Friskis Pop up-turné fortsätter

Dela
Med målet att bryta stillasittandet hos unga, fortsätter Friskis succén med Friskis Pop up – ett mobilt minigym som peppar till rörelse på skolgårdar och torg. Under våren och sommaren landar turnén i flera olika städer.

Friskis&Svettis stora satsning för att öka välmåendet hos Sveriges unga fortsätter. I höstas dök Friskis Pop up bland annat upp på skolgårdar i Ängelholm och Kalmar, något som uppskattades av både unga och vuxna. Nu rullar det mobila gymmet vidare för att ge fler möjlighet att testa på träning.

– Friskis Pop up har blivit något av en snackis. Vi vet vilken förändringskraft som finns i träning och rörelse och vill nå ungdomar där de befinner sig. I det här projektet är ett nära samarbete med skolorna lokalt avgörande, säger Susanne Jidesten, generalsekreterare på Friskis&Svettis.

Förra året presenterade Ungdomsbarometern, på uppdrag av Friskis&Svettis, en undersökning som gav en tydlig fingervisning kring ungdomars nuvarande mående och behov. Det fick utgöra grunden till detta storskaliga ungdomsprojekt som tagits fram med stöd av ICA Stiftelsen.

– Friskis vill ge tonåringar en möjlighet att bygga sig starkare, på sina villkor. Vi utgår från ledorden Chill Charge Challenge där just blandningen av att chilla, utmana sig och ladda på batterierna, inspirerar till träning som håller över tid, säger Nina Forsberg, träningsutvecklare på Friskis&Svettis.

Idag den 4 maj startar turnén med Friskis Pop up på Nyboda skola i Tyresö, sedan drar gymmet vidare till bland annat Södertälje, Östersund, Västerås, Jönköping, Åhus och Göteborg.

Kontakter

Bilder

Om

Friskis&Svettis
Friskis&SvettisMänniskor i alla åldrar utgör Friskis&Svettis genom sina medlemskap. Vi är fördelade i 156 ideella idrottsföreningar, varav 104 i Sverige och resterande i Norge och övriga Europa. Friskis&Svettis vill alltid att fler ska få chans att hitta sin grej inom träningen. 

Följ Friskis&Svettis

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Friskis&Svettis

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum