Friskis i unikt samarbete med barnens favoriter Mamma Mu och Kråkan

Dela

Tillsammans med de folkkära karaktärerna Mamma Mu och Kråkan vill Friskis&Svettis bryta stillasittandet bland barn. Därför lanseras nu den första av tre digitala rörelsepauser för åldrarna 2–6 år.

Rörelse ska vara roligt och lättillgängligt för alla. Det har varit Friskis&Svettis budskap i över 40 år. Lika länge har Mamma Mu och Kråkan, i visor, böcker och filmer, uppmuntrat barn att hitta sin rörelseglädje i tidig ålder. Nu gästar karaktärerna tre digitala rörelsepauser i Friskis&Svettis regi.

- Vi hoppas få hela familjer och förskolor att rocka loss tillsammans med oss, Mamma Mu och Kråkan. Först ut är rörelsepausen “Tokspring och sväng” som är både lekfull och pulshöjande, säger Nina Forsberg, träningsutvecklare på Friskis&Svettis.

Stillasittandet hos barn har ökat extra mycket de senaste åren. Coronapandemin har dessutom gjort att många aktiviteter ställs in och hela familjer rör sig mindre i vardagen. Friskis&Svettis har under flera år inspirerat och samarbetat med förskolor kring rörelseprogrammen Mini-Röris. Målet för samarbetet med Mamma Mu och Kråkan är att ännu fler ska upptäcka sin rörelseglädje. 

- Friskis letar alltid efter nya sätt att få fler att höja pulsen. Vi vet att det är viktigt att bygga en bra relation till rörelse tidigt. Det gör att man mår bra fysiskt, men man blir också gladare och koncentrationsförmågan ökar. Därför är vi extra glada över det här samarbetet, säger Susanne Jidesten, generalsekreterare på Friskis&Svettis.

Mamma Mu och Kråkan har länge varit en del av den svenska folksjälen. För skaparna bakom karaktärerna, Jujja och Tomas Wieslander, har rörelse för- och tillsammans med barn alltid varit en hjärtefråga. 

- Mamma Mu är alltid nyfiken på att testa nya rörelser och ni som känner kråkan vet att han till slut följer med. De bygger koja, gungar, åker bob och rutschkana Jag hoppas att samarbetet med Friskis inspirerar till både läslust och rörelseglädje, säger Jujja Wieslander. 


Här hittar du rörelsepausen "Tokspring och sväng"
https://www.friskissvettis.se/mammamu-och-krakan

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Friskis&Svettis
Friskis&SvettisMänniskor i alla åldrar utgör Friskis&Svettis genom sina medlemskap. Vi är fördelade i 159 ideella idrottsföreningar, varav 107 i Sverige och resterande i Norge och övriga Europa. Friskis&Svettis vill alltid att fler ska få chans att hitta sin rörelseglädje. 

Följ Friskis&Svettis

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Friskis&Svettis

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum