Samhall AB

Lundaföretag utsett till årets arbetsgivare

Dela

Företaget Inpac i Lund har tilldelats Visa vägen-priset Årets arbetsgivare för sitt engagemang att möjliggöra arbete för personer med funktionsnedsättning. En stor del av företagets medarbetare har en funktionsnedsättning.

Sedan 2008 har arbetsmarknadspriset Visa vägen-priset delats ut. Priset går till den eldsjäl och den arbetsgivare som under året har gjort mest för att öppna arbetsmarknaden för personer med funktionsnedsättning. Bakom priset står Samhall.

 Jag är stolt och glad över det här viktiga priset och över att Inpac valt att bidra till en arbetsmarknad där alla har en självklar plats. Hos oss fokuserar vi på vad vi kan istället för vad vi inte kan. Och vi vet att om vi behandlar varandra med värme, glädje och respekt så får vi alla minst lika mycket tillbaka, säger Inpacs vd Henrik Nyberg.

Vinnarna utsågs under måndagskvällen vid en prisceremoni på Vasateatern i Stockholm av den namnkunniga juryn bestående av ordförande Jan Scherman, H.K.H Prins Daniel, ärkebiskop Antje Jackelén, LO:s tidigare ordförande Karl-Petter Thorwaldsson, Svenskt Näringslivs tidigare chefsekonom Bettina Kashefi och Mats Eliasson, marknadsdirektör Samhall. Så här lyder juryns motivering.

 Hos årets arbetsgivare ses mångfald som en självklar tillgång och alla ges möjlighet att bidra utifrån sina egna talanger och förmågor. Alla är olika – men lika viktiga. Genom att låta alla göra det de är bra på, oavsett funktionsnedsättningar eller tidigare erfarenheter, kan arbetsgivaren visa upp välfungerande och målmedvetna arbetslag med medarbetare som känner stolthet, samhörighet, arbetsglädje och lojalitet, säger Jan Scherman ordförande för Visa vägen-juryn.

Idag står alltför många personer med funktionsnedsättningar utanför arbetsmarknaden. Visa vägen-priset uppmärksammar arbetsgivare som bidrar till att bryta det utanförskapet på arbetsmarknaden.

På Inpac arbetar ca 80 personer med tillverkning och distribution av probiotika och kosttillskott. De allra flesta personerna med funktionsnedsättning jobbar som operatörer vid produktionslinjer eller handpackar olika produkter. Ett mindre antal personer arbetar med städning av gemensamma lokaler eller som truckförare på lagret

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Årets arbetsgivare, Inpacs vd Henrik Nyberg
Årets arbetsgivare, Inpacs vd Henrik Nyberg
Ladda ned bild

Länkar

Om

Samhall AB
Samhall AB

115 91 Stockholm

020-572 572http://www.samhall.se

Om Visa vägen-priset

Visa vägen-priset går till arbetsgivare och eldsjälar som dagligen lyfter människor genom att tro på deras förmågor och se funktion istället för hinder.

Priset delas ut av Samhall i syfte att uppmärksamma personer som går i bräschen för inkludering och att öppna upp arbetsmarknaden för personer med funktionsnedsättning.

Visa vägen-priset delas ut i tre regioner – Norrland, Svealand och Götaland. De regionala vinnare tävlar sedan om att vinna det nationella priset som delas ut på Visa vägen-galan på Vasateatern den 22 november. 

Följ Samhall AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Samhall AB

Missvisande bild av Samhall i Uppdrag granskning28.4.2021 12:44:08 CEST | Pressmeddelande

Den 28 april publicerade SVT:s Uppdrag granskning ett reportage om Samhall. Reportaget handlar om vilka personer som får jobb hos oss, att kraven för att jobba på Samhall ska ha blivit för höga och att affärer ska vara viktigare än medarbetarna. Ett så viktigt uppdrag som Samhall har behöver granskas – problem ska lyftas fram och åtgärdas. Programmet tar upp ett antal berättelser om upplevda brister som är viktiga att lyssna till. Samtidigt vill vi visa hela bilden, något Uppdrag gransknings program tyvärr inte gör. Viktiga fakta har utelämnats och en missvisande och förenklad bild målas upp.

Lyckat samarbete bakom rekryteringsvåg från Samhall till Pema i Norrköping24.2.2021 12:16:02 CET | Pressmeddelande

Ett av Samhalls viktigaste uppdrag är att fungera som en språngbräda för att komma vidare i arbetslivet för den som hamnat en bit från arbetsmarknaden. I Norrköping har ett samarbete mellan Samhall och bemanningsföretaget Pema, som bland annat bemannar Stadiums lager och flera av Postnords uppdrag, fungerat så pass bra att Pema rekryterat flera personer med funktionsnedsättning från Samhall. De senaste åren har Pema rekryterat cirka 25 personer som rönt stora framgångar på sina nya arbetsplatser.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum