Växjö stift

Följ valresultatet på webben

Dela

På söndag den 19 september är det sista chansen att rösta i kyrkovalet. Klockan 20.00 stänger vallokalerna och den preliminära rösträkningen tar vid. Resultatrapporteringen kan följas på webben.

Foto: Magnus Aronson/Ikon
Foto: Magnus Aronson/Ikon

Resultatrapporteringen går att följa på kyrkoval.svenskakyrkan.se

På länken ovan kommer resultatet i alla val inom Svenska kyrkans tre nivåer kyrkofullmäktige, stiftsfullmäktige och kyrkomötet, att offentliggöras. Kyrkomötets röster räknas först, därefter rösterna på stiftsnivå och slutligen rösterna på den lokala nivån. Preliminärt valresultat beräknas vara klart runt midnatt.

Den slutliga sammanräkningen görs av respektive stift och beräknas vara klar cirka tre till fyra veckor efter valet. Personrösterna räknas först vid den slutliga sammanräkningen. Om väldigt många förtidsröstar i kyrkovalet kan det innebära att det preliminära valresultatet på kvällen den 19 september blir mer osäkert, och att det slutgiltiga valresultatet dröjer längre än vanligt.

Svenska kyrkan på nationell nivå bjuder in till digital presskonferens om valresultatet morgonen efter valdagen. Där kommer Växjö stifts biskop Fredrik Modéus att medverka.

Fakta om kyrkovalet 2021
Den 19 september 2021 är det kyrkoval. Från den 6 september har det varit möjligt att förtidsrösta. Genom valet har alla som fyllt 16 år och tillhör Svenska kyrkan möjlighet att vara med och påverka framtidens kyrka. Det är medlemmarna som väljer ledamöter till kyrkofullmäktige i församlingen eller i pastoratet, till stiftsfullmäktige i stiftet och till kyrkomötet på den nationella nivån. Kyrkovalet gäller för en mandatperiod av fyra år. I Växjö stift har drygt 340 000 personer möjligheten att gå till valurnorna.

Här finns all information om kyrkovalet: www.svenskakyrkan.se/kyrkoval

Pressbilder finns i Svenska kyrkans bildbank Ikon – sök på ”Kyrkoval 2021”. Nya bilder läggs in löpande, även på valdagen.

För mer information
Emma Wallin, valansvarig

Kontakter

Bilder

Foto: Magnus Aronson/Ikon
Foto: Magnus Aronson/Ikon
Ladda ned bild

Om

Växjö stift
Växjö stift
Östraboliden
352 39 Växjö

+46(470)773800https://www.svenskakyrkan.se/vaxjostift

Växjö stift är en del av Kristi världsvida kyrka och ett av Svenska kyrkans 13 stift. Det omfattar församlingarna inom stiftets område som består av större delen av Småland och hela Öland. Stiftet är ett pastoralt område som leds av en biskop.

Följ Växjö stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Växjö stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum