Apollo

Nyhet! Apollo börjar resa till Peloponnesos

Dela

I maj i år börjar Apollo flyga direkt till kuststaden Kalamata som ligger på Peloponnesos i södra Grekland. Halvön Peloponnesos utgör en betydande del av det grekiska fastlandet och blir ett komplement till Apollos portfölj av riktigt genuina erbjudanden.

– Apollos ambition är alltid att förmedla autentiska och lokala reseupplevelser vilket gör Peloponnesos till en utmärkt nyhet. För oss är det viktigt att ge våra kunder möjlighet att komma nära resmålet och att med alla sinnen ta till sig värdlandet. Peloponnesos erbjuder bland annat historiska världsarv, städer, byar och härliga stränder. Vi är glada att kunna erbjuda ytterligare en genuin semesterupplevelse i Grekland i sommar, säger Nina Hornewall, Commercial Director på Apollo.

Nyckelord för Peloponnesos är mångfald och variation, många av Greklands mest berömda historiska sevärdheter, kulturella event, vinhus, vinodlingar, olivoljeproducenter och olivodlingar, finns här. I låglandet finns stora fruktodlingar, olivlundarna är utspridda över hela halvön och kusten rymmer en mångfald av stränder. Klimatet är behagligt med milda vintrar och en lång sommarsäsong.

På halvön ligger exempelvis det världskända Olympia, där de första Olympiska spelen gick av stapeln. Här ligger även en av världens bäst bevarade amfiteatrar: Epidauros-teatern, där de antika dramerna en gång uruppfördes.

– Med Apollo flyger man till staden Kalamata som är en stor och livlig stad med ett brett utbud av kulturella evenemang och festivaler. Här ligger en trevlig strandpromenad med stranden mitt i staden. Och de närbelägna orterna runt Kalamata: Stoupa, Skafidia och Kardamili är perfekta resmål för de som vill uppleva den riktigt lugna grekiska medelhavslunken, säger Nina Hornewall.

På Peloponnesos har Apollo 13 hotell fördelade på orterna Kalamata, Kardamili, Stoupa och Skafidia.

Flygavgångar: Till Kalamata reser Apollo från Arlanda den 16/5 – 18/7 2020.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Apollo
Apollo
Ynglingagatan 2
113 47 Stockholm

0771-37 37 37https://www.apollo.se/

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer med uppåt 500 medarbetare och en miljon resenärer årligen. Med oss kan kunder resa till hela världen, oavsett om de vill åka på en avslappnande sol- och badsemester, ta en träningsvecka i värmen eller spendera en weekend i någon spännande storstad. Vi arrangerar charterresor, träningsresor, cityresor och kryssningar och erbjuder dessutom säker bokning av flyg och hotell separat om kunden föredrar att själv sätta ihop sin resa.

Apollo bildar tillsammans med flygbolaget Novair, specialistarrangörerna Golf PlaisirLime Travel och Xtravelsamt sportresorten Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi är sedan 2015 del av den privatägda tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. Apollo arbetar aktivt för hållbartresande och socialt ansvar och vi samarbetar med SOS Barnbyar, Ecpat, SOK (Sveriges Olympiska Kommitté). Apollo är Travelife-certifierade sedan 2015. www.apollo.se

Följ Apollo

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Apollo

Apollo fortsätter satsa i Norden – öppnar sitt första Mondo Local-hotell27.5.2020 07:03:00 CESTPressmeddelande

Idag lanserar Apollo Nordens första Mondo Local-hotell i samarbete med Hooks Herrgård i Småland. I hotellkonceptet Mondo Local samlas Apollos hotell med lokal förankring och ett personligt ägarengagemang. Researrangören har tidigare denna månad presenterat flera satsningar i Norden - först ut etablerades Apollo Sports på den svenska marknaden och för cirka en vecka sedan lanserades det första familjehotellet, Apollo Mondo Family, Riviera Strand i Båstad.

Apollo öppnar sitt första koncepthotell i Norden: Apollo Mondo Family i Båstad15.5.2020 09:34:01 CESTPressmeddelande

Idag lanserar Apollo sitt allra första Apollo Mondo Family hotell i Norden, i samarbete med Hotel Riviera Strand - en del av Gram Hotels. Hotellet blir en del av Apollos familjekoncept. Detta är andra steget i en långsiktig strategi för att etablera semesterupplevelser inom Norden. Redan förra veckan släppte researrangören nyheten om Apollo Sports etablering i Sverige. Fler nordiska nyheter kommer att presenteras inom kort.

Apollo lanserar semester i Sverige7.5.2020 16:50:45 CESTPressmeddelande

I sommar är det många som fått ändra sina semesterplaner. Apollos fokus har alltid varit att skapa minnesvärda semesterupplevelser runt om i världen. Även inför den här sommaren pågår arbetet för fullt med att utveckla nya destinationer och i år har turen kommit till resmål i Skandinavien - och allra först ut är Sverige. Från och med idag och framåt lanserar Apollo en rad erbjudanden som ska hjälpa svenskar att semestra lokalt, hälsosamt och inom ramen för rådande omständigheter. Det blir allt från lokala pärlor till familjehotell med sport, träning och aktiviteter för barn. Inom kort lanserar vi också vårt första nordiska Mondo Family-hotell som ligger naturskönt och direkt på stranden, men var är ännu hemligt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum