Håll Sverige Rent

På lördag plockar hela Sverige skräp - här hittar du lokala event

Dela

Nu på lördag den 18 september är det dags för den årliga Håll Sverige Rent-dagen. Över hela Sverige samlas tiotusentals människor som tröttnat på nedskräpningen för att - bokstavligen - ta saken i egna händer.

Bild: Pablo Suzarte/HSR
Bild: Pablo Suzarte/HSR

- Förra året hade vi över 80 000 anmälda skräpplockare till Håll Sverige Rent-dagen! Skräpplockning har verkligen blivit en folkrörelse och i år ser det ut som att vi kommer bli ännu fler, säger Johanna Ragnartz, VD på Håll Sverige Rent.

På Håll Sverige Rents hemsida kan du du se hur många som anmält sig hittills. Där hittar du också information om de event som anordnas i din region: https://hsr.se/hitta-event

Håll Sverige Rent-dagen är en del av World Cleanup Day, då miljontals människor över hela världen alltså är ute samma dag och plockar skräp.

Sedan den 25 augusti har man kunnat anmäla sig själv, en mindre grupp, eller skapa ett (öppet eller stängt) event.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Bild: Pablo Suzarte/HSR
Bild: Pablo Suzarte/HSR
Ladda ned bild

Länkar

Om

Håll Sverige Rent
Rosterigränd 4
117 61 Stockholm

08-505 263 00http://www.hållsverigerent.se

 

Följ Håll Sverige Rent

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Håll Sverige Rent

135 000 engångsmuggar slängdes på marken under en vecka28.9.2021 10:09:00 CEST | Pressmeddelande

Var tredje svensk i åldern 18 till 29 år köper mat, dryck eller snacks i farten dagligen eller flera gånger i veckan. Vanligast är att man köper någon form av snabbmat, följt av kaffe. Enligt den nationella skräpmätningen som Håll Sverige Rent gjorde sommaren 2020 slängs cirka 135 000 engångsmuggar på marken på en vecka. Skulle vi anta att beteendet ser likadant ut över hela året skulle det resultera i drygt 7 miljoner engångsmuggar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum