Växjö stift

Nya kyrkoherden välkomnas i Virestad-Härlunda församling

Dela

På söndag den 27 september hälsas Linda Ottosson välkommen och mottas av biskopen som kyrkoherde i Virestad-Härlunda församling.

På söndag blir det festhögmässa med kyrkoherdemottagande i Virestads kyrka kl 10.00. Biskop Fredrik Modéus kommer för att motta Linda Ottosson som kyrkoherde i Virestad-Härlunda församling. Fredrik Modéus leder mässan och Linda Ottosson predikar. Medverkar gör HäVi spelmanslag, Jocke Wickström kommer att spela trumpet och kyrkvaktmästaren Martin Rydén ska sjunga.

Kyrkoherdemottagningen kommer att sändas live på webben, via församlingens hemsida https://www.svenskakyrkan.se/virestad-harlunda. Med anledning av restriktioner på grund av coronaviruset så är det enbart inbjudna personer (50 personer) som får närvara vid gudstjänsten. De som har bjudits in är kyrkvärdar, kyrkoråd, personal, kontraktsprost och kyrkoherdarna i de kringliggande församlingarna i kommunen.

– Jag tillträdde precis i samband med den oroliga inledningen av pandemin men har hela tiden känt stöd från församlingsbor, medarbetare och kollegor. Vi har världens bästa budskap och jag känner stor glädje och tacksamhet över min tjänst, säger Linda Ottosson.

Linda Ottosson prästvigdes 2012 för Växjö stift. Efter prästvigningen blev hon pastorsadjunkt i Alvesta församling, och fortsatte sedan som komminister där. Hon blev komminister i Virestad-Härlunda församling 1 november 2019 och gick samtidigt kyrkoherde-utbildningen. Den 1 mars i år blev hon vikarierande kyrkoherde och den 1 juni blev hon ordinarie kyrkoherde i församlingen.

– Dagen för mottagandet präglas av förväntningar och förhoppningar inför framtiden och är en viktig händelse i ett pastorats liv. På söndag välkomnar vi Linda Ottosson som kyrkoherde och markerar gemenskapen mellan församlingar och stift, säger biskop Fredrik Modéus.

Välkomna att bevaka!

Vad är en kyrkoherde?
En kyrkoherde är en präst som är chef för en ekonomisk enhet inom Svenska kyrkan. En ekonomisk enhet är en församling eller flera församlingar som ingår i ett pastorat.

För mer information
Linda Ottosson, kyrkoherde i Virestad-Härlunda församling
0476-230 15
linda.ottosson@svenskakyrkan.se

https://www.svenskakyrkan.se/virestad-harlunda  

Om

Växjö stift
Växjö stift
Östraboliden
352 39 Växjö

+46(470)773800https://www.svenskakyrkan.se/vaxjostift

Växjö stift är en del av Kristi världsvida kyrka och ett av Svenska kyrkans 13 stift. Det omfattar församlingarna inom stiftets område som består av större delen av Småland och hela Öland. Stiftet är ett pastoralt område som leds av en biskop.

Följ Växjö stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Växjö stift

I helgen vigs fyra till tjänst i Växjö stift10.6.2020 10:35:46 CESTPressmeddelande

Till helgen firas präst- och diakonvigning i Växjö domkyrka, då fyra kandidater vigs till tjänst. Som så mycket annat kommer också vigningarna att påverkas av pandemin. Istället för en gemensam vigningsdag kommer kandidaterna att vigas två och två, under lördagen och söndagen. Med folkhälsomyndighetens gällande restriktioner kommer vigningarna att behöva bli mindre välbesökta än vanligt. - Det är en oerhört stor glädje att få ta emot dessa fyra till tjänst i Växjö stift, säger biskop Fredrik Modéus.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum