Växjö stift

Nye kyrkoherden i Barnarp-Ödestugu församling välkomnas

Dela

På söndag den 16 juni hälsas Olof Nyhlén välkommen och mottas av biskopen som kyrkoherde i Barnarp-Ödestugu församling.

Kyrkoherdemottagningen sker i samband med högmässan i Barnarps kyrka kl 11:00. Fredrik Modéus leder mässan och Olof Nyhlén predikar. 

Olof Nyhlén har arbetat som präst sedan 2000 och har arbetat i skiftande miljöer. De första tre åren i en stor församling i Karlstad och därefter som fjällpräst i Sälen. Därefter ett kort tag i Uppsala stift innan det var dags att söka sig tillbaka till rötterna utanför Jönköping.

Olof har sedan 2005 varit verksam som militärpastor vid såväl Eksjö garnison som Karlsborgsgarnison och har gjort ett flertal utlandsuppdrag i fredsbevarande insatser i tre världsdelar.

Till Barnarp-Ödestugu församling kom Olof 2010 och har trivts bra.

- Jag känner mig sedan länge väl mottagen, säger Olof och framhåller närheten mellan förtroendevalda, gudstjänstdeltagare och personalen som den kanske främsta tillgången i församlingen.

- Vi kommer att fortsätta arbeta med vår målsättning att vara en öppen och inkluderande församling där människor ges möjlighet att växa i tro, bidra utifrån sina nådegåvor och ges möjlighet att vittna om Guds rike.

– Dagen för mottagandet präglas av förväntningar och förhoppningar inför framtiden och är en viktig händelse i ett pastorats liv. På söndag välkomnar vi Olof Nyhlén som kyrkoherde och markerar gemenskapen mellan församlingar och stift, säger biskop Fredrik Modéus.

Välkomna att bevaka!

Vad är en kyrkoherde?

En kyrkoherde är en präst som är chef för en ekonomisk enhet inom Svenska kyrkan och ytterst ansvarig för personalen. En ekonomisk enhet är en församling eller flera församlingar som ingår i ett pastorat.

Om Barnarp-Ödestugu församling

I Barnarp-Ödestugu församling finns två medeltida kyrkor, en i Barnarp och en i Ödestugu.

Kontakter

Olof Nyhlén, kyrkoherde i Barnarp-Ödestugu församling
036-36 78 31
olof.nyhlen@svenskakyrkan.se

Bilder

Om

Växjö stift
Växjö stift
Östraboliden
352 39 Växjö

+46(470)773800https://www.svenskakyrkan.se/vaxjostift

Växjö stift är en del av Kristi världsvida kyrka och ett av Svenska kyrkans 13 stift. Det omfattar församlingarna inom stiftets område som består av större delen av Småland och hela Öland. Stiftet är ett pastoralt område som leds av en biskop.

Följ Växjö stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Växjö stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum