Ving Sverige AB

Ving-resenär återfunnen efter 40 år

Dela

1979 åkte den då 22-årige Jan ”Julle” Axelsson på en charterresa med Ving och Club 33 till Gran Canaria. Och där blev han kvar. Länge. I hela 40 år har ”Julle” lyckats med konststycket att leva lyxliv på nuvarande Sunprime Atlantic View – utan att betala en krona.

Sunprime Atlantic View. Fotograf: Joakim Borén
Sunprime Atlantic View. Fotograf: Joakim Borén

Det var när Jan ”Julle” Axelsson för en kort tid sedan skulle boka en tid på hotellets tennisbana, men missade en liten detalj i det nya bokningssystemet, som hela den smått osannolika historien rullades upp. En historia som redan börjat sprida sig som en löpeld över världen.

– Alla har vi väl drömt om att kunna stanna kvar ytterligare några dagar på hotellet när hemresan närmar sig men det här saknar så vitt jag vet motstycke i resebranschens historia. Visst erbjuder vi långsemestrar i vårt digra utbud, men då snackar vi vanligtvis om 4-12 veckor på Cypern eller Mallorca, säger Vings VD Johnny Nilsen.

Det hela började med att Jan ”Julle” Axelsson, idag 62 år, fick ett infall efter en krogrunda med Club 33-värdarna på bargatan i Playa del Inglés. I en turistbutik köpte han en skylt med texten ”Privado”, som han nästa dag fäste på dörren till ett av de mer avskilda rummen i hotellets östra flygel. Där har skylten – och Julle – sedan blivit kvar genom åren.

När Julle ”flyttade in”, som han själv beskriver saken, var det på ett ganska ordinärt mellanklasshotell. I mitten av 80-talet renoverades hotellet och blev till familjeparadiset Sunwing. Julle kände direkt att han hade dragit en riktig vinstlott, Sunwing-åren minns han fortfarande med stor glädje.

Jag var till exempel med på den allra första baklängesmiddagen med Lollo & Bernie. Det var väldigt festligt att börja med efterrätten, fortsätta med en varmrätt och därefter avsluta hela middagen med en förrätt, säger Julle och ler åt minnet.

Nästa höjdpunkt kom när hotellet 2007 bytte inriktning och lanserades som Vings allra första Sunprime, ett skräddarsytt koncept för vuxna som reser utan barn.

– Det passade mig som hand i handske. Jag hade ju själv börjat bli lite äldre och kände direkt att det där med rofyllda pooler och pianomusik i loungen tilltalade mig mer än vattenrutschkanor och MiniStars, fortsätter Julle.

Enligt Vings VD Johnny Nilsen har företagets ekonomiavdelning beräknat värdet på Julles otillåtna vistelse till hisnande 12,4 miljoner kronor, omräknat till dagens penningvärde. Företaget planerar däremot inte att vidta några rättsliga åtgärder. Istället har Julle faktiskt erbjudits en tjänst på Ving.

– Vi är glada över att få välkomna Julle Axelsson som ansvarig för våra långsemestrar. Där lär det ju knappast vara någon som slår honom på fingrarna, avslutar Vings VD Johnny Nilsen med ett skratt.

Läs mer om Jan ”Julle” Axelssons fantastiska långsemester här: https://www.ving.se/osannolik-historia 

För bilder och ytterligare information kontakta: Fredrik Henriksson, kommunikationschef Ving/Thomas Cook Northern Europe, tel 0709 513124, fredrik.henriksson@thomascook.se 

Bilder

Sunprime Atlantic View. Fotograf: Joakim Borén
Sunprime Atlantic View. Fotograf: Joakim Borén
Ladda ned bild

Om

Ving Sverige AB
Ving Sverige AB
Rålambsvägen 17
10520 Stockholm

https://www.ving.se/

Ving är Sveriges ledande researrangör med resor till knappt 400 resmål i cirka 60 länder. Ving arrangerar charterresor, flexibla paketresor med reguljärflyg och säljer även enskilda flygbiljetter och hotellövernattningar till den som vill resa på egen hand. Resorna säljs via internet, telefon och i utvalda resebyråer över hela landet.

Ving ingår tillsammans med Globetrotter i Ving Sverige AB och har cirka 700 000 resenärer årligen. Ving Sverige AB ingår i den internationella resekoncernen Thomas Cook Group plc som är noterad på London-börsen.

 

Följ Ving Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ving Sverige AB

7 av 10 höstlovsresor bokade hos Ving11.9.2019 09:56:51 CESTPressmeddelande

Sommarlovet har knappt avslutats innan många börjar blicka framåt mot nästa ledighet – höstlovet. Ving erbjuder över 60 olika charteravgångar från 13 flygplatser i anslutning till höstlovet och i år förväntas omkring 13 000 svenskar att resa iväg med Ving under vecka 44. Redan nu är drygt 70 procent av charterresorna bokade, vilket är i linje med fjolårets bokningsläge. Men platserna går åt snabbt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum