Ving Sverige AB

Upptäck Gran Canaria till fots

Dela

Sol och bad i all ära, men Gran Canaria bjuder även på vandringsleder som sträcker sig över 800 km runt ön. Med sin varierande natur är vandring på Gran Canaria en härlig upplevelse med dramatiska vulkanlandskap, djupa dalar och storslagna vyer. Välj mellan dagsturer och en vandringsresa.

Foto: Rocky Adventure
Foto: Rocky Adventure

Fler än 150 000 svenskar reser årligen med Ving till Gran Canaria och ön är svenskarnas absoluta favoritresmål. Klimatet är jämnt och behagligt året om och alltfler upptäcker ön även som ett sommarresmål. Det är sällan riktigt hett och trenden att röra på sig under semestern har sedan länge hittat fram till ön.

Att upptäcka en plats till fots gör att man kommer närmare både naturen och befolkningen. Gran Canaria har många fina vandringsleder som till exempel Roque Nublo, som går väster om den mytomspunna klippan på öns mitt. Är man ovan vandrare rekommenderar jag att man vandrar tillsammans med en guide, säger Anna Hagberg, tf. informationschef på Ving.

Mundillo, Santa Lucia: På Gran Canarias östra sida finns en fin lantlig vandringsled som startar i Mundillo, den övre delen av byn Santa Lucia. Leden är inte helt lätt att finna, men väl på rätt spår tar man sig fram bland gamla bondgårdar, omgärdade av ginst och lavendel. Efter några timmars vandring uppför smakar det extra gott med en härlig lunch på 1 400 meters höjd med fantastisk utsikt över de östra delarna av ön. Mätt och belåten tar man sedan stigen tillbaka nedåt kusten.

Tamadaba: På den nordvästra sidan av ön ligger Tamadabaskogen, som också är utgångspunkt för många fina vandringsleder. Det som gör skogen unik är pinjeträden och den fuktiga luft som gör att öns endemiska växter trivs här. En av lederna börjar vid skogvaktarnas hus och som leder ut till bergskammen Roque Faneque. Att ta sig längst ut på klippan kräver ett visst mod och brist på höjdrädsla, men belöningen är oslagbar och väl uppe vill man inte missa solnedgången.

Guayadequedalen: Ovanför byn Ingenio på den östra delen av Gran Canaria ligger den vackra och frodiga Guayadequedalen vars namn betyder ”ställe där det rinner vatten”. Mycket riktigt rinner det klart och friskt vatten året om till glädje för både många av öns exotiska växter som frodas här och för lokalbefolkningen som kan fylla på sina dricksvattendunkar. På flera platser på Gran Canaria bor man fortfarande i grottor och Guayadequedalen är den mest kända platsen där grottorna numera är utrustade med alla moderna bekvämligheter. 

Roque Nublo: Roque Nublo eller "Klippan bland molnen" är en mytomspunnen plats mitt på Gran Canaria, där urinvånarna en gång höll rådslag och ceremonier. Det är en varierad tur genom fyra klimatzoner som även tar oss till platser där tiden tycks stått stilla. I den lilla, isolerade bergsbyn La Culata är det dagliga livet som för hundra år sedan. Utsikten över de västra delarna är fantastisk och vid klart väder syns Spaniens högsta berg – Pico del Teide på grannön Teneriffa.

Vandringsresa: I februari, när våren gjort sitt intåg på Gran Canaria, arrangerar Ving tillsammans med Rocky Adventure en vandringsresa. Resan är en vecka och man gör fyra vandringar på olika delar av ön under veckan.

Läs mer om Vings vandringsresor här:https://www.ving.se/traningsresor/vandringsresor


Att vandra på Gran Canaria är speciellt på många sätt och därför rekommenderar vi att du vandrar med en guide, som är väl bekant med lederna och väderförhållandena på ön. Ving samarbetar sedan ett flertal år med Rocky Adventures som alltid har minst två skandinavisktalande guider med på vandringarna. 

För ytterligare information eller högupplösta bilder, kontakta: Anna Hagberg, tf. informationschef Ving, tel 0709-513158, anna.hagberg@ving.se

Bilder

Foto: Rocky Adventure
Foto: Rocky Adventure
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om

Ving Sverige AB
Ving Sverige AB
Rålambsvägen 17
10520 Stockholm

https://www.ving.se/

Ving är Sveriges ledande researrangör med resor till knappt 400 resmål i cirka 60 länder. Ving arrangerar charterresor, flexibla paketresor med reguljärflyg och säljer även enskilda flygbiljetter och hotellövernattningar till den som vill resa på egen hand. Resorna säljs via internet, telefon och i utvalda resebyråer över hela landet.

Ving ingår tillsammans med Globetrotter i Ving Sverige AB och har cirka 700 000 resenärer årligen. Ving Sverige AB ingår i den internationella resekoncernen Thomas Cook Group plc som är noterad på London-börsen.

 

Följ Ving Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ving Sverige AB

Nu släpps Vings Semesterrapport19.6.2019 10:57:33 CESTPressmeddelande

Nu presenteras 2019 års upplaga av Semesterrapporten som i år för första gången är nordisk. Rapporten visar bland annat att designhotell blir allt viktigare för destinationer, och så även hotellens restaurangkoncept. Hållbarhet är viktigt och den moderna paketresan är mer rätt än någonsin. Rapporten visar också att för Gen Z och Millenals är trenden att många väljer bort solbränna och festande till förmån för lokala upplevelser och tid för återhämtning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum