Apollo

Nyhet! Apollo lanserar ön Limnos som nytt resmål i Grekland till nästa sommar!

Dela

Nordens största arrangör av resor till Grekland blir nu ännu större. Sommaren 2021 kommer Apollo att utöka sitt program med ett nytt grekiskt resmål: ön Limnos i norra delen av Egeiska havet.

Limnos är den åttonde största ön i Grekland men känns betydligt mindre än sina 476 km². Här stöter du inte på de stora turistströmmarna utan möter ett riktigt autentiskt Grekland. I öns huvudstad Myrina strövar du mellan gamla stenhus och herresäten och njuter av en förförisk freddo eller frappé längs strandpromenaden. Grekisk paketering med en touch av elegans.

- För oss som älskar det autentiskt grekiska och ständigt letar efter äkta destinationer där du verkligen kan lukta, smaka och känna att du befinner dig i Grekland, var detta helt enkelt kärlek vid första ögonkastet, säger Nina Hornevall, Kommersiell Direktör på Apollo.

Ön med många möjligheter

Förutom det vackra landskapet erbjuder Limnos också spännande sevärdheter och vackra miljöer. Här finns flera grunda, fina sandstränder och eftersom antalet stränder är många, jämfört med antalet besökare är det också lätt att hitta sitt eget lilla privata badparadis.

För den som vill fylla sin semester med utflykter och aktiviteter är möjligheterna många. Limnos rymmer flera arkeologiska platser, palatsruiner, kyrkor och romerska teatrar och historiska städer. För de aktiva inbjuder öns varierade landskap till oförglömliga vandringsupplevelser och bra cykling genom både slätter och berg, geologiska fenomen och varma källor.

- För en magisk naturupplevelse bör du ta en tur till Filoktitis Cave, som ligger på den östra sidan av Limnos. Grottan har två ingångar, en från havssidan och en från land, och det sägs att grottan var hem till hjälten Philoctete efter att han lämnades ensam på Limnos på väg till det trojanska kriget, berättar Nina Hornevall, Kommersiell Direktör på Apollo.

Porto Myrina – Powered by Playitas

Öns varierade natur är också den främsta anledningen till att det är just här Apollo har valt att öppna sitt nyaste Apollo Sports-hotell: Porto Myrina - Powered by Playitas. Hotellet öppnar sommaren 2021. Här finns ett stort poolområde, tre tennisbanor, ett gym, olika gruppträningspass, ett stort urval av utomhusaktiviteter och ett spa.

- Hotellet är perfekt för dig som vill ha en aktiv semester i vacker natur. Strax utanför dörren finns flera vandringsleder i bergen, stora möjligheter för mountainbike och en vacker vik med perfekta förutsättningar för simning, SUP och kajakpaddling, fortsätter Nina Hornevall.

Den första flygningen till Limnos avgår från Stockholm den 15e maj 2021.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Apollo
Apollo
Ynglingagatan 2
113 47 Stockholm

0771-37 37 37https://www.apollo.se/

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer med uppåt 500 medarbetare och en miljon resenärer årligen. Med oss kan kunder resa till hela världen, oavsett om de vill åka på en avslappnande sol- och badsemester, ta en träningsvecka i värmen eller spendera en weekend i någon spännande storstad. Vi arrangerar charterresor, träningsresor, cityresor och kryssningar och erbjuder dessutom säker bokning av flyg och hotell separat om kunden föredrar att själv sätta ihop sin resa.

Apollo bildar tillsammans med flygbolaget Novair, specialistarrangörerna Golf PlaisirLime Travel och Xtravelsamt sportresorten Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi är sedan 2015 del av den privatägda tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. Apollo arbetar aktivt för hållbartresande och socialt ansvar och vi samarbetar med SOS Barnbyar, Ecpat, SOK (Sveriges Olympiska Kommitté). Apollo är Travelife-certifierade sedan 2015. www.apollo.se

Följ Apollo

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Apollo

Apollo bjuder på Covid-19-test till alla kunder!26.8.2020 07:02:00 CESTPressmeddelande

En del länder kräver nu att resenärer kan visa upp att de inte har en pågående Covid-19 infektion (så kallad PCR-test) för att få resa in i landet. Men att PCR-testa sig är kostsamt och som resenär kan det vara svårt att hitta tid för provtagning och hinna få svar innan avresa. Därför ser nu Apollo tillsammans med partnern Vårdkuriren till att alla Apollos resenärer till berörda länder får testa sig och garanteras svar i tid inför avresa.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum