Ving AB

Ving-resenär återfunnen efter 40 år

Dela

1979 åkte den då 22-årige Jan ”Julle” Axelsson på en charterresa med Ving och Club 33 till Gran Canaria. Och där blev han kvar. Länge. I hela 40 år har ”Julle” lyckats med konststycket att leva lyxliv på nuvarande Sunprime Atlantic View – utan att betala en krona.

Sunprime Atlantic View. Fotograf: Joakim Borén
Sunprime Atlantic View. Fotograf: Joakim Borén

Det var när Jan ”Julle” Axelsson för en kort tid sedan skulle boka en tid på hotellets tennisbana, men missade en liten detalj i det nya bokningssystemet, som hela den smått osannolika historien rullades upp. En historia som redan börjat sprida sig som en löpeld över världen.

– Alla har vi väl drömt om att kunna stanna kvar ytterligare några dagar på hotellet när hemresan närmar sig men det här saknar så vitt jag vet motstycke i resebranschens historia. Visst erbjuder vi långsemestrar i vårt digra utbud, men då snackar vi vanligtvis om 4-12 veckor på Cypern eller Mallorca, säger Vings VD Johnny Nilsen.

Det hela började med att Jan ”Julle” Axelsson, idag 62 år, fick ett infall efter en krogrunda med Club 33-värdarna på bargatan i Playa del Inglés. I en turistbutik köpte han en skylt med texten ”Privado”, som han nästa dag fäste på dörren till ett av de mer avskilda rummen i hotellets östra flygel. Där har skylten – och Julle – sedan blivit kvar genom åren.

När Julle ”flyttade in”, som han själv beskriver saken, var det på ett ganska ordinärt mellanklasshotell. I mitten av 80-talet renoverades hotellet och blev till familjeparadiset Sunwing. Julle kände direkt att han hade dragit en riktig vinstlott, Sunwing-åren minns han fortfarande med stor glädje.

Jag var till exempel med på den allra första baklängesmiddagen med Lollo & Bernie. Det var väldigt festligt att börja med efterrätten, fortsätta med en varmrätt och därefter avsluta hela middagen med en förrätt, säger Julle och ler åt minnet.

Nästa höjdpunkt kom när hotellet 2007 bytte inriktning och lanserades som Vings allra första Sunprime, ett skräddarsytt koncept för vuxna som reser utan barn.

– Det passade mig som hand i handske. Jag hade ju själv börjat bli lite äldre och kände direkt att det där med rofyllda pooler och pianomusik i loungen tilltalade mig mer än vattenrutschkanor och MiniStars, fortsätter Julle.

Enligt Vings VD Johnny Nilsen har företagets ekonomiavdelning beräknat värdet på Julles otillåtna vistelse till hisnande 12,4 miljoner kronor, omräknat till dagens penningvärde. Företaget planerar däremot inte att vidta några rättsliga åtgärder. Istället har Julle faktiskt erbjudits en tjänst på Ving.

– Vi är glada över att få välkomna Julle Axelsson som ansvarig för våra långsemestrar. Där lär det ju knappast vara någon som slår honom på fingrarna, avslutar Vings VD Johnny Nilsen med ett skratt.

Läs mer om Jan ”Julle” Axelssons fantastiska långsemester här: https://www.ving.se/osannolik-historia 

För bilder och ytterligare information kontakta: Fredrik Henriksson, kommunikationschef Ving/Thomas Cook Northern Europe, tel 0709 513124, fredrik.henriksson@thomascook.se 

Bilder

Sunprime Atlantic View. Fotograf: Joakim Borén
Sunprime Atlantic View. Fotograf: Joakim Borén
Ladda ned bild

Om

Ving AB
Ving AB
Rålambsvägen 17
10520 Stockholm

https://www.ving.se/

Ving är Sveriges ledande researrangör med resor till knappt 400 resmål i cirka 60 länder. Ving arrangerar charterresor, flexibla paketresor med reguljärflyg och säljer även enskilda flygbiljetter och hotellövernattningar till den som vill resa på egen hand. Resorna säljs via internet, telefon och i utvalda resebyråer över hela landet.

Ving ingår tillsammans med Globetrotter i Ving AB och har cirka 700 000 resenärer årligen.

 

Följ Ving AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ving AB

Ving och Nordic Choice lanserar semester med Lollo & Bernie i Sverige i sommar20.5.2020 07:30:00 CESTPressmeddelande

I väntan på att barnfamiljer ska kunna resa utomlands till Vings populära familjehotell Sunwing Family Resorts så får de populära maskotarna Lollo & Bernie komma till Sverige istället. Nu lanserar Ving i samarbete med Nordic Choice en ny satsning där Lollo & Bernie kommer att finnas på tre utvalda hotell i Stockholm, Göteborg och Malmö i sommar. På plats erbjuds efterlängtade aktiviteter för de allra minsta med barnklubb och Teen Lounge för de lite äldre barnen.

Vings samtliga gäster hemma i kväll – 23 500 nordiska gäster hemtagna inom drygt en vecka25.3.2020 13:38:56 CETPressmeddelande

Ikväll den 25 mars cirka kl 21.00 landar Vings sista svenska charterresenärer, som befann sig utomlands i samband med UD:s reseavrådan, från Thailand på Arlanda Airport, Stockholm. I och med det avslutas den mest omfattande hemtagningsoperationen som Ving har hanterat där drygt 23 500 resenärer i Norden har tagits hem från 55 olika länder i alla världsdelar, undantaget Antarktis. Allt detta inom loppet av lite drygt en vecka.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum