken Elvis

Fröken Elvis bjuder på en konsert med värme, humor, kärlek och litet allvar där Elvis låtar fått nya arrangemang och svenska översättningar. I maj släpps bandets andra album och i juli bär det av på årets stora sommarturné. Fröken Elvis består av: 

Camilla Fritzén – sång

Josefin Berge – gitarr, kör,

Sanna Andersson – kontrabas, gitarr, munspel, piano, kör

Lisa Bodelius – kontrabas, trombon, piano, kör

Maria Olsson – trummor, slagverk, kör

För översättningarna svarar Camilla Fritzén och Lisa Bodelius.

För mer info: Fröken Elvis

 

Östblocket

Tiomannabanden Östblockets musik är inspirerad av romsk, balkansk och arabisk musiktradition med en blandning av nyskrivet och traditionellt material. I år fyller Östblocket 20 år och har just släppt sitt fjärde album, ”Silver & Guld” som består nästan uteslutande av egna kompositioner med svenska texter inspirerade av musiken från Balkan, Turkiet och Arabvärlden. Östblocket består av: 

Sofia Berg-Böhm – sång

Blagoj Lamnjov –klarinett

Mathias Gunnarsson – trumpet

Anders Wallseth – trumpet

Fredrik Månsson – tenorhorn

Erik Axelsson – tenorhorn

Klas Ottosson – tuba

Johan Ohlsson – dragspel

Patrik Trankell – trummor, slagverk

Daniel Persson Pergament – slagverk

För mer info: Östblocket

Bilder

Valborgseld. Foto: Lars-Eric Örthlund.
Valborgseld. Foto: Lars-Eric Örthlund.
Ladda ned bild
Fröken Elvis. Foto: Sabina Donsér
Fröken Elvis. Foto: Sabina Donsér
Ladda ned bild
Östblocket. Foto: Östblocket.
Östblocket. Foto: Östblocket.
Ladda ned bild
Carolina Klüft.
Carolina Klüft.
Ladda ned bild

Om

Stiftelsen Skansen
Stiftelsen Skansen
Box 27807
115 93 Stockholm

08-442 81 97http://www.skansen.se/sv

Skansen är världens äldsta friluftsmuseum. Det grundades 1891 av Artur Hazelius för att visa hur människor bott och verkat i Sverige under äldre tid. Cirka 150 byggnader har flyttats hit från hela Sverige. I djurparksdelen visas skandinaviska vilda djur och på en del av gårdarna tamboskap. Skansen-Akvariet har exotiska djur. Dessutom finns här scener, restauranger, lekparker och butiker. Varje år kommer cirka 1,4 miljoner gäster till Skansen som är Sveriges mest besökta museum och stockholmarnas favoritmuseum enligt en undersökning från januari 2017.

Följ Stiftelsen Skansen

Skriv in din e-postadress så får du ett mejl när vi har något nytt att berätta.

Senaste nyheterna från Stiftelsen Skansen

Det händer på Skansen i augusti20.7.2017 07:00Pressmeddelande

Augusti månad är fylld till brädden med program, aktiviteter för barn, dans och hantverk. Nytt för i år på Sollidenscenen är ett välkommet gästspel från Kungliga filharmonikerna 3 augusti. Sen blir det Allsång på Skansen ända fram till den 15 augusti med Lisa Nilsson på det förlängda programmet 1 augusti. Barnens allsång kör på söndagar fram till 20 augusti och jazzmåndagarna till den 21 augusti. Missa inte heller tre härliga dagar med ull och lin där man får lära sig allt från att bråka och häckla till fläckborttagning på bästa yllekavajen.

Scensommar på Skansen - augusti17.7.2017 15:16Pressmeddelande

Sensommaren är fortfarande scensommar på Solllidenscenen med allsång, jazz och klassisk musik. Kungliga filharmonikerna har tagit upp en gammal tradition och ger en sommarkonsert den 3 augusti. Unga operastjärnor uppträder på Jenny&Jussi den 5 augusti och den 19 augusti är vikt åt Evert Taube. Allsång på Skansen pågår fram till 15 augusti, Barnens allsång till 20 augusti och den sista jazzmåndagen infaller den 21 augusti. Sist, och för de minsta, avslutas scensommaren med Babblarna - första musikalen den 27 augusti.

Midsommar, gårdens djur och sommarmarknad på Skansen15.6.2017 10:00Pressmeddelande

Midsommar på Skansen firas i dagarna tre. På själva midsommarafton blir majstången rest av Skansens folkdanslag som sen leder dansen. Under dagen kan man binda björklövskransar, gå på midsommarmarknad, dansa både gammalt och modernt och njuta av sommarens finaste högtid. På midsommardagen och söndagen fortsätter dansen och marknaden. Under midsommarhelgen är bodarna på Marknadsgatan öppna och fulla av hantverk och närproducerad mat till försäljning. Midsommartiden var också tiden då man tog med sig gårdens djur upp till fäboden och sommarbetet - buföring. Så gör vi också på Skansen den 20 och 21 juni.

Det händer på Skansen i juli9.6.2017 07:00Pressmeddelande

Juli månad och högsäsong på Skansen. Nu är det tid för sång i alla möjliga former och konstellationer - allsång, körsång, jazzstandards och rock, gospel och pop. Laleh och Per Gessles sommarturnéer tar dem till Sollidenscenen vilket också gäller för en rad artister i Blå måndag, Barnens allsång, Allsång på Skansen och Körklang. Utöver sång blir det också många tillfällen till dans i juli. Den här månaden har också de flesta hus öppet och i flera av dem är det verksamhet för barn, låtspel och vardagssysslor så som de kunde vara för gemene man för några hundra år sedan. För att få mer inblick i djurens värld har djurvårdarna ett antal prat vid bestämda tider hela månaden, varav en på engelska om ren.

I vårt nyhetsrum kan du läsa de senaste nyheterna, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt nyhetsrum