Svenska Triathlonförbundet

Svenskt junior VM silver i Triathlon

Dela

Silver-Tilda! Stort grattis säger vi till Tilda Månsson som återigen imponerar stort och denna gången vinner hon Junior VM Silver i Quarteira, Portugal.

Vilken säsongsavslutning det blev för Tilda Månsson 17 år från Väsby SS Triathlon. Från säsongstarten på Junior EM i Kitzbühl där hon också vann silver till att hon har vunnit samtliga tävlingar på hemmaplan, en europacup vinst och avslutar med att vinna junior VM silver i Quarteira, Portugal. En historisk Junior VM medalj för svensk triathlon då ingen tidigare har tagit någon medalj på dessa mästerskapen.

Tildas styrka är hennes löpning och att kunna genomföra ett taktisk lopp vilket hon verkligen visade idag. I loppets andra växling, från cykling till löpningen kommer hon ut från växlingen på en 25:e plats med ca 13 sekunder upp till ledaren.

Tilda gör en enormt imponerade löpning med den snabbaste löptiden på 16:51 minuter och kommer in i mål på totaltiden: 01:01:08. Sju sekunder från vinnaren Jule Behrens från Tyskland. 

"Tilda gör en fantastisk prestation och hon är fortfarande ungdom. Både Tilda och Linn gör bra taktiskta val i att välja en bra position i starten och i att plocka placeringar i passager vid växlingar, cykel eller löp. Båda tjejerna var bra med på cyklingen i samma klunga, men tyvärr kör en annan tjej in i Linn som crashar och tvingas bryta. Tilda avslutar med en riktigt stark löpning, där hon springer sig upp och vinner en silvermedalj. Framtiden för Svensk triathlon ser ljus ut och vi har flera duktiga ungdomar och juniorer som kan bli riktigt bra med mer erfarenhet". Kommentar från Angela Fox, sportchef på Svenska Triathlonförbundet

Klassen som tävlades i på JVM 2021 i Quarteira, Portugal var sprint där man simmar 750m, cyklar 20km och löper 5km.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

031-726 61 86https://www.svensktriathlon.org/

Svenska Triathlonförbundets uppdrag är att administrera, utveckla och marknadsföra idrotten triathlon i Sverige. Vi är en av de snabbast växande idrotterna i landet med verksamheter inom barn & ungdom, elit, para samt bredd och motion. 

 

Följ Svenska Triathlonförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Triathlonförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum