Region Jönköpings län

Psykiatriveckan – en digital storsatsning för att dela kunskap om psykisk hälsa

Dela
Under Psykiatriveckan i Region Jönköpings län den 14-18 november har alla invånare möjlighet att ta del av ett 30-tal föreläsningar med temat psykisk hälsa i nutid. Föreläsningarna är gratis och alla föreläsningar livestreamas.
Foto: Lotta Bynert
Foto: Lotta Bynert

Alla kan drabbas av psykisk ohälsa, och det finns mycket som vi själva kan göra för att må bättre. Psykiatriveckans föreläsningar ger oss möjlighet att lära oss mer om vad som bidrar till en ökad psykisk hälsa, vilken vård som finns att få, men också hur vi kan stödja varandra som medmänniskor.

- Psykiatriveckan är ett sätt att sprida kunskap om psykisk hälsa, psykiska besvär och psykiatriska tillstånd, men det är också ett viktigt forum att berätta vad vi alla själva kan göra för att må bättre och vilken hjälp som finns att få. Föreläsningar från yrkesverksamma varvas med intressanta livsresor. Det är ett smörgåsbord av kunskap som serveras både invånare och yrkesverksamma i kommun och region, berättar Micael Edblom, sjukvårdsdirektör Psykiatri, rehabilitering och diagnostik, Region Jönköpings län.

Under veckan erbjuds föreläsningar om bland annat:

  • Autism, Aspergers syndrom
  • neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, ADHD
  • sömn
  • suicid

Under rubriken Vägen tillbaka får vi ta del av tidigare höjdhopparen Linus Thörnblads historia. Han var en av landets mest lovande i sin idrott och älskade att pressa sig till max. Men samtidigt kämpade han hårt för att hantera den ständiga pressen. Följ med på Linus resa där han gripande berättar om hur det är att leva under ständig press att leverera resultat i världsklass, hålla skenet uppe när man mår dåligt, falla till botten - och ta sig tillbaka till livet igen.

Psykiatriveckan avslutas med föreläsningen Ett bipolärt hjärta där Rebecka Anserud öppenhjärtligt och ärligt berättar om psykisk ohälsa. Hon ansågs som ett hopplöst fall, trodde livet var över och var nära att ge upp allt. Hur gjorde hon för att ta makten över sin sjukdom och välja livet?

Hela programmet för Psykiatriveckan 2022:

https://rjl.se/psykiatriveckan  

Media är varmt välkomna att ta del av Psykiatriveckans föreläsningar via webben. Vi hjälper också självklart till att hjälpa er att komma i kontakt med föreläsare.

 

Kontakt
Annica Lindström
Samordnare för Psykiatriveckan, Region Jönköpings län
010–243 56 47
annica.lindstrom@rjl.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Lotta Bynert
Foto: Lotta Bynert
Ladda ned bild

Om

Region Jönköpings län
Region Jönköpings län
Box 1024
551 11 JÖNKÖPING

010-241 00 00http://www.rjl.se/

Om Region Jönköpings län

Vi ansvarar för att alla invånare i Jönköpings län har tillgång till en bra sjukvård och förutsättningar för en god hälsa. Vi arbetar också med kultur, kollektivtrafik, tillväxt, infrastruktur och en hållbar utveckling i hela länet. Region Jönköpings län är en politiskt styrd organisation med nära 11 500 medarbetare.

Följ Region Jönköpings län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Jönköpings län

Utbildningar och arbeten – vad väljer länets unga?9.5.2023 14:24:18 CEST | Pressinbjudan

Vad styr ungdomars val av gymnasieprogram och hur tänker de kring arbetsliv och fortsatta studier? På uppdrag av Region Jönköpings län har Ungdomsbarometern sammanställt en rapport baserad på Sveriges största ungdomsstudie, och kompletterande fokusintervjuer med gymnasieelever från Jönköpings län. Rapporten presenteras vid ett lunchseminarium onsdag den 10 maj på Tekniska högskolan, Jönköping.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum