Stiftelsen Skansen

Restaurang Biologi öppnar i Biologiska muséet

Dela

Biologi är läran om livet och ingenting kan passa bättre som utgångspunkt för en restaurang med höga ambitioner. För att arbeta hållbart och medvetet med det som vi lever av - mat och dryck - krävs kunskap om biologi. Biologi är också namnet på den nya restaurangen i Biologiska muséet på Djurgården. Den kommer att vara öppen för abonnerade sällskap och event och är ett samarbete mellan Skansen och traktör KC Wallberg från Restauration Gubbhyllan på Skansen.

Landskap med svart stork
Landskap med svart stork

På Restaurang Biologi lär man sig om livet. Här finns kunskapen om råvaror i säsong från skog, sjö och land. De utvalda leverantörerna arbetar med sunda, hållbara metoder.  Allt det här får man veta mer om i menypresentationerna vid serveringen. Då kommer det också att kåseras kring ”läran om livet” på ett trevligt sätt – utan pekpinnar. 

Pop-up-restaurangen och vintermiddagar
Restaurang Biologi kommer att finnas som en pop-up-restaurang 14–16 september, 9–11 november och 25–27 januari.  Då startar kvällen med drink och tilltugg, följt av ett kåseri och presentation, middagssittning med 9 rätter i fyra serveringar och avslutas med kaffe- och temingel.

Jul- och vintermiddagar
Från den 21 november till 21 december serveras jul- och vintermiddagar. Det är en kreativ hantverksmåltid som väver in säsong, tradition, kreativitet och nyskapande i fem serveringar. Middagarna har olika teman som man kan välja mellan – ”skog, sjö eller vilt”, eller en vegetarisk variant med ”skog, fält och jord”. Kvällen startar med drink och tilltugg, följt av ett kåseri och presentation, Gådsostbuffé med ostar från svenska gårdar, middagssittning och avslutas med kaffe- och temingel.

Mat och dryck
Urvalet av både mat och dryck ramas in av begreppet ”Biologi – läran om livet”.  Ursprung, hantverk, medvetenhet och val av råvaror är hörnstenar i Restaurang Biologi.Allt som serveras tillagas och bakas i egen regi. Allt vin som erbjuds är biodynamiskt. Ölet kommer från svenska gårdsbryggerier eller är så kallat ”hantverksöl”. Även de alkoholfria dryckerna är hantverksmässigt och sunt framställda, till exempel mustade äpplen och Gubbhyllans egengjorda safter. All fisk och skaldjur är MSC-märkta. 

Status Biologiska muséet
Biologiska muséet kommer att stänga för allmänheten den siste augusti då det dras med väldigt stora upprustningsbehov. Till att börja med måste taket renoveras och hela byggnaden tjäras. Det blev under sommaren klart att Länsstyrelsen bidrar med drygt 500 000 kr till en förstudie för en kommande renovering.

Skansenchefen John Brattmyhr är optimistisk:
- När Biologiska är renoverat kommer det att öppnas igen. Under tiden muséet håller stängt kommer vi att arbeta på att ta fram ett programinnehåll som lockar fler gäster än muséet gjort de senaste åren. Dagens entréintäkter och ett sparsamt statsanslag räcker inte till för vare sig renoveringsbehoven eller för muséets dagliga verksamhet.

När Skansen i samarbete med traktören från Restauration Gubbhyllan, KC Wallberg, öppnar upp verksamhet i Biologiska muséet tillgängliggörs muséets unika miljö och utställning även om det stänger den siste augusti. Visningar av utställningen och lokalen kan liksom tidigare bokas av både skolklasser som privata grupper.

Biologiska muséet öppnade i november 1893 och blev fyra år senare, 1987, en av de stora attraktionerna på Stockholmsutställningen.

För mer information kontakta traktör KC Wallberg på kc@mittmatrike.se eller telefon 070-635 70 89. 

Kontakter

Bilder

Landskap med svart stork
Landskap med svart stork
Ladda ned bild
Krögare på Restauration Gubbhyllan och Restaurang Biologi.
Krögare på Restauration Gubbhyllan och Restaurang Biologi.
Ladda ned bild
Diorama på Biologiska museet.
Diorama på Biologiska museet.
Ladda ned bild
Skog med rävgryt och älg.
Skog med rävgryt och älg.
Ladda ned bild
Biologiska museet exteriör.
Biologiska museet exteriör.
Ladda ned bild
Dukning inne i museet.
Dukning inne i museet.
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om

Stiftelsen Skansen
Stiftelsen Skansen
Box 27807
115 93 Stockholm

08-442 80 00 vxlhttp://www.skansen.se/sv

Skansen är världens äldsta friluftsmuseum. Det grundades 1891 av Artur Hazelius för att visa hur människor bott och verkat i Sverige under äldre tid. Cirka 150 byggnader har flyttats hit från hela Sverige. I djurparksdelen visas skandinaviska vilda djur och på en del av gårdarna tamboskap. Skansen-Akvariet har exotiska djur. Dessutom finns här scener, restauranger, lekparker och butiker. Varje år kommer cirka 1,4 miljoner gäster till Skansen.

Följ Stiftelsen Skansen

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stiftelsen Skansen

Nu slår bodluckorna upp på Skansens julmarknad!12.11.2018 07:00Pressmeddelande

Nu är det snart dags för den första julmarknadshelgen på Skansen. Bodarna slår upp luckorna, och försäljare från hela landet packar upp julmat, textilier, trähantverk, fisk och konfekt, pepparkakshus och saffransbullar. Det blir dans runt granen med Julorkestern, det serveras rykande het glögg och nybakade små munkar, brända mandlar, kolbullar och mycket mera. Hantverkarna i stadskvarteren - glasbruket, krukmakaren och flera andra små verkstäder har öppet.. Julmarknaden pågår 24 - 25 november, 1 – 2, 8 – 9 och 15 – 16 december.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum