Friskis tar med gymmet till skolgården

Dela
Friskis&Svettis fortsätter satsningen för att öka välmåendet hos Sveriges unga. Flera rapporter visar på stillasittande och ökad stress hos barn och ungdomar. För att försöka vända utvecklingen tar Friskis nu träningen till platser där ungdomar befinner sig. Först ut är Friskis Pop up i skolan, ett mobilt minigym som peppar till rörelse på skolgården.
Friskis träningscontainer
Friskis träningscontainer

–Vi vet vilken förändringskraft som finns i träning och rörelse. I det här projektet är ett nära samarbete med skolorna lokalt avgörande. Elever och skolpersonal ska känna att Friskis är där för dem och inte tvärtom, säger Susanne Jidesten generalsekreterare för Friskis&Svettis.

Pop up-träningen är en del av en stor ungdomssatsning som Friskis gör med hjälp av ICA Stiftelsen. I oktober äger Pop up i skolan rum i Ängelholm och Kalmar. Sedan följer Friskis Pop up för en bredare målgrupp i städer som Jönköping, Linköping och Norrköping.

–Vi utgår från ledorden Chill, Charge och Challenge där vi inspirerar till träning samtidigt som vi pratar om hur viktigt det är att ladda batterierna med mat, sömn och en bra balans mellan återhämtning och utmaning. Självklart är också lust en viktig ingrediens när Friskis pratar rörelse, säger Nina Forsberg, träningsutvecklare på Friskis&Svettis.

I våras presenterade Ungdomsbarometern, på uppdrag av Friskis&Svettis, siffror kring ungdomar och rörelse. Det var viktig input i den långsiktiga planen för hur Friskis ska ge fler ungdomar chans att bygga sig starkare, på sina villkor. 

Utöver Friskis Pop up i skolan görs en rad andra insatser, som till exempel att utbilda fler träningsinspiratörer för att guida och motivera unga i gymmet, utveckla konceptsamarbeten för idrottslag och ta fram lättillgänglig inspiration för både mental och fysisk styrketräning. 

–Att hjälpa unga att lägga till goda vanor är en väldigt angelägen insats från Friskis. Rörelse och hälsosam kost är nycklar till ökat välmående. ICA Stiftelsen tillsammans med Sveriges ICA-handlare är glada att vara med och möjliggöra det, säger Peter Hägg, tf generalsekreterare ICA Stiftelsen.

Friskis Pop up inleder sin turne med besök på Rönnegymnasiet i Ängelholm den 20-21 oktober och Tallhagsskolan i Kalmar den 26-27 oktober.

Nyckelord

Kontakter

Peter Hägg
Tf generalsekreterare ICA Stiftelsen

Tel: 042-39 18 15
peterhagg@ica.se

Bilder

Friskis träningscontainer
Friskis träningscontainer
Ladda ned bild
Friskis träning för tonåringar
Friskis träning för tonåringar
Ladda ned bild

Om

Friskis&Svettis
Friskis&SvettisOm Friskis&Svettis

Över en halv miljon människor utgör Friskis&Svettis genom sina medlemskap. Vi är fördelade i 157 ideella idrottsföreningar, varav 107 i Sverige och resterande i Norge och övriga Europa. Friskis&Svettis vill alltid att fler ska få chans att hitta sin rörelseglädje. 

 

Om ICA-stiftelsen

ICA Stiftelsen har bildats för att förstärka det samhällsengagemang som alltid har varit en viktig del av ICA. Men också för att lyfta ICAs samhällsengagemang till nästa nivå. Vi vill fortsätta bidra till att göra positiv skillnad i samhället och skapa möjligheter att stötta samhällsviktiga projekt. Läs mer på icastiftelsen.se

 

 

Följ Friskis&Svettis

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Friskis&Svettis

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum