ManpowerGroup

Hälften av svenskarna rör sig mindre vid distansarbete

Dela

Varannan svensk, 51 procent, som har jobbat hemifrån under pandemin uppger att de har rört sig mindre när de har arbetat på distans. Det visar Sveriges största arbetslivspanel Manpower Work Life. Var tredje, 35 procent, listar stillasittande som en av de värsta aspekterna av hemarbetet.

– Det är oroväckande att så många upplever problem med arbetsmiljön när de jobbar hemifrån. Långvarigt stillasittande kan få allvarliga konsekvenser för hälsan. Distansarbete kommer sannolikt att bli vanligare även efter pandemin, så stillasittande riskerar att bli ett allt större problem, säger Helen Remnås, Managing Director för Talent Solutions på ManpowerGroup.

Hälften av de svenskar som arbetat på distans under pandemin, 51 procent, uppger att de har rört sig mindre än vanligt – 23 procent uppger att de har rört sig mycket mindre. Därtill listar drygt var tredje svensk, 35 procent, stillasittande som av de värsta aspekterna med hemarbetet.

Dessutom uppger tre av tio distansarbetare, 30 procent, att den fysiska arbetsmiljön inte har varit bra under pandemin. Det visar Sveriges största arbetslivspanel, Manpower Work Life.

– Att uppmuntra till motion på arbetstid stärker både den anställdes hälsa och arbetsgivarens varumärke. Vi ser att allt fler söker sig till arbetsplatser som erbjuder flexibilitet och prioriterar medarbetarnas välmående. De som vill rekrytera och behålla morgondagens talanger måste bli bättre på att möta medarbetarnas förväntningar – även utanför kontoret, säger Helen Remnås.

För mer information, kontakta gärna:
Hélène Belin, kommunikationschef ManpowerGroup Sverige, telefon 070-377 45 43
helene.belin@manpowergroup.se

Om Manpower Work Life
Manpower Work Life är Sveriges största arbetslivspanel. Den senaste undersökningen genomfördes av Demoskop på uppdrag av ManpowerGroup under oktober 2021 och omfattar anställda, egenföretagare, arbetssökande och studerande. 2 798 personer har svarat på undersökningen. Frågorna som ligger till grund för detta pressmeddelande löd:

Har du rört dig mer eller mindre när du arbetat på distans?

Rörelse distansjobb

Hur har den fysiska arbetsmiljön på din distansarbetsplats varit under pandemin? 

Arbetsmiljö distansjobb

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

ManpowerGroup
ManpowerGroup
Södermalmsallén 36
118 28 Stockholm

0771-55 99 00http://www.manpowergroup.se

Om ManpowerGroup
ManpowerGroup™ är världsledande inom kompetens- och HR-tjänster. Vi hjälper organisationer att omvandla sig i en snabbt föränderlig värld, genom att hitta och utveckla talanger som gör det möjligt för våra kunder att utvecklas. Vi bidrar genom att hitta rätt kompetens samtidigt som vi sätter miljontals människor i arbete. ManpowerGroup™ är sedan många år erkända för vår mångfald, inkludering, jämställdhet och 2021 utsågs vi till ett av världens mest etiska företag för tolfte året i rad. I Sverige har vi omkring 7 000 medarbetare på drygt 50 orter över hela landet med varumärkena: Manpower®, Experis®, Talent Solutions® och Jefferson Wells®. Varje år sätter vi 15 000 personer i jobb i Sverige.Följ ManpowerGroup

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från ManpowerGroup

Ny prognos: Hetaste sommaren någonsin för tillverkningsindustrin24.5.2022 08:40:00 CEST | Pressmeddelande

Efterfrågan på arbetskraft når den högsta sommarprognosen någonsin i tillverkningsindustrin. Svenska arbetsgivare i branschen rapporterar en sysselsättningstrend på +28 procent för det tredje kvartalet 2022, enligt ManpowerGroups Arbetsmarknadsbarometer. Det är den högsta sommarprognosen i mätningens 19-åriga historia. Samtidigt kan osäkra omvärldsfaktorer påverka sysselsättningen.

Ny prognos: Hetaste sommaren någonsin för parti- och detaljhandeln24.5.2022 08:30:00 CEST | Pressmeddelande

Efterfrågan på arbetskraft når den högsta sommarprognosen någonsin i parti- och detaljhandeln. Svenska arbetsgivare i branschen rapporterar en sysselsättningstrend på +32 procent för det tredje kvartalet 2022, enligt ManpowerGroups Arbetsmarknadsbarometer. Det är den högsta sommarprognosen i mätningens 19-åriga historia. Samtidigt kan osäkra omvärldsfaktorer påverka sysselsättningen.

Ny prognos: Hetaste sommaren någonsin för bank- och fastighetsbranschen24.5.2022 08:15:00 CEST | Pressmeddelande

Efterfrågan på arbetskraft når den högsta sommarprognosen någonsin i bank-, finans- och fastighetsbranschen. Svenska arbetsgivare i de branscherna rapporterar en sysselsättningstrend på +39 procent för det tredje kvartalet 2022, enligt ManpowerGroups Arbetsmarknadsbarometer. Det är den högsta sommarprognosen i mätningens 19-åriga historia och den högsta prognosen i samtliga av Sveriges branscher. Samtidigt kan osäkra omvärldsfaktorer påverka sysselsättningen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum