Apollo

Hit reser svenskarna på höstlovet

Dela

Höstlovet är en av årets bäst bokade veckor hos researrangören Apollo. Under skollovet behöver man inte resa särskilt långt för sköna temperaturer, sol och bad. Resmål kring Medelhavet, på Kanarieöarna, Egypten och Förenade Arabemiraten har samtliga en kort flygtid och upplevelser för både stora och små, för ett avkopplande, spännande och fartfyllt höstlov.

Nedan är Apollos bäst bokade destionationer och hotell inför höstlovet 2019:

  1. Kreta, Grekland

Kreta är en riktig höstlovsfavorit som länge har toppat listan. Här finns massor att göra för barnfamiljen och på den stora ön finns flera olika resmål att välja på. Apollos mest populära hotell under höstlovet är det genuina Apollo Mondo Enjoy-hotellet Stellina Village Resort som ligger i Agii Apostoli med flera pooler och närhet till en långrund strand och Chania stad. Ytterligare ett populärt höstlovshotell som älskas av barnfamiljer är Apollo Mondo Selected-hotellet Santa Helena Beach i Platanias, med barnklubb, simskola och ett strandläge som slår det mesta.

  1. Fuerteventura, Kanarieöarna

Till Fuerteventura, som är näst bäst bokat under lovet, reser många höstlovsfirare, framförallt för att tanka energi och aktivera sig. Här ligger nämligen två Apollo Sports-hotell: ett av Europas största träningshotell Playitas och systerhotellet La Pared – powered by Playitas. Båda träningshotellen erbjuder massor av aktiviteter och träning för hela familjen och vid La Pared ligger en surfstrand perfekt för nybörjarsurfare i alla åldrar. Utöver träningshotellen  är det många som väljer att besöka den genuina och mysiga orten Corralejo på norra Fuerteventura med milslånga sandstränder.

  1. Rhodos, Grekland

Även Rhodos är en återkommande höstlovsfavorit med flest soltimmar i hela Grekland och en medelhavsvärme som dröjer sig kvar långt in på hösten. Här ligger riktigt bra hotell anpassade för barnfamiljer med bland annat morgonyoga, barnklubb och discokvällar. En riktig höstlovsfavorit är Apollo Mondo Family-hotellet Mythos Beach Resort i Afandou. I samma ort ligger även Apollo Sports-hotellet Levante Beach Resort, ett fyrsoligt hotell med träning och aktiviteter för hela familjen.

  1. Hurghada, Egypten

Efterfrågan på resor till Egypten har ökat rejält de senaste åren och under höstlovet är det många som söker sig till Hurghada för en solsäker semester. Enligt en undersökning som Sifo gjort på uppdrag av Apollo är det framförallt de spännande sevärdheterna och världsarven som lockar svenskarna till landet, följt av stränder och det kristallklara havet. De bäst bokade hotellen under höstlovet är familjehotellet Beach Albatros och det stora träningshotellet Aqua Vista – powered by Playitas, som båda ligger i Hurghada.

  1. Dubai, Förenade Arabemiraten

Förenade Arabemiraten är en spännande höstlovsdestination, drygt sex timmar bort.  Landet är ett av världens mest världsrekordtäta, där många byggnader och sevärdheter går under epitetet "världens största". Apollo reser till Dubai, Abu Dhabi, Ras Al Khaimah och Ajman. Här finns obegränsat med upplevelser för familjen: vattenland, nöjesparker, ökensafaris, härliga stränder och lyxiga hotell. Många barnfamiljer reser till det barnvänliga emiratet Ras Al Khaimah och Apollo Mondo Selected-hotellet Hilton Ras Al Khaimah Resort & Spa, som ligger direkt på stranden med utsikt över Persiska viken. Här finns massor av pooler, barnklubb, simskola, morgonyoga och spa, allt för ett riktigt skönt höstlov.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Apollo
Apollo
Ynglingagatan 2
113 47 Stockholm

0771-37 37 37https://www.apollo.se/

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer med uppåt 500 medarbetare och en miljon resenärer årligen. Med oss kan kunder resa till hela världen, oavsett om de vill åka på en avslappnande sol- och badsemester, ta en träningsvecka i värmen eller spendera en weekend i någon spännande storstad. Vi arrangerar charterresor, träningsresor, cityresor och kryssningar och erbjuder dessutom säker bokning av flyg och hotell separat om kunden föredrar att själv sätta ihop sin resa.

Apollo bildar tillsammans med flygbolaget Novair, specialistarrangörerna Golf PlaisirLime Travel och Xtravelsamt sportresorten Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi är sedan 2015 del av den privatägda tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. Apollo arbetar aktivt för hållbartresande och socialt ansvar och vi samarbetar med SOS Barnbyar, Ecpat, SOK (Sveriges Olympiska Kommitté). Apollo är Travelife-certifierade sedan 2015. www.apollo.se

Följ Apollo

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Apollo

Apollo öppnar sitt första koncepthotell i Norden: Apollo Mondo Family i Båstad15.5.2020 09:34:01 CESTPressmeddelande

Idag lanserar Apollo sitt allra första Apollo Mondo Family hotell i Norden, i samarbete med Hotel Riviera Strand - en del av Gram Hotels. Hotellet blir en del av Apollos familjekoncept. Detta är andra steget i en långsiktig strategi för att etablera semesterupplevelser inom Norden. Redan förra veckan släppte researrangören nyheten om Apollo Sports etablering i Sverige. Fler nordiska nyheter kommer att presenteras inom kort.

Apollo lanserar semester i Sverige7.5.2020 16:50:45 CESTPressmeddelande

I sommar är det många som fått ändra sina semesterplaner. Apollos fokus har alltid varit att skapa minnesvärda semesterupplevelser runt om i världen. Även inför den här sommaren pågår arbetet för fullt med att utveckla nya destinationer och i år har turen kommit till resmål i Skandinavien - och allra först ut är Sverige. Från och med idag och framåt lanserar Apollo en rad erbjudanden som ska hjälpa svenskar att semestra lokalt, hälsosamt och inom ramen för rådande omständigheter. Det blir allt från lokala pärlor till familjehotell med sport, träning och aktiviteter för barn. Inom kort lanserar vi också vårt första nordiska Mondo Family-hotell som ligger naturskönt och direkt på stranden, men var är ännu hemligt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum