Friskis&Svettis

Friskis&Svettis vill få fart på kontorsfolket

Dela

Ett ökat stillasittande har blivit en av vår tids stora utmaningar. Därför lanserar nu Friskis&Svettis konceptet Timeout för att göra det enklare att få in rörelsepauser under arbetsdagen.

Timeout, Friskis&Svettis.
Timeout, Friskis&Svettis.

– Vi måste sänka trösklarna och få in mer enkel rörelse i vardagen. Ett träningspass då och då skadar såklart inte, men för alla som inte har tid, möjlighet eller lust till träning kan de korta rörelsepauserna ha stor effekt på hälsan, säger Susanne Jidesten, generalsekreterare Friskis&Svettis.

Världshälsoorganisationen rekommenderar 30 minuter fysisk aktivitet om dagen, något som många inte når upp till. En fjärdedel av alla svenskar rör på sig för lite och vi sitter stilla i snitt nio timmar om dagen. För att få in mer rörelse i vardagen på ett enkelt sätt har Friskis&Svettis tagit fram ett koncept med rörelsepauser för olika sinnesstämningar och behov.  

– Vi hoppas att många ska få användning av våra rörelsepauser under arbetsdagen. Forskning visar att korta pauser som bryter stillasittandet har stor effekt, något som också Världshälsoorganisationen rekommenderar, fortsätter Susanne Jidesten.

Rörelsepauserna inom Timeout finns tillgängliga i Friskis&Svettis onlineträningsutbud för alla som har tre minuter över. Pauserna har olika inriktningar och karaktär för att så många som möjligt ska ha möjlighet att hitta något de gillar.

– Friskis ”timeouter” har fokus på att få igång rörligheten i rygg, baksida lår och höfter som lätt blir stela när vi sitter mycket. De är korta och passar perfekt för stillasittande kontorsmänniskor, avslutar Susanne Jidesten.

Läs mer om Timeout.

Nyckelord

Kontakter

Susanne Jidesten, generalsekreterare Friskis&Svettis, 076 320 32 60
susanne.jidesten@riks.friskissvettis.se

Bilder

Timeout, Friskis&Svettis.
Timeout, Friskis&Svettis.
Ladda ned bild
Susanne Jidesten, pressekreterare Friskis&Svettis.
Susanne Jidesten, pressekreterare Friskis&Svettis.
Ladda ned bild

Om

Friskis&SvettisFriskis&Svettis har över 575 000 medlemmar fördelade i 160 ideella idrottsföreningar. I Sverige finns 109 föreningar, resterande finns i Norge och övriga Europa.
Runt 14 000 ideella ledare, tränare och övriga funktionärer ser varje vecka till att vi kan erbjuda lättillgänglig och lustfylld träning av hög kvalitet för alla.

Följ Friskis&Svettis

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Friskis&Svettis

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum