Apollo

Stor ökning av resor till Egypten

Dela

Nästan hälften av de svenska utlandsresenärerna* vill resa till Egypten visar en undersökning som Apollo gjort i samarbete med Sifo. Det är framförallt landets sevärdheter och världsarv som lockar, följt av vackra stränder, kristallklart vatten och snorklingen. Apollo uppger att Egypten-bokningarna är de som ökat mest procentuellt i år, jämfört med övriga vinterdestinationer.

– Om vi upplevde att Egypten var tillbaka förra året så är det inget mot i år. Här ser vi den största procentuella ökningen i antal passagerare och landet är verkligen tillbaka som en av de mest populära vinterdestinationerna. Egypten är ett spännande resmål och det är föga förvånande att så många vill uppleva landets härliga stränder, världsarv, sevärdheter och en snorkling i världsklass, säger Erika Butterworth, Sverigechef på Apollo.

Sifo-undersökningen visar att det framförallt är de världskända sevärdheterna som lockar svenskarna, så som pyramiderna och sfinxen i Kairo och Konungarnas dal i Luxor. På andra plats kommer de vackra stränderna och det kristallklara vattnet följt av dykning och snorkling bland korallrev. Det är framförallt resenärer i åldern 18-29 och fler kvinnor än män som lockas av Egypten som resmål och den yngre målgruppen är främst intresserad av det spännande undervattenslivets dykning eller snorkling.

Inför vintersäsongen mer än fördubblar Apollo sin kapacitet till Egypten till följd av den ökande efterfrågan på resor till landet. Researrangören utökar bland annat med fler rum på det stora träningshotellet Aqua Vista – powered by Playitas och även på det populära familjehotellet Beach Albatros, som båda ligger i Hurghada. Nytt för i år är också att Apollo börjar resa till Makadi Bay, ett lyxigt semesterparadis söder om Hurghada vid Röda Havet. Här ligger hotellnyheten Fort Arabesque Resort, Spa & Villas, ett fyrsoligt, elegant vuxenhotell omgivet av hav, sanddyner och berg.

Tre anledningar att resa till Egypten:

1. Historia och kultur

Egypten bubblar av en tusenårig historia. Här kan man besöka pyramider, tempel och det vackra biblioteket i Alexandria. Man får heller inte missa de genuina bazaarerna eller att smaka på den egyptiska maten.

2. Vattenaktiviteter – både ovan och under ytan

Egypten är känt för sitt fantastiska vatten, inte minst uppskattat av dykarna. I Röda havets kristallklara vatten kan man uppleva undervattensvärldar vid de vackra korallreven i Hurghada eller se på ovanliga fiskar vid nationalparken Ras Muhammad på Sinai-halvön. Här finns även vattenaktiviteter som windsurfing och kitesurfing.

3. Stränderna och soltimmarna

Letar man efter sol och bad passar Egypten perfekt. Här kan man njuta av långa stranddagar och många soltimmar. Flera utflykter går till paradisstranden Mahmya och semestrar man i Hurghada ska man passa på att göra ett besök den mysiga stranden Old Vic eller gå på strandfest på Mangroovy Beach.

Om Sifo-undersökningen:

Undersökningen genomfördes i Kantar Sifos webbpanel 22-31 maj 2019. Totalt tillfrågades 1000 personer i åldern 16-74 år om sin senaste semesterresa. Svaren är riksrepresentativt fördelade över Sverige.

* Svenskar som rest på en privat utlandssemester under de senaste 12 månaderna.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Apollo
Apollo
Ynglingagatan 2
113 47 Stockholm

0771-37 37 37https://www.apollo.se/

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer med uppåt 500 medarbetare och en miljon resenärer årligen. Med oss kan kunder resa till hela världen, oavsett om de vill åka på en avslappnande sol- och badsemester, ta en träningsvecka i värmen eller spendera en weekend i någon spännande storstad. Vi arrangerar charterresor, träningsresor, cityresor och kryssningar och erbjuder dessutom säker bokning av flyg och hotell separat om kunden föredrar att själv sätta ihop sin resa.

Apollo bildar tillsammans med flygbolaget Novair, specialistarrangörerna Golf Plaisir, Lime Travel och Xtravel samt sportresorten Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi är sedan 2015 del av den privatägda tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. Apollo arbetar aktivt för hållbartresande och socialt ansvar och vi samarbetar med SOS Barnbyar, Ecpat, SOK (Sveriges Olympiska Kommitté). Apollo är Travelife-certifierade sedan 2015.

Följ Apollo

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Apollo

Apollo öppnar sitt första koncepthotell i Norden: Apollo Mondo Family i Båstad15.5.2020 09:34:01 CESTPressmeddelande

Idag lanserar Apollo sitt allra första Apollo Mondo Family hotell i Norden, i samarbete med Hotel Riviera Strand - en del av Gram Hotels. Hotellet blir en del av Apollos familjekoncept. Detta är andra steget i en långsiktig strategi för att etablera semesterupplevelser inom Norden. Redan förra veckan släppte researrangören nyheten om Apollo Sports etablering i Sverige. Fler nordiska nyheter kommer att presenteras inom kort.

Apollo lanserar semester i Sverige7.5.2020 16:50:45 CESTPressmeddelande

I sommar är det många som fått ändra sina semesterplaner. Apollos fokus har alltid varit att skapa minnesvärda semesterupplevelser runt om i världen. Även inför den här sommaren pågår arbetet för fullt med att utveckla nya destinationer och i år har turen kommit till resmål i Skandinavien - och allra först ut är Sverige. Från och med idag och framåt lanserar Apollo en rad erbjudanden som ska hjälpa svenskar att semestra lokalt, hälsosamt och inom ramen för rådande omständigheter. Det blir allt från lokala pärlor till familjehotell med sport, träning och aktiviteter för barn. Inom kort lanserar vi också vårt första nordiska Mondo Family-hotell som ligger naturskönt och direkt på stranden, men var är ännu hemligt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum