Region Uppsala

Vaccinationer av äldre i Uppsala län fortsätter enligt plan

Dela

Vaccinationen av gruppen 80 år och äldre fortsätter enligt plan. Det beskedet lämnar Region Uppsala efter att Folkhälsomyndigheten nu har pausat användningen av Astra Zenecas vaccin.

- Vi använder just nu andra vaccinsorter till gruppen äldre och därför påverkas inte vaccinationerna som utförs i de särskilda vaccinationslokalerna. Om du är 80 år och äldre och har fått en kallelse till vaccination kan du lugnt gå dit och räkna med att bli vaccinerad, säger Margareta Öhrvall, vaccinationssamordnare i Region Uppsala.

Inför den här veckan har 2 900 doser av Astra Zenecas vaccin skickats ut till vaccinatörer i Region Uppsala. Vaccinet skulle främst ha använts till personal inom hälso- och sjukvården. Det vaccin som ännu inte använts kommer nu att sparas i väntan på besked från Folkhälsomyndigheten om den fortsatta användningen.

Nyckelord

Kontakter

Vaccinationssamordnare Margareta Öhrvall (nås via Jessica Elgenstierna, presschef, 070-611 39 51)

Länkar

Om

Region Uppsala
Region Uppsala
Storgatan 27 (postadress Box 602)
751 25 Uppsala

https://www.regionuppsala.se/

Region Uppsala arbetar med hälso- och sjukvård, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Det innebär att samordna och tillsammans med många andra aktörer samverka inom områden som transportinfrastruktur, näringsliv och arbetsmarknad, besöksnäring och folkhälsa.

Följ Region Uppsala

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Uppsala

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum