Skogsindustrierna

SCA:s Ulf Larsson ny ordförande för Skogsindustrierna

Dela
Ulf Larsson, vd och koncernchef för SCA, har valts till ny ordförande för branschorganisationen Skogsindustrierna. I sin nya roll blir han en viktig företrädare för skogsnäringen som står för 10 procent av svenskt exportvärde och har en central roll i omställningen till ett fossilfritt samhälle.

– Skogsindustrin kommer att spela en avgörande roll i det formativa skede Sverige, EU och världen befinner sig i. Skogsnäringens roll i omställningen behöver uppvärderas i takt med att den globala viljan att fasa ut fossila produkter, material och bränslen tilltar, säger Ulf Larsson.

Ulf Larsson framhåller vikten av att öka förståelsen och förbättra villkoren för det svenska skogsbruket. På EU-nivå ser han gärna att Sverige krokar arm med andra skogsnationer för att fortsätta visa att skogen är en strategisk viktig resurs och att brukande av skogens förnybara råvara är en förutsättning för en hållbar och fossilfri utveckling.

– Efter Rysslands invasion av Ukraina är omvärldsläget mycket oförutsägbart och skapar osäkerhet i globala värdekedjor, vilket naturligtvis också påverkar skogsnäringen. Eftersom skogsindustrins strategiskt viktiga råvara är basen för allt från klimatsmart byggande till hygienprodukter och förpackningar för läkemedel, livsmedel och biobränslen till transporter så behöver egenförsörjning och oberoende av skogsråvara prioriteras högre inom EU, säger Ulf Larsson.

Skogsindustrierna verkar för att stärka medlemsföretagens konkurrenskraft och öka användningen av skogsbaserade produkter. Valet av ny styrelseordförande skedde på föreningens årsstämma den 20 april. Uppdraget innehas under två år.

Nyckelord

Kontakter

SCA:
Anders Edholm
Kommunikationsdirektör
073 073 86 89
anders.edholm@sca.com

Bilder

Om

Skogsindustrierna
Skogsindustrierna
Box 55525
102 04 Stockholm

+46 8 762 72 00http://www.skogsindustrierna.se

Skogsindustrierna företräder företag inom massa-, pappers- och den trämekaniska industrin. Med siktet inställt på att driva tillväxt i världens bioekonomi är vår uppgift att stärka företagens konkurrenskraft och verka för en ökad användning av skogsbaserade produkter. I verksamheten ingår Svenskt Trä och sekretariatet för BioInnovation.

Följ Skogsindustrierna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Skogsindustrierna

Rekordstarkt år för skogsindustrin – men orosmoln vid horisonten2.3.2023 07:40:00 CET | Pressmeddelande

Trots dämpad global ekonomisk utveckling och en osäker världsmarknad blev 2022 ett rekordstarkt år för den svenska skogsindustrin. Aldrig tidigare har skogsindustrin exporterat till ett så högt värde. Men nu hotar orosmoln vid horisonten i form av höjda räntor, energipriser och osäkerhet på exportmarknader. Det är några av slutsatserna i Skogsindustriernas senaste marknadsrapport ”Så går det för skogsindustrin” för helåret 2022.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum