Växjö stift

Nye kyrkoherden i Lekeryds församling välkomnas

Dela

På söndag den 13 januari hälsas Ulf Svensson välkommen och mottas av biskop Fredrik Modéus som kyrkoherde i Lekeryds församling.

Ulf Svensson tas emot som kyrkoherde i Lekeryds församling den 13:e januari. Foto: Henrik Jonason
Ulf Svensson tas emot som kyrkoherde i Lekeryds församling den 13:e januari. Foto: Henrik Jonason

Kyrkoherdemottagningen sker i samband med högmässan i Svarttorps kyrka kl 11:00. Fredrik Modéus leder mässan och Ulf Svensson predikar. 

- Mitt motto som jag vill leva och arbeta efter är: Se människan, följ Kristus. Och jag tror att detta är själva kärnan i församlingsarbetet, att se människor, möta deras blick, och fira gudstjänst - genom förrättningar och i mässan, och genom detta få göra Jesus känd, säger Ulf Svensson.

Den 52-årige maken och fyrabarnspappan Ulf Svensson har en förkärlek till Italien. Han började sin yrkesbana inom det militära i fem år. Därefter läste Ulf Svensson till pastor inom Svenska Alliansmissionen och arbetade under 18 år i tre församlingar, senast i Korskyrkan i Aneby, och en period på samfundsnivå. År 2010 började han vidareutbilda sig till en teologie kandidatexamen och prästvigdes för Linköpings stift 2014.

Innan Ulf Svensson påbörjade sin tjänst som kyrkoherde i Lekeryds församling den 15:e november 2018 var han församlingsherde för Säby församling i Tranås pastorat.

Lekeryds församling består av tre kyrkor: Svarttorp, Järsnäs och Lekeryd.

- En önskan är att våra kyrkor ska få fortsätta präglas av känslan av kyrkan mitt i byn, med en öppen, varm och generös atmosfär. Jag vill se saker hända, men tror inte på snabba klipp, utan på långsiktigt arbete, säger Ulf Svensson.

– Dagen för mottagandet präglas av förväntningar och förhoppningar inför framtiden och är en viktig händelse i ett pastorats liv. På söndag välkomnar vi Ulf Svensson som kyrkoherde och markerar gemenskapen mellan församlingar och stift, säger biskop Fredrik Modéus.

Välkomna att bevaka!

Vad är en kyrkoherde?

En kyrkoherde är en präst som är chef för en ekonomisk enhet inom Svenska kyrkan och ytterst ansvarig för personalen. En ekonomisk enhet är en församling eller flera församlingar som ingår i ett pastorat.

Kontakter

Ulf Svensson, kyrkoherde i Lekeryds församling
070-668 30 33
ulf.a.svensson@svenskakyrkan.se

Bilder

Ulf Svensson tas emot som kyrkoherde i Lekeryds församling den 13:e januari. Foto: Henrik Jonason
Ulf Svensson tas emot som kyrkoherde i Lekeryds församling den 13:e januari. Foto: Henrik Jonason
Ladda ned bild

Om

Växjö stift
Växjö stift
Östraboliden
352 39 Växjö

+46(470)773800https://www.svenskakyrkan.se/vaxjostift

Växjö stift är en del av Kristi världsvida kyrka och ett av Svenska kyrkans 13 stift. Det omfattar församlingarna inom stiftets område som består av större delen av Småland och hela Öland. Stiftet är ett pastoralt område som leds av en biskop.

Följ Växjö stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Växjö stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum