Ving Sverige AB

Nyhet! Ving och Thomas Cook Group storsatsar på koncepthotell 2019

Dela

Thomas Cook Group, där Ving ingår, fortsätter satsningen på skräddarsydda hotellkoncept och lanserar 20 nya koncepthotell under 2019 i Spanien, Grekland, Cypern och Turkiet. Ving kommer i ett första skede att erbjuda sex av dessa nya hotell, däribland ett familjevänligt Casa Cook på Kreta samt tre hotell inom ramen för det nya konceptet Cook’s Club. Det planeras även för ytterligare lanseringar inom kort.

Cook's Club Playa de Palma, Mallorca (illustration)
Cook's Club Playa de Palma, Mallorca (illustration)

- Storsatsningen gör att vi tillsammans med vårt moderbolag snart når 200 koncepthotell i vår portfölj. Vi blir därmed ett av de 40 största hotellbolagen i världen. Vi vet sedan tidigare att det är på våra koncepthotell som vi har de nöjdaste kunderna och som också återkommer till oss. Att satsa på fler koncepthotell som vi själva kontrollerar ligger helt i linje med vår strategi för lönsam tillväxt, säger Magnus Wikner, koncernchef Thomas Cook Northern Europe.

Fler bohemchica Casa Cook

Efter succén med det bohemhicka och prisade designkonceptet Casa Cook på Rhodos och Kos öppnas det första familjevänliga Casa Cook-hotellet i Chania på Kreta i maj 2019. Hotellets barnkoncept har en modern pedagogisk inriktning där barnen kan utforska livet på Casa Cook Chania på ett kreativt sätt. I barnklubben kan de måla, delta i enklare matlagningskurser eller ta en tupplur i de uppsatta tipi-tälten. Vings moderbolag Thomas Cook Group satsar även på ytterligare ett Casa Cook till sommaren. Denna gång på Ibiza i Cala Gracio, norr om San Antonio på öns västkust. Hotellet kommer att drivas av Thomas Cook Hotel Investments, den hotellinvesteringsfond som etablerades ifjol tillsammans med företaget LMEY, och blir det första Casa Cook-hotellet i Spanien.

Succé för nya konceptet Cook’s Club – satsning på fler hotell

Det nya hotellkonceptet Cook’s Club, som med sin urbana och avslappnade atmosfär, design och fokus på mat och musik ska locka en ny generation resenärer, lanserades sommaren 2018 med det första hotellet på Kreta i Grekland. Inför 2019 fortsätter Thomas Cook Group expansionen av konceptet med sju nya bekräftade Cook’s Club-hotell och fler planerade inom den närmaste tiden. I ett första skede kommer tre av dem att finnas i Vings program, ett i Playa de Palma på Mallorca samt två i Turkiet, i Alanya och Marmaris.

Ving kommer dessutom att kunna erbjuda två nya hotell inom ramen för familjekonceptet SunConnect; ett på Rhodos och ett på Cypern. Övriga Thomas Cook Group öppnar fyra nya SunConnect-hotell och gör även stora satsningar på konceptet SENTIDO med sex nya hotell nästa år i Europa och Nordafrika.

Vings nya koncepthotell publiceras löpande på ving.se och kommer att vara bokningsbara inom kort.

Prisexempel: En vecka på Cook’s Club Alanya (VVVV+) i Alanya, Turkiet. Avresa den 9 juni 2019 från Stockholm. Boende i dubbelrum eller lägenhet, exklusive måltider. Från 4 475 kronor per person.

Kontakter

Bilder

Cook's Club Playa de Palma, Mallorca (illustration)
Cook's Club Playa de Palma, Mallorca (illustration)
Ladda ned bild

Om

Ving Sverige AB
Ving Sverige AB
Rålambsvägen 17
10520 Stockholm

https://www.ving.se/

Ving är Sveriges ledande researrangör med resor till knappt 400 resmål i cirka 60 länder. Ving arrangerar charterresor, flexibla paketresor med reguljärflyg och säljer även enskilda flygbiljetter och hotellövernattningar till den som vill resa på egen hand. Resorna säljs via internet, telefon och i utvalda resebyråer över hela landet.

Ving ingår tillsammans med Globetrotter i Ving Sverige AB och har cirka 700 000 resenärer årligen. Ving Sverige AB ingår i den internationella resekoncernen Thomas Cook Group plc som är noterad på London-börsen.

 

Följ Ving Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ving Sverige AB

Info kring "Proposed recapitalisation of Thomas Cook Group"12.7.2019 08:27:48 CESTPressmeddelande

Idag meddelade Vings ägare, Thomas Cook att företaget är i samtal med Fosun Tourism, vår idag största aktieägare, och de utlånande bankerna kring att tillföra nytt kapital om 750 miljoner GBP i verksamheten. Efter genomförandet av detta förslag skulle researrangörsdelen vara majoritetsägd av Fosun Tourism som även äger Club Med, medan flygbolaget skulle ägas av Thomas Cook Group plc., utlånande banker och kreditgivare. Flygbolaget och researrangören kommer att fortsätta att arbeta nära tillsammans, som de gör idag. Semesterresor med Ving/Thomas Cook kommer inte att påverkas och kommer att fortsätta att fungera som vanligt. Alla våra semesterresor är skyddade av resegarantin som vanligt och våra kunder kan tryggt boka och resa på semester med oss.

Nu släpps Vings Semesterrapport19.6.2019 10:57:33 CESTPressmeddelande

Nu presenteras 2019 års upplaga av Semesterrapporten som i år för första gången är nordisk. Rapporten visar bland annat att designhotell blir allt viktigare för destinationer, och så även hotellens restaurangkoncept. Hållbarhet är viktigt och den moderna paketresan är mer rätt än någonsin. Rapporten visar också att för Gen Z och Millenals är trenden att många väljer bort solbränna och festande till förmån för lokala upplevelser och tid för återhämtning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum