Växjö stift

Nya kyrkoherden välkomnas i Torsås pastorat

Dela

Nu på söndag den 22 maj mottas Helén Johansson av biskopen som ny kyrkoherde i Torsås pastorat. Mottagandet firas med en festhögmässa i Torsås kyrka.

På söndag den 22 maj kl 11.00 kommer biskop Fredrik Modéus till Torsås kyrka för att motta pastoratets nya kyrkoherde Helén Johansson. Det blir en festhögmässa med musik av barnkören, Gullabo kyrkokör och Tonmixen.

Helén Johansson tillträdde tjänsten som kyrkoherde i Torsås pastorat den 1 maj. Hon har tidigare varit gudstjänstansvarig komminister i Piteå församling i Luleå stift. Hon prästvigdes för Luleå stift 2017.

- Jag ser framemot att leda pastoratet in i framtiden. En tid av postpandemi då vi på nytt kan få träffas men även ta med oss vad vi lärt oss under de senaste årens omställning. Min önskan är att kyrkan är en öppen kyrka dit människor kan komma för att få tröst, en gemenskap, meningsfulla uppgifter och utvecklas på det andliga planet med Jesus Kristus i centrum, säger Helén Johansson.

Vad är en kyrkoherde?
En kyrkoherde är en präst som är chef för en ekonomisk enhet inom Svenska kyrkan. En ekonomisk enhet är en församling eller flera församlingar som ingår i ett pastorat.

För mer information
Helén Johansson, kyrkoherde i Torsås pastorat
0486-452 03, 073-696 99 76
helen.k.johansson@svenskakyrkan.se

https://www.svenskakyrkan.se/torsas

Om

Växjö stift
Växjö stift
Östraboliden
352 39 Växjö

+46(470)773800https://www.svenskakyrkan.se/vaxjostift

Växjö stift är en del av Kristi världsvida kyrka och ett av Svenska kyrkans 13 stift. Det omfattar församlingarna inom stiftets område som består av större delen av Småland och hela Öland. Stiftet är ett pastoralt område som leds av en biskop.

Följ Växjö stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Växjö stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum