ManpowerGroup

Högtryck i Skåne och Blekinge - 350 lediga jobb

Dela

Det råder stor efterfrågan på arbetskraft i Skåne och Blekinge och bara inom ManpowerGroup finns närmare 350 lediga jobb innan sommaren. De utlysta jobben finns framförallt i Karlskrona, Malmö, Helsingborg, Örkelljunga och Landskrona. Störst efterfrågan finns på IT-specialister, men även industrijobb, truckförare, lagerpersonal samt kundtjänstmedarbetare efterfrågas.

Efterfrågan på arbetskraft är spridd över länet men med koncentration kring de större orterna. I Karlskrona råder stor efterfrågan på IT-specialister. Många lediga jobb finns i Örkelljunga där ett av de större företagen behöver 70 medarbetare, Malmö som behöver ett 50-tal kundtjänstmedarbetare som behärskar de nordiska språken samt Helsingborg som söker ett 15-tal logistikassistenter. I alla de större städerna söker man ingenjörer och chefer.

- Många av företagen i Skåne och Blekinge behöver anställa och efterfrågan är spridd på olika platser, men man verkar ha svårare än någonsin att hitta kompetens. Här kan vi på ManpowerGroup göra verklig skillnad - givetvis när det gäller matchning men vi kan även bidra till att människor kommer in på arbetsmarknaden och därmed bryta utanförskapet för många, säger Patrik Håkansson, regionchef på Manpower.

- Vi har betydligt större efterfrågan än vad vi brukar ha under andra kvartalet och det är just nu mycket stort tryck på att hitta IT-specialister, ingenjörer av olika slag samt chefer på alla nivåer, säger Michael Egnell, regionchef på Experis.

Totalt i landet finns det över 3 000 lediga jobb inom ManpowerGroup. Regionerna som i störst utsträckning behöver kompetens under den närmste tiden:

• Göteborgsregionen inklusive Borås, Trollhättan, Uddevalla, Skövde: 1 045 jobb
• Stockholmsregionen inklusive Uppsala: 800 jobb
• Småland: 435 jobb
• Norra Sverige (främst Sundsvall, Gävle och Luleå, Dalarna, Umeå): 375 jobb
• Skåne och Blekinge (främst Malmö, Landskrona, Helsingborg): 343 jobb
• Östergötland: 100 jobb
• Mitt (främst Karlstad, Örebro, Västerås): 81 jobb

För mer information, kontakta:
Hélène Belin, kommunikationschef ManpowerGroup Sverige, tel. 070-377 45 43, helene.belin@manpowergroup.se
www.manpowergroup.se/pressrum

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

ManpowerGroup
ManpowerGroup
Klarabergsgatan 29
111 81 Stockholm

http://www.manpowergroup.se

Om ManpowerGroup
ManpowerGroup™ är världsledande inom arbetsmarknadsrelaterade tjänster. Genom globala insikter och lokal expertkunskap skapar vi värde för våra kunder. Vi kallar det Innovative Workforce Solutions. ManpowerGroup™ Sverige har 12 000 medarbetare på ett 70-tal orter och med fyra varumärken: ManpowerGroup™ Solutions, Experis, Manpower och Right Management. Varje år sätter vi 20 000 personer i jobb i Sverige.

Följ ManpowerGroup

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från ManpowerGroup

Ny rapport: Så slipper ditt jobb hotas av automatiseringen23.4.2018 08:43Pressmeddelande

Automatisering är inte ett hot mot jobben – för de som har rätt förmågor. Arbetsgivare värderar kommunikations-, samarbetes- och problemlösningsförmåga högst och ungefär en fjärdedel tycker att personer med dessa förmågor är svårast att hitta. Kombinerat med digitala och tekniska färdigheter är detta receptet för att klara sig bäst på framtidens arbetsmarknad, enligt ManpowerGroups nya rapport Skills Revolution 2.0.

Försiktigt optimistiska signaler för vårens arbetsmarknad i mellersta Sverige13.3.2018 08:21Pressmeddelande

Arbetsgivare i mellersta Sverige, där Södermanland, Västmanland, Värmland och Örebro län ingår, är försiktigt optimistiska och förväntar sig fler något fler jobbtillfällen under våren. Sysselsättningstrenden för det andra kvartalet ligger på +4 procent, vilket är strax över sysselsättningstrenden för hela Sverige på +2 procent. Det visar ManpowerGroup Arbetsmarknadsbarometer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum