Växjö stift

Nya kyrkoherden välkomnas i Nässjö pastorat

Dela

På söndag den 9 december hälsas Krister Clifford välkommen och mottas av biskopen som kyrkoherde i Nässjö pastorat.

Krister Clifford välkomnas som kyrkoherde i Nässjö psatorat. Foto: Patrik Andersson
Krister Clifford välkomnas som kyrkoherde i Nässjö psatorat. Foto: Patrik Andersson

På söndag blir det festhögmässa med kyrkoherdemottagande i Nässjö kyrka kl 11:00. Biskop Fredrik Modéus kommer för att motta Krister Clifford som kyrkoherde i Nässjö pastorat. Fredrik Modéus leder mässan och Krister Clifford predikar. Medverkar gör även gospelkören Good Feelin’ och Malin Ellbrant på trumpet. Efteråt blir det sopplunch i Mariagården.

– Tänk vilken möjlighet att få göra den kristna tron levande genom ord och handling. Och tänk att dörren öppnats på glänt för mig med nya möjligheter som kyrkoherde med uppdraget att skapa teambildning i Nässjö pastorat – med alla boende som vill delta i Svenska kyrkans verksamheter, anställda, förtroendevalda och ideella, säger Krister Clifford.

- Jag hoppas att vi tillsammans skapar engagemang, kvalitet, närvaro, empati och äkthet så att Guds kärlek blir synlig här och nu ”mitt i byarna och staden”.

Krister Clifford prästvigdes 2003 i Växjö stift. Dessförinnan arbetade han som rektor i Jönköpings kommun. I många år var han kyrkoherde i Barkeryd-Forserum, vilket han lämnade 2012 för att bli kyrkoherde i Huskvarna pastorat. Krister tillträdde som kyrkoherde i Nässjö pastorat den 19 november.

– Dagen för mottagandet präglas av förväntningar och förhoppningar inför framtiden och är en viktig händelse i ett pastorats liv. På söndag välkomnar vi Krister Clifford som kyrkoherde och markerar gemenskapen mellan församlingar och stift, säger biskop Fredrik Modéus.

Välkomna att bevaka!

Vad är en kyrkoherde?

En kyrkoherde är en präst som är chef för en ekonomisk enhet inom Svenska kyrkan och ytterst ansvarig för personalen. En ekonomisk enhet är en församling eller flera församlingar som ingår i ett pastorat.

Om Nässjö pastorat

Nässjö pastorat bildades 2014 genom en sammanslagning av de sex församlingarna Almesåkra, Barkeryd-Forserum, Bringetofta, Malmbäck, Norra Sandsjö och Nässjö.

Kontakter

Krister Clifford, kyrkoherde i Nässjö pastorat
0380 76405, 070 3672 853
krister.j.clifford@svenskakyrkan.se

Bilder

Krister Clifford välkomnas som kyrkoherde i Nässjö psatorat. Foto: Patrik Andersson
Krister Clifford välkomnas som kyrkoherde i Nässjö psatorat. Foto: Patrik Andersson
Ladda ned bild

Om

Växjö stift
Växjö stift
Östraboliden
352 39 Växjö

+46(470)773800https://www.svenskakyrkan.se/vaxjostift

Växjö stift är en del av Kristi världsvida kyrka och ett av Svenska kyrkans 13 stift. Det omfattar församlingarna inom stiftets område som består av större delen av Småland och hela Öland. Stiftet är ett pastoralt område som leds av en biskop.

Följ Växjö stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Växjö stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum