Ving Sverige AB

Upptäck Mallorca till fots

Dela

Under 2018 kommer fler än 350 000 svenskar att besöka Mallorca och de flesta reser dit under högsommaren. Man varför inte resa dit under den tidiga våren eller lite senare på hösten för att upptäcka den populära semesterön till fots? Det finns många mil vackra vandringsleder där man kommer nära både naturen och det vardagliga livet.

Vandring Fotograf Malte Danielsson, Ving

Under februari och en bit in i mars blommar de drygt sju miljoner mandelträden på Mallorca och täcker bitvis ön med vita och ljust rosa blommor. Då är det kanske som allra vackrast på den populära semesterön och dessutom är priserna som lägst.

Tidigt på våren kan vädret vara som en svensk försommar. Alldeles perfekt om man vill ut och röra på sig. Då är det många cykelgrupper som besöker Mallorca men under senare år har även antalet turister som kommer för att vandra ökat ordentligt, även om det aldrig blir trångt den tiden på året , säger Anna Hagberg, tf. informationschef Ving.

Det finns många mil vandringsleder på Mallorca och Ving samarbetar med Sports & Nature som arrangerar vandringar med olika svårighetsgrader. Här följer några vandringar som kan bokas via Ving:

 

Vandring Cami de s'Archiduc
En vandring med både fantastiska vyer och historiska rötter som går från Valldemossa, längs de väl markerade stigarna i son Moragues, upp mot Teix. Stora delar av vandringen går genom kraftfulla ekskogar som här och där glesnar och bjuder på vackra vyer, innan man kommer fram till Pla des Pouet. Cami de s'Archiduc är en vandringsled som anlades av Ärkehertigen Luis Salvador (1847-1915), för att han skulle kunna njuta av den fantastiska utsikten, som han ansåg var den vackraste i världen. Njut av vyerna längs stigen fram till dess att stigen viker av och återvänder ner mot Valldemossa, via refuge des Carrats och Finca de son Morragues.

Vandring och vin
Vin och vandring är en lagom krävande vandring i de dramatiska Tramuntana-bergen, som avrundas med en mallorkinsk picknick och vinprovning. Vandringen börjar vid vingården, går genom en övergiven fruktträdgård och fortsätter i alltmer dramatisk natur. Efter en stund syns Bec d'Oca, den klippformation som fått smeknamnet anknäbben. Där följer man en urgammal stig ner mot den övergivna gården Rafal d'Ariant och snart nås en punkt ovanför Cove de l'Arena, med strålande utsikt över klipporna ut mot havet. Efter att ha följt en stenig flodbädd kommer man så småningom ut på en stig som leder tillbaka till Mortitx vingård och där man kan delta i provsmakning av gårdens vin. Vingården ligger cirka 400 meter över havet och erbjuder idealiska förhållanden för vinodling på Mallorca.

Båt- och vandringstur
Denna heldagstur utgår från Puerto Pollença, där man går ombord på en vacker gammaldags segelbåt som seglar mot nordost, till Playa de Formentor. Man hoppar i land på en brygga och vandringen börjar norrut längs en vacker skogsstig, förbi Formentor-halvöns enda vingård, som även odlar olivträd. I Cala Figuera, som är en sagolik vik på Formentor-halvöns norra kust, kan den som vill ta ett dopp i havet. Den ca åtta kilometer långa vandringen avslutas vid Cala Murta, en annan lugn och mysig vik, där man hämtas av en lite mindre båt. Ombord bjuds man på mat och dryck och det finns möjlighet att svalka sig i det klarblåa vattnet.

Vandringsvecka på Mallorca
En vandringsresa där man får chansen att uppleva Mallorcas fantastiska flora och fauna. Natur, traditioner, historia och lokala seder är delar av upplevelsen under vandringarna genom de vackra landskapen som Balearernas största ö bjuder på. I vandringsveckan ingår fyra vandringsturer, fördelade över en vecka. Den riktar sig till såväl förstagångsbesökare som erfarna Mallorca-gäster, som vill uppleva en helt annan sida av ön.

Prisexempel:Flyg t/r Stockholm – Mallorca, avresa 24 februari 2018. Boende på Sunprime Palma Beach i dubbelrum med balkong och havsutsikt. Från 3 575 kr/person.

Vandring Cami de s'Archiduc inkl. guide och picknicklunch, ca 500 kronor per person.

Vandringsvecka på Mallorca inkl. guide och luncher under vandringarna, ca 2350 kronor per person.

För ytterligare information eller högupplösta bilder, kontakta: Anna Hagberg, tf. informationschef Ving, tel 0709-513158, anna.hagberg@ving.se

Ving är Sveriges ledande researrangör med resor till fler än 400 resmål i över 50 länder. Ving arrangerar charterresor, flexibla paketresor med reguljärflyg och säljer även enskilda flygbiljetter och hotellövernattningar till den som vill resa på egen hand. Resorna säljs via internet, telefon, i butik och i utvalda resebyråer över hela landet. Ving ingår tillsammans med Globetrotter i Ving Sverige AB med cirka 200 anställda och cirka 700 000 resenärer årligen. Ving Sverige AB ingår i den internationella resekoncernen Thomas Cook Group plc som är noterad på London-börsen.

Kontakter

Vings Pressjour

Vid akuta ärenden utanför kontorstid. Endast för journalister.

08-55513040

Bilder

Om

Ving Sverige AB
Ving Sverige AB
Rålambsvägen 17
10520 Stockholm

https://www.ving.se/

Ving är Sveriges ledande researrangör med resor till fler än 400 resmål i över 50 länder. Ving arrangerar charterresor, flexibla paketresor med reguljärflyg och säljer även enskilda flygbiljetter och hotellövernattningar till den som vill resa på egen hand. Resorna säljs via internet, telefon och i utvalda resebyråer över hela landet.

Ving ingår tillsammans med Globetrotter i Ving Sverige AB med ca 200 anställda och cirka 700 000 resenärer årligen. Ving Sverige AB ingår i den internationella resekoncernen Thomas Cook Group plc som är noterad på London-börsen.

 

Följ Ving Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Ving Sverige AB

Ving ökar volymen till Turkiet och börja flyga direkt till Gazipasa17.9.2018 09:50Pressmeddelande

Efter några års nedgång har efterfrågan på resor till Turkiet ökat ordentligt. Redan till sommaren 2018 ökade Ving volymen med 40 procent och till nästa sommar börjar Ving flyga direkt från Stockholm till flygplatsen i Gazipasa med det egna flygbolaget Thomas Cook Airlines Scandinavia. Det förkortar restiden med nära två timmar för alla som ska semestra i Alanya. Sedan tidigare flyger Ving till Gazipasa från Köpenhamn.

Fler än 650 000 svenskar besökte Kanarieöarna, där Gran Canaria fortfarande är mest populärt6.9.2018 13:28Pressmeddelande

Kanarieöarna har lockat semestrande svenskar sedan 1960-talet. Med många soldagar och behaglig värme året om är det många som återvänt flera gånger till de populära öarna. Enligt Vings resepanel, där 12 433 svenskar svarat på frågor om Kanarieöarna har 9 av 10 (92,7 procent) någon gång rest till Kanarieöarna på semester. Populärast är Gran Canaria följt av Teneriffa och Lanzarote.

7 av 10 höstlovsresor är redan bokade hos Ving - Kanarieöarna lockar flest5.9.2018 08:20Pressmeddelande

Skolorna har börjat, kvällarna blir allt mörkare och temperaturerna faller - hösten är här. Men sommarlovet har inte mer än tagit slut innan det är dags att boka in nästa ledighet, och många är ute i god tid. Redan nu är 71 procent av Vings höstlovsresor bokade. Fler än hälften väljer en resa till Kanarieöarna och då främst till Gran Canaria och Teneriffa. Men även Kap Verde, Cypern, Egypten och Turkiet samt långväga resmål som Thailand och Aruba lockar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum