Ving Sverige AB

Svenskarnas sug efter utlandsresor håller i

Dela

Sommaren 2018 slog värmerekord och många valde att njuta av sol och värme hemma. Vings kunder har dock inga planer på att ställa undan resväskan under 2019, det visar Vings resepanel där 6 443 personer svarat på frågor om sina resplaner de kommande tolv månaderna.

 Tilos, Grekland. Fotograf Niklas Marlqvist

- Den varma sommaren till trots ser vi att reslusten består, i synnerhet nu när kyla och mörker gör sig påmind här hemma. Att skapa minnen och upplevelser vet vi är viktigt. Resepanelen visar att respondenterna hellre avstår andra utgifter än resor. Endast 15 procent i undersökningen svarar att de skulle dra ned på utlandsresan. Det säger väl en del om hur viktig semesterresan är för svenskarna, det ska mycket till innan man avstår resan till solen, säger Anna Hagberg, tf. informationschef Ving.

Planerar du att resa utomlands på semester med flyg någon av följande perioder? (6 435 svar)

Vintern 2018/2019      55 procent
Vår/sommar 2019       59 procent
Höst/vinter 2019         42 procent
Nej                                2,5 procent

På frågan om man planerar fler eller färre semesterresor utomlands under det kommande året svarar 7,5 procent färre, 69 procent lika många, 11,7 procent fler medan 11,8 procent inte vet.

Det ska mycket till innan man avstår sin resa
Nära 7 av 10 (66%) förväntar sig att den egna ekonomin blir oförändrad de kommande tolv månaderna. 26 procent tror att den blir bättre. Endast 8 procent tror att den blir sämre.

Topp 5:  Vilka utgifter skulle du dra ned på vid sämre ekonomi (6410 svar) - max 5 alternativ.

Smycken/klockor          65 procent
Ny bil/båt                      63 procent
Mode                            52 procent
Restaurangbesök         43 procent
Hemelektronik              42 procent

Om plånboken skulle bli tjockare svarar deltagarna att man skulle satsa mer pengar på resor (94%), renoveringar (40%), krogbesök (39%) och nöjen som teater, bio och konserter (32%).
(bas 6396 svar, max fem svarsalternativ).

Om Resepanelen
Resepanelen är en internetbaserad, oberoende och opolitisk panel som speglar åsikter när det gäller semester, resor och andra närliggande frågor. Den här panelen har besvarats av 6 443 personer. Undersökningen genomfördes i november 2018. Att vara med är frivilligt och helt kostnadsfritt, och man kan när som helst lämna panelen. Urvalet är ett s.k. bekvämlighetsurval och de som svarar väljer själva att göra det via en webbenkät.

Kontakter

Bilder

Om

Ving Sverige AB
Ving Sverige AB
Rålambsvägen 17
10520 Stockholm

https://www.ving.se/

Ving är Sveriges ledande researrangör med resor till knappt 400 resmål i cirka 60 länder. Ving arrangerar charterresor, flexibla paketresor med reguljärflyg och säljer även enskilda flygbiljetter och hotellövernattningar till den som vill resa på egen hand. Resorna säljs via internet, telefon och i utvalda resebyråer över hela landet.

Ving ingår tillsammans med Globetrotter i Ving Sverige AB och har cirka 700 000 resenärer årligen. Ving Sverige AB ingår i den internationella resekoncernen Thomas Cook Group plc som är noterad på London-börsen.

 

Följ Ving Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ving Sverige AB

Nyhet! Ving satsar på två nya designoaser i Egypten i vinter1.8.2019 10:31:39 CESTPressmeddelande

Framgångssagan med Vings bohemchicka och prisbelönta designhotell Casa Cook fortsätter. För första gången etableras nu konceptet med ett familjevänligt hotell i El Gouna i Egypten. Som om det inte vore nog satsar Ving även på den yngre publiken och öppnar ytterligare ett hotell inom ramen för det nya konceptet Cook’s Club, som förutom sin snygga design lockar med bland annat DJ:s och street food. Hotellen finns bokningsbara för nordiska kunder från oktober.

Info kring "Proposed recapitalisation of Thomas Cook Group"12.7.2019 08:27:48 CESTPressmeddelande

Idag meddelade Vings ägare, Thomas Cook att företaget är i samtal med Fosun Tourism, vår idag största aktieägare, och de utlånande bankerna kring att tillföra nytt kapital om 750 miljoner GBP i verksamheten. Efter genomförandet av detta förslag skulle researrangörsdelen vara majoritetsägd av Fosun Tourism som även äger Club Med, medan flygbolaget skulle ägas av Thomas Cook Group plc., utlånande banker och kreditgivare. Flygbolaget och researrangören kommer att fortsätta att arbeta nära tillsammans, som de gör idag. Semesterresor med Ving/Thomas Cook kommer inte att påverkas och kommer att fortsätta att fungera som vanligt. Alla våra semesterresor är skyddade av resegarantin som vanligt och våra kunder kan tryggt boka och resa på semester med oss.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum