Växjö stift

Nya kyrkoherden välkomnas i Bredaryds pastorat

Dela

Nisse Juelsson är sedan i juni ny kyrkoherde i Bredaryds pastorat. Nu på söndag kommer han att bli officiellt välkomnad till församlingarna.

Nisse Juelsson Foto: Sportfoto Väst
Nisse Juelsson Foto: Sportfoto Väst

På söndag den 26 september leder biskop Fredrik Modéus mottagandet under gudstjänsten i Bredaryds kyrka kl. 10.00. På grund av de rådande restriktionerna ska deltagande anmälas i förväg, men kyrkan är stor och det finns möjlighet för upp till 200 personer att samlas.

Nisse Juelsson tillträdde som kyrkoherde i pastoratet den 7 juni. Han kommer närmast från Snöstorps församling utanför Halmstad, där han varit både församlingspräst och ungdomspräst i sammanlagt tio års tid. Han har varit präst sedan 1995, då han prästvigdes för Visby stift.

– Jag ser fram emot att ta över rodret i Bredaryds pastorat. Här finns många goda krafter och jag är glad och tacksam över att vara kyrkoherde här, säger Nisse Juelsson.

Bredaryds patorat utgörs av två församlingar: Bredaryds församling och Kulltorps församling.

Vad är en kyrkoherde?
En kyrkoherde är en präst som leder en eller flera församlingar.

För mer information/intervju
Nisse Juelsson, kyrkoherde i Bredaryds pastorat
0370-37 41 78
nils.juelsson@svenskakyrkan.se

https://www.svenskakyrkan.se/bredaryd

Kontakter

Bilder

Nisse Juelsson Foto: Sportfoto Väst
Nisse Juelsson Foto: Sportfoto Väst
Ladda ned bild

Om

Växjö stift
Växjö stift
Östraboliden
352 39 Växjö

+46(470)773800https://www.svenskakyrkan.se/vaxjostift

Växjö stift är en del av Kristi världsvida kyrka och ett av Svenska kyrkans 13 stift. Det omfattar församlingarna inom stiftets område som består av större delen av Småland och hela Öland. Stiftet är ett pastoralt område som leds av en biskop.

Följ Växjö stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Växjö stift

Rekordhögt valdeltagande när rösterna i Växjö stift är färdigräknade13.10.2021 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Rösterna i kyrkovalet 2021 är färdigräknade och visar på att rekordhöga 18,15 procent av de röstberättigade i Växjö stift har sagt sitt i årets kyrkoval. Valdeltagandet har därmed ökat ytterligare jämfört med det tidigare högsta resultatet från 2017. Klart är också vilka ledamöter som tar plats i Växjö stifts högsta beslutande organ kommande mandatperiod, 2022-2025.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum