Region Uppsala

Vaccination mot covid-19 i Uppsala län – nu kan 44-åringar boka tid

Dela

Från idag kan alla som är 44 år och äldre boka tid för vaccination mot covid-19 i Uppsala län.

Region Uppsala öppnade egenbokningen för vaccination mot covid-19 den 2 juni, till att börja med för 46-åringar och äldre. Nu sänks åldergränsen så att även 44- och 45-åringar kan bli vaccinerade.

- Vi valde att starta försiktigt för att vara säkra på att bokningssystemet klarade trycket och att alla som ville boka vaccination skulle kunna få en tid. Vi har fortfarande gott om lediga tider och ser att vi kan öppna upp för fler. Vaccinet räcker, säger Erik Sköldenberg, chefsläkare vid Regionkontoret och produktionsansvarig för vaccinationerna.

Region Uppsala har inte bestämt något fast åldersintervall när kommande grupper ska släppas på.

- Den här gången var det lagom att bjuda in ytterligare två årskullar, men vi anpassar oss hela tiden efter tillgång och efterfrågan på vaccin. När vi har utrymme för att erbjuda större grupper vaccination så kommer vi att göra det. Det viktiga är att så snabbt som möjligt nå en hög vaccinationstäckning och att utnyttja allt vaccin vi får, säger Erik Sköldenberg.

För att boka sig för vaccination mot covid-19 ska man i första hand gå in på webbplatsen 1177.se och logga in med e-legitimation. Den som inte har möjlighet att göra detta, till exempel på grund av tekniska eller språkliga hinder, kan ringa till Region Uppsalas bokningstelefon.

Nyckelord

Kontakter

Erik Sköldenberg, chefsläkare Region Uppsala, tel  070-611 29 24

Länkar

Om

Region Uppsala
Region Uppsala
Storgatan 27 (postadress Box 602)
751 25 Uppsala

https://www.regionuppsala.se/

Region Uppsala arbetar med hälso- och sjukvård, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Det innebär att samordna och tillsammans med många andra aktörer samverka inom områden som transportinfrastruktur, näringsliv och arbetsmarknad, besöksnäring och folkhälsa.

Följ Region Uppsala

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Uppsala

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum