Ving Sverige AB

Stor efterfrågan på påskresor hos Ving

Dela

Påsken närmar sig med stormsteg och det är många som väljer att fira högtiden utomlands. Hos Ving är 81 procent av resorna redan slutsålda, vilket är något fler än förra året. Flest påskfirare reser till Kanarieöarna. Men även storstäder som London, New York och Paris är populära.

Ocean Beach Club, Gran Canaria. Foto Mats Högberg

Fler än fyra av fem sol- och badresor har redan gått åt från de svenska storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö, men bokningsläget är ungefär detsamma från regionala flygplatser om man tittar på avresor under perioden 28 mars till 2 april. Från vissa regionala flygplatser som Växjö, Jönköping, Norrköping och Kalmar finns det endast ströplatser kvar till Vings resmål.

Att möta våren och sommaren utomlands är populärt och för den som vill komma iväg under påsken gäller det att boka snabbt. Är det fullbokat från en flygplats är ett tips att titta på närliggande avreseflygplatser och vara flexibel med avresedatum, säger Anna Hagberg, tf. informationschef Ving.

I år infaller påsken tidigt och det är till sommarvarma resmål som Kanarieöarna, Kap Verde och Egypten som allra flest bokat sin påskresa. Men även storstäder och resmålen runt Medelhavet lockar många med temperaturer som är betydligt behagligare än i Sverige. Främst är det Mallorca och Cypern som bjuder på härligt vårväder i påsk, som är populära resmål bland svenskarna.

Topplista, hit reser stockholmarna i påsk:
1. Gran Canaria, 2.Teneriffa,3. Kap Verde, 4. Hurghada, 5. Mallorca
Störst chans att hitta en resa är det till Gran Canaria och Teneriffa. Till Kap Verde, Hurghada och Mallorca finns ströplatser kvar.

Topplista, hit reser göteborgarna i påsk:
1. Gran Canaria, 2. Teneriffa, 3. Cypern, 4. Mallorca, 5. Kap Verde
Störst chans att hitta en resa är det till Gran Canaria och Teneriffa. Till Cypern, Mallorca och Kap Verde finns ströplatser kvar.

Topplista, hit reser skåningarna i påsk:
1. Gran Canaria, 2.Teneriffa

Resor med reguljärflyg – Dubai i topp
Påskresenärer som väljer sol- och badresmål där man bokat resor med reguljärflyg har bokat Dubai följt av Maldiverna, Miami, Phuket och Bali i över påskhelgerna.

Påskresor till storstäder
Många svenskar väljer att fira påsken i en storstad. Vings försäljningsstatistik visar att London toppar bokningarna följt av New York, Rom, Prag och Paris.

För ytterligare information eller högupplösta bilder, kontakta:
Anna Hagberg, tf. informationschef Ving, tel 0709-513158, anna.hagberg@ving.se

Besök Vings bildarkiv.

Kontakter

Bilder

Om

Ving Sverige AB
Ving Sverige AB
Rålambsvägen 17
10520 Stockholm

https://www.ving.se/

Ving är Sveriges ledande researrangör med resor till fler än 400 resmål i över 50 länder. Ving arrangerar charterresor, flexibla paketresor med reguljärflyg och säljer även enskilda flygbiljetter och hotellövernattningar till den som vill resa på egen hand. Resorna säljs via internet, telefon och i utvalda resebyråer över hela landet.

Ving ingår tillsammans med Globetrotter i Ving Sverige AB med ca 200 anställda och cirka 700 000 resenärer årligen. Ving Sverige AB ingår i den internationella resekoncernen Thomas Cook Group plc som är noterad på London-börsen.

 

Följ Ving Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Ving Sverige AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum