Transportföretagen

Nytt Gummiverkstadsavtal tecknat

Dela

Nu är det klart med ett nytt kollektivavtal mellan Motorbranschens Arbetsgivareförbund, som ingår i Transportföretagen, och Svenska Transportarbetarförbundet. Gummiverkstadsavtalet landade på ”märket” på 7,4 procent och omfattar cirka 1 600 anställda.

Hanna Alsén, förhandlingschef för Motorbranschens Arbetsgivareförbund.
Hanna Alsén, förhandlingschef för Motorbranschens Arbetsgivareförbund.

- Vi har träffat ett nytt Gummiverkstadsavtal som landade på märket och med en avtalslängd på två år. Det innebär att våra medlemsföretag får arbetsfred och stabila förutsättningar i en tid med ekonomisk osäkerhet, säger Hanna Alsén, förhandlingschef för Motorbranschens Arbetsgivareförbund.

Avtalen gäller från och med den 1 april 2023 till och med den 31 mars 2025. Nu är mer än hälften av Transportföretagens kollektivavtal inom de olika förbunden tecknade.

Följ Transportföretagens arbete med kollektivavtal på vår hemsida: www.transportforetagen.se 

Nyckelord

Kontakter

Transportföretagen är transportnäringens bransch- och arbetsgivarorganisation och samlar 9 200 medlemsföretag med cirka 200 000 anställda.

Följ Transportföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Transportföretagen

Välkommen satsning på statliga vägar - men det behövs mer15.9.2023 11:34:05 CEST | Pressmeddelande

Regeringen har presenterat en satsning på 300 miljoner kronor per år för att möta underhållsskulden på landets statliga vägar och 100 miljoner extra för de enskilda vägarna. Transportföretagen ser positivt på att regeringen erkänner problemet, men att satsningen inte är tillräcklig. Bara för att stoppa underhållsskulden från att växa hade regeringen behövt satsa två miljarder extra per år.

Regeringen satsar på utbildningar i linje med Transportföretagens förslag12.9.2023 09:22:50 CEST | Pressmeddelande

Under tisdagsmorgonen presenterade regeringen en budgetnyhet där man satsar 1,7 miljarder kronor på totalt 19 500 nya utbildningsplatser under 2024. Av platserna återfinns 16 500 i yrkesvux medan 3 000 ska skapas inom yrkeshögskolan. Regeringen uppger att det är frågan om en permanent satsning och att det fram till 2026 rör sig om en satsning på totalt nästan tre miljarder kronor. Transportföretagen välkomnar dagens besked.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum