Clockwork Bemanning & Rekrytering AB

Nytt affärsområde ska lösa brist på ingenjörer

Dela

Många av Clockworks kunder har sedan länge efterfrågat fler och mer specialiserade ingenjörer. För att möta behovet på kvalificerad teknisk kompetens satsar Clockwork nu på ett nytt dedikerat affärsområde – Clockwork Engineering.

Clockwork Engineering tog sin början i januari 2019. I samma veva rekryterades Jonas Bergkvist som affärsområdeschef.
Clockwork Engineering tog sin början i januari 2019. I samma veva rekryterades Jonas Bergkvist som affärsområdeschef.

Industriföretag har i många år varit huvudsegmentet bland kunderna för Clockwork Bemanning och Rekrytering. Tillsättning av ingenjörer är därför i sig inget nytt för Clockwork. Skillnaden med det nya affärsområdet Clockwork Engineering är att man nu arbetar mer specialiserat med rekrytering och bemanning av tekniskt utbildade kandidater.

– Digitalisering och ökad automatisering är två av faktorerna som tyder på att trenden med ökad brist på ingenjörer håller i sig. Det är en utmaning som drabbar hela arbetsmarknaden och som vi genom vår satsning på Engineering hoppas bidra till att lösa, berättar Clockworks vd Petter Lundgren.

Clockwork Engineering tog sin början i januari 2019. I samma veva rekryterades Jonas Bergkvist som affärsområdeschef. Jonas har lång erfarenhet av att jobba med såväl teknik som bemanning. Närmast kommer han från Academic Work där han arbetat med just Engineering, men i grund och botten är han maskiningenjör som arbetat med konstruktion på bland annat Scania och Semcon.
– Erfarenheten av att ha jobbat med utveckling och därefter sju år med bemanning och rekrytering har jag stor nytta av i min nuvarande roll. Att förstå vad kunden jobbar med och hur deras produkt ser ut är många gånger avgörande för att vi ska få förtroende och kunna göra en bra leverans, berättar Jonas Bergkvist.

Affärsområdet Engineering blir en viktig kugge för att lösa ingenjörsbristen hos flera av Clockworks kunder. Dessutom är målsättningen också att ta ytterligare ett steg mot att bli en heltäckande leverantör.
­– Med Engineering vill vi bygga ett partnerskap med våra kunder där vi långsiktigt kan förse dem med den kompetens som behövs för att de ska kunna växa, säger Jonas, som sökte sig till Clockwork tack vare en stark innovationsförmåga.
– Jag lockades av att jobba på ett företag med ett starkt renommé och som står för bra kvalitet. Clockwork har också ett stort engagemang i det lokala näringslivet vilket känns viktigt. Det är på många sätt ett spännande och innovativt bolag på stark frammarsch, menar han.

Sedan årsskiftet har Clockwork varit ute hos kunder och på högskolor och universitet för att presentera den nya satsningen på ingenjörskompetens. Responsen har varit positiv från alla håll.
– Många av dagens studenter ser bemanning- och rekryteringsföretag som ett naturligt steg in på arbetsmarknaden. Det blir som ett smörgåsbord som öppnar fler dörrar och dessutom på flera platser i landet, säger Petter Lundgren.

Under hösten arbetar Clockwork vidare med att bygga upp en intern organisation för att ytterligare satsa vidare på att hitta kvalificerade ingenjörer.
– På alla våra kontor i landet har vi i dag minst en person som arbetar tillsammans med Jonas för att paketera vårt erbjudande mot kunder och kandidater. Vår förhoppning är att kunna bidra till att få våra kunders verksamheter att blomstra ännu mer, säger Petter Lundgren. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Clockwork Engineering tog sin början i januari 2019. I samma veva rekryterades Jonas Bergkvist som affärsområdeschef.
Clockwork Engineering tog sin början i januari 2019. I samma veva rekryterades Jonas Bergkvist som affärsområdeschef.
Ladda ned bild

Om

Clockwork Bemanning & Rekrytering AB
Clockwork Bemanning & Rekrytering AB
Stigaregatan 7
791 60 Falun

https://clockworkpersonal.se/

Hej! Det är vi som är Clockwork. Vi arbetar med rekrytering och bemanning men vi brukar säga att vi är i ”bättre framtidsbranschen” – för vi vill vara en kraftkälla för företag och människor som vill utvecklas. Vårt erbjudande är träffsäker matchning mellan företagens behov och medarbetarnas kvaliteter, oavsett om det handlar om jobb i industri- eller tjänstesektorn, inom skolvärlden eller i olika integrationsprojekt. Vi tror på människor och vi vet att rätt människa på rätt plats gör skillnad. Därför är det viktigt för oss att ha koll på varje marknad, varje företag och varje medarbetare. Och därför är det viktigt för oss med en stark lokal närvaro. Du möter oss i femton städer från Göteborg i söder till Piteå i norr.
Läs mer på www.clockworkpersonal.se

Följ Clockwork Bemanning & Rekrytering AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Clockwork Bemanning & Rekrytering AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum