Apollo

Hit reser svenskarna på höstlovet

Dela

Höstlovet är en av årets bäst bokade veckor hos researrangören Apollo. Under skollovet behöver man inte resa särskilt långt för sköna temperaturer, sol och bad. Resmål kring Medelhavet, på Kanarieöarna, Egypten och Förenade Arabemiraten har samtliga en kort flygtid och upplevelser för både stora och små, för ett avkopplande, spännande och fartfyllt höstlov.

Nedan är Apollos bäst bokade destionationer och hotell inför höstlovet 2019:

  1. Kreta, Grekland

Kreta är en riktig höstlovsfavorit som länge har toppat listan. Här finns massor att göra för barnfamiljen och på den stora ön finns flera olika resmål att välja på. Apollos mest populära hotell under höstlovet är det genuina Apollo Mondo Enjoy-hotellet Stellina Village Resort som ligger i Agii Apostoli med flera pooler och närhet till en långrund strand och Chania stad. Ytterligare ett populärt höstlovshotell som älskas av barnfamiljer är Apollo Mondo Selected-hotellet Santa Helena Beach i Platanias, med barnklubb, simskola och ett strandläge som slår det mesta.

  1. Fuerteventura, Kanarieöarna

Till Fuerteventura, som är näst bäst bokat under lovet, reser många höstlovsfirare, framförallt för att tanka energi och aktivera sig. Här ligger nämligen två Apollo Sports-hotell: ett av Europas största träningshotell Playitas och systerhotellet La Pared – powered by Playitas. Båda träningshotellen erbjuder massor av aktiviteter och träning för hela familjen och vid La Pared ligger en surfstrand perfekt för nybörjarsurfare i alla åldrar. Utöver träningshotellen  är det många som väljer att besöka den genuina och mysiga orten Corralejo på norra Fuerteventura med milslånga sandstränder.

  1. Rhodos, Grekland

Även Rhodos är en återkommande höstlovsfavorit med flest soltimmar i hela Grekland och en medelhavsvärme som dröjer sig kvar långt in på hösten. Här ligger riktigt bra hotell anpassade för barnfamiljer med bland annat morgonyoga, barnklubb och discokvällar. En riktig höstlovsfavorit är Apollo Mondo Family-hotellet Mythos Beach Resort i Afandou. I samma ort ligger även Apollo Sports-hotellet Levante Beach Resort, ett fyrsoligt hotell med träning och aktiviteter för hela familjen.

  1. Hurghada, Egypten

Efterfrågan på resor till Egypten har ökat rejält de senaste åren och under höstlovet är det många som söker sig till Hurghada för en solsäker semester. Enligt en undersökning som Sifo gjort på uppdrag av Apollo är det framförallt de spännande sevärdheterna och världsarven som lockar svenskarna till landet, följt av stränder och det kristallklara havet. De bäst bokade hotellen under höstlovet är familjehotellet Beach Albatros och det stora träningshotellet Aqua Vista – powered by Playitas, som båda ligger i Hurghada.

  1. Dubai, Förenade Arabemiraten

Förenade Arabemiraten är en spännande höstlovsdestination, drygt sex timmar bort.  Landet är ett av världens mest världsrekordtäta, där många byggnader och sevärdheter går under epitetet "världens största". Apollo reser till Dubai, Abu Dhabi, Ras Al Khaimah och Ajman. Här finns obegränsat med upplevelser för familjen: vattenland, nöjesparker, ökensafaris, härliga stränder och lyxiga hotell. Många barnfamiljer reser till det barnvänliga emiratet Ras Al Khaimah och Apollo Mondo Selected-hotellet Hilton Ras Al Khaimah Resort & Spa, som ligger direkt på stranden med utsikt över Persiska viken. Här finns massor av pooler, barnklubb, simskola, morgonyoga och spa, allt för ett riktigt skönt höstlov.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Apollo
Apollo
Ynglingagatan 2
113 47 Stockholm

0771-37 37 37https://www.apollo.se/

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer med uppåt 500 medarbetare och en miljon resenärer årligen. Med oss kan kunder resa till hela världen, oavsett om de vill åka på en avslappnande sol- och badsemester, ta en träningsvecka i värmen eller spendera en weekend i någon spännande storstad. Vi arrangerar charterresor, träningsresor, cityresor och kryssningar och erbjuder dessutom säker bokning av flyg och hotell separat om kunden föredrar att själv sätta ihop sin resa.

Apollo bildar tillsammans med flygbolaget Novair, specialistarrangörerna Golf PlaisirLime Travel och Xtravelsamt sportresorten Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi är sedan 2015 del av den privatägda tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. Apollo arbetar aktivt för hållbartresande och socialt ansvar och vi samarbetar med SOS Barnbyar, Ecpat, SOK (Sveriges Olympiska Kommitté). Apollo är Travelife-certifierade sedan 2015. www.apollo.se

Följ Apollo

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Apollo

Golf Plaisir lanserar världsunik tjänst för dynamisk paketering av golfresor6.11.2019 11:35:58 CETPressmeddelande

Golf Plaisir tar onlineförsäljning av golfresor ett steg längre genom att erbjuda möjligheten att själv skräddarsy sin golfresa vad gäller resmål, restid, hotell, flyg och starttider för golf. Det unika med tjänsten är möjligheten att boka starttider i kombination med flyg och hotell. Detta gör att man kan välja och kombinera 1000-tals flyg och hotell med spel på över 700 golfbanor i Europa via vår samarbetspartner OnTee som har Europas största plattform för starttidsbokningar online. Allt bokas i samma tjänst online. Se mer på golfplaisir.apollo.se

Svenskarnas resemönster blir allt mer självständigt - var tionde reser på egen hand14.8.2019 07:03:00 CESTPressmeddelande

Fler än en halv miljon svenskar har rest utomlands på egen hand under det senaste året – vilket motsvarar var tionde resa, det visar en ny undersökning som Apollo har gjort i samarbete med Sifo. Tidigare har soloresenärer ofta paketerat sina resor själva men nu börjar allt fler researrangörer att anpassa sig efter målgruppen och sätta ihop färdiga paketresor även för soloresenärer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum