Växjö stift

Nye kyrkoherden i Barnarp-Ödestugu församling välkomnas

Dela

På söndag den 16 juni hälsas Olof Nyhlén välkommen och mottas av biskopen som kyrkoherde i Barnarp-Ödestugu församling.

Kyrkoherdemottagningen sker i samband med högmässan i Barnarps kyrka kl 11:00. Fredrik Modéus leder mässan och Olof Nyhlén predikar. 

Olof Nyhlén har arbetat som präst sedan 2000 och har arbetat i skiftande miljöer. De första tre åren i en stor församling i Karlstad och därefter som fjällpräst i Sälen. Därefter ett kort tag i Uppsala stift innan det var dags att söka sig tillbaka till rötterna utanför Jönköping.

Olof har sedan 2005 varit verksam som militärpastor vid såväl Eksjö garnison som Karlsborgsgarnison och har gjort ett flertal utlandsuppdrag i fredsbevarande insatser i tre världsdelar.

Till Barnarp-Ödestugu församling kom Olof 2010 och har trivts bra.

- Jag känner mig sedan länge väl mottagen, säger Olof och framhåller närheten mellan förtroendevalda, gudstjänstdeltagare och personalen som den kanske främsta tillgången i församlingen.

- Vi kommer att fortsätta arbeta med vår målsättning att vara en öppen och inkluderande församling där människor ges möjlighet att växa i tro, bidra utifrån sina nådegåvor och ges möjlighet att vittna om Guds rike.

– Dagen för mottagandet präglas av förväntningar och förhoppningar inför framtiden och är en viktig händelse i ett pastorats liv. På söndag välkomnar vi Olof Nyhlén som kyrkoherde och markerar gemenskapen mellan församlingar och stift, säger biskop Fredrik Modéus.

Välkomna att bevaka!

Vad är en kyrkoherde?

En kyrkoherde är en präst som är chef för en ekonomisk enhet inom Svenska kyrkan och ytterst ansvarig för personalen. En ekonomisk enhet är en församling eller flera församlingar som ingår i ett pastorat.

Om Barnarp-Ödestugu församling

I Barnarp-Ödestugu församling finns två medeltida kyrkor, en i Barnarp och en i Ödestugu.

Kontakter

Olof Nyhlén, kyrkoherde i Barnarp-Ödestugu församling
036-36 78 31
olof.nyhlen@svenskakyrkan.se

Bilder

Om

Växjö stift
Växjö stift
Östraboliden
352 39 Växjö

+46(470)773800https://www.svenskakyrkan.se/vaxjostift

Växjö stift är en del av Kristi världsvida kyrka och ett av Svenska kyrkans 13 stift. Det omfattar församlingarna inom stiftets område som består av större delen av Småland och hela Öland. Stiftet är ett pastoralt område som leds av en biskop.

Följ Växjö stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Växjö stift

I helgen vigs fyra till tjänst i Växjö stift10.6.2020 10:35:46 CESTPressmeddelande

Till helgen firas präst- och diakonvigning i Växjö domkyrka, då fyra kandidater vigs till tjänst. Som så mycket annat kommer också vigningarna att påverkas av pandemin. Istället för en gemensam vigningsdag kommer kandidaterna att vigas två och två, under lördagen och söndagen. Med folkhälsomyndighetens gällande restriktioner kommer vigningarna att behöva bli mindre välbesökta än vanligt. - Det är en oerhört stor glädje att få ta emot dessa fyra till tjänst i Växjö stift, säger biskop Fredrik Modéus.

Vårdarens bön30.4.2020 09:33:09 CESTPressmeddelande

I den rådande samhällskrisen behövs bönen mer än någonsin. Olika undersökningar visar att många människor i Sverige ber. I själva verket är det fler som ber än som säger sig ha en tro. Det visar att behovet av bön är djupt förankrat i oss människor. Tillsammans med min fru som arbetar i vården har jag som biskop skrivit ”Vårdarens bön” för alla de som arbetar hårt och med risk för egen hälsa på sjukhus runt om i landet.

Vårdarens bön27.4.2020 08:39:03 CESTNyheter

Olika undersökningar visar att många människor i Sverige ber. I själva verket är det fler som ber än som säger sig ha en tro. Det visar att behovet av bön är djupt förankrat i oss människor. I den rådande samhällskrisen behövs bönen mer än någonsin. Tillsammans med min fru, som arbetar i vården, har jag som biskop skrivit ”Vårdarens bön” för alla de som arbetar hårt och med risk för egen hälsa på sjukhus runt om i landet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum