Apollo

Nyhet! Apollo börjar resa till Peloponnesos

Dela

I maj i år börjar Apollo flyga direkt till kuststaden Kalamata som ligger på Peloponnesos i södra Grekland. Halvön Peloponnesos utgör en betydande del av det grekiska fastlandet och blir ett komplement till Apollos portfölj av riktigt genuina erbjudanden.

– Apollos ambition är alltid att förmedla autentiska och lokala reseupplevelser vilket gör Peloponnesos till en utmärkt nyhet. För oss är det viktigt att ge våra kunder möjlighet att komma nära resmålet och att med alla sinnen ta till sig värdlandet. Peloponnesos erbjuder bland annat historiska världsarv, städer, byar och härliga stränder. Vi är glada att kunna erbjuda ytterligare en genuin semesterupplevelse i Grekland i sommar, säger Nina Hornewall, Commercial Director på Apollo.

Nyckelord för Peloponnesos är mångfald och variation, många av Greklands mest berömda historiska sevärdheter, kulturella event, vinhus, vinodlingar, olivoljeproducenter och olivodlingar, finns här. I låglandet finns stora fruktodlingar, olivlundarna är utspridda över hela halvön och kusten rymmer en mångfald av stränder. Klimatet är behagligt med milda vintrar och en lång sommarsäsong.

På halvön ligger exempelvis det världskända Olympia, där de första Olympiska spelen gick av stapeln. Här ligger även en av världens bäst bevarade amfiteatrar: Epidauros-teatern, där de antika dramerna en gång uruppfördes.

– Med Apollo flyger man till staden Kalamata som är en stor och livlig stad med ett brett utbud av kulturella evenemang och festivaler. Här ligger en trevlig strandpromenad med stranden mitt i staden. Och de närbelägna orterna runt Kalamata: Stoupa, Skafidia och Kardamili är perfekta resmål för de som vill uppleva den riktigt lugna grekiska medelhavslunken, säger Nina Hornewall.

På Peloponnesos har Apollo 13 hotell fördelade på orterna Kalamata, Kardamili, Stoupa och Skafidia.

Flygavgångar: Till Kalamata reser Apollo från Arlanda den 16/5 – 18/7 2020.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Apollo
Apollo
Ynglingagatan 2
113 47 Stockholm

0771-37 37 37https://www.apollo.se/

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer med uppåt 500 medarbetare och en miljon resenärer årligen. Med oss kan kunder resa till hela världen, oavsett om de vill åka på en avslappnande sol- och badsemester, ta en träningsvecka i värmen eller spendera en weekend i någon spännande storstad. Vi arrangerar charterresor, träningsresor, cityresor och kryssningar och erbjuder dessutom säker bokning av flyg och hotell separat om kunden föredrar att själv sätta ihop sin resa.

Apollo bildar tillsammans med flygbolaget Novair, specialistarrangörerna Golf PlaisirLime Travel och Xtravelsamt sportresorten Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi är sedan 2015 del av den privatägda tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. Apollo arbetar aktivt för hållbartresande och socialt ansvar och vi samarbetar med SOS Barnbyar, Ecpat, SOK (Sveriges Olympiska Kommitté). Apollo är Travelife-certifierade sedan 2015. www.apollo.se

Följ Apollo

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Apollo

Apollo bjuder på Covid-19-test till alla kunder!26.8.2020 07:02:00 CESTPressmeddelande

En del länder kräver nu att resenärer kan visa upp att de inte har en pågående Covid-19 infektion (så kallad PCR-test) för att få resa in i landet. Men att PCR-testa sig är kostsamt och som resenär kan det vara svårt att hitta tid för provtagning och hinna få svar innan avresa. Därför ser nu Apollo tillsammans med partnern Vårdkuriren till att alla Apollos resenärer till berörda länder får testa sig och garanteras svar i tid inför avresa.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum