Växjö stift

Utställning reflekterar över diakoni idag

Dela

Vad innebär diakoni i dagens Sverige? Genom målningar, samtal och bibelord ger utställningen ”Som en rörelse” möjlighet till reflektion om diakonin idag, dess identitet och utmaningar. Nu kommer utställningen till Jönköping.

”Som en rörelse – på spaning efter diakoni i vår tid” är ett projekt av diakonerna Karin Ahlqvist, Växjö stift och Charlotte Säll, Värnamo pastorat, tillsammans med prästen och konstnären Kent Wisti. Genom en utställning och en bok lyfts frågan om diakonins betydelse.

- I bilderna har jag velat fånga rörelsen och nyfikenheten som finns i det diakonala kallet och en bergfast längtan efter gudsriket som är mitt ibland oss, redan här men ännu inte. Det är gryning och det är skymning, arbete och vila. Det är trotsigt och följsamt, uppbrott och mod att dröja kvar, berättar Kent Wisti.

Från 16:e till 30:e november kommer utställningen att visas i Kristine kyrka i Jönköping. Därefter visas den i Sofiakyrkan fram till 18 december och i januari går utställningen vidare till Värnamo.

Dessutom inbjuds till föredrag där bokens författare medverkar. På måndag 19 november kl. 19, i Kristine kyrka, berättar Karin Ahlqvist och Charlotte Säll. Den 5:e december kl. 19, i Sofiakyrkan, leder Hans Boeryd ett samtal tillsammans med Charlotte Säll och Frida Ohlsson.

- Diakoni är en av anledningarna att så många väljer att ha kvar ett aktivt medlemskap i Svenska kyrkan. Diakoni, den sociala omsorgen, är av avgörande betydelse för kyrkans trovärdighet, säger Karin Ahlqvist, diakon på Växjö stift.

Bilder att använda kan laddas ner här

Kontakter

Karin Ahlqvist, stiftsdiakon Växjö stift
0470-77 38 61
karin.ahlqvist@svenskakyrkan.se

Charlotte Säll, diakon Värnamo pastorat
0370-30 04 13
charlotte.sall@svenskakyrkan.se

Richard Thörn, präst Kristine kyrka
036-31 35 41
richard.thorn@svenskakyrkan.se

Bilder

Om

Växjö stift
Växjö stift
Östraboliden
352 39 Växjö

+46(470)773800https://www.svenskakyrkan.se/vaxjostift

Växjö stift är en del av Kristi världsvida kyrka och ett av Svenska kyrkans 13 stift. Det omfattar församlingarna inom stiftets område som består av större delen av Småland och hela Öland. Stiftet är ett pastoralt område som leds av en biskop.

Följ Växjö stift

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Växjö stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum