Schibsted

Lotta Folcker blir affärsområdeschef för Sportbladet

Dela

Sportbladet är Sveriges största sportsajt med över en miljon dagliga användare. Nu tar Aftonbladet sitt rosa universum till nästa nivå: Sportbladet blir ett eget affärsområde under ledning av Lotta Folcker.

Sportbladet blir ett eget affärsområde under ledning av Lotta Folcker. Foto: Jerker Ivarsson/Aftonbladet
Sportbladet blir ett eget affärsområde under ledning av Lotta Folcker. Foto: Jerker Ivarsson/Aftonbladet

– Sportbladet är helt unikt, med Sveriges skarpaste sportjournalister, en härlig förmåga att tänka nytt och passionerade och engagerade läsare. Det ger oss stora möjligheter att bli ännu starkare både i produkten och affären, säger Lotta Folcker.

Sportbladet står nu i startgroparna för en intensiv EM- och OS-sommar. Sveriges största sportsatsning började som en rosa tidning för över tjugo år sedan men är nu en ledande digital sporttjänst i alla kanaler. Med nyhetsjournalistik, reportage, intervjuer, granskningar och analyser har Sportbladet byggt en oslagbar position. Satsningen på live, video, rättigheter, poddar och nya digitala tjänster har gett landets sportälskare en ännu större rosa hemvist. Nu tar Sportbladet ett nytt steg och blir ett eget affärsområde.

– Chefen för det nya affärsområdet Lotta Folcker är en erfaren journalist och mediechef med bred kompetens både inom video, digital utveckling och affär. Hon är uppskattad ledare och en riktig vinnarskalle. Det gör henne osedvanligt väl lämpad att leda Sportbladet när vi nu vill lyfta både sportjournalistiken och varumärket till en ännu viktigare del av Aftonbladet, säger Lena K Samuelsson, chefredaktör och vd för Aftonbladet.

Lotta Folcker har de senaste tre åren lett Aftonbladet Labs framgångsrika digitala satsningar inom feature, poddar och nya affärsmodeller. Hon har en gedigen publicistisk bakgrund och var under flera år affärsområdeschef för Aftonbladet TV. Hon var tidigare länge på TV4  och chef för TV4 Nyhetsmorgon, hon har varit reporter på DN, SvD och Folkbladet i Norrköping.  Hon har också jobbat på Europaparlamentets medieavdelning och har en examen i  statsvetenskap.

– Sportjournalistiken vilar tryggt i redaktionen, med våra starka profiler, reportrar och redaktörer. Så även om jag en gång i tiden började som reporter på sporten på Folkbladet ser jag nu fram emot att framför allt tillföra mina andra erfarenheter till Sportbladet, säger Lotta Folcker.

De senaste åren har Sportbladet vässat journalistiken och breddat det kommersiella erbjudandet. 

– Men det finns så mycket mer i Sportbladet. Jag ser stora möjligheter, inte minst för journalistiken inom vår Plustjänst, i Play och andra betaltjänster men också för annonsmarknaden där det finns många fler kunder som kan upptäcka sporten och det engagemang som vår journalistik driver, säger Lena K Samuelsson.

Lotta Folcker tillträder efter sommaren, den 1 september och sitter i Aftonbladets ledningsgrupp. Flera nya tjänster på redaktion och affärssidan kommer att tillsättas på Sportbladet under 2021.

 
För ytterligare information, vänligen kontakta:
Lotta Folcker, tillträdande affärsområdeschef, Sportbladet. Telefon: 08-725 20 00 /073-6401312 E-post: lotta.folcker@aftonbladet.se
Petter Ovander, kommunikationschef, Aftonbladet. Telefon: 070-268 26 64. E-post: petter.ovander@schibsted.com.

Om Sportbladet

Sportbladet är Sveriges största nyhetsdestination för sport i alla kanaler och en viktig del av Aftonbladet. Den sportintresserade publiken är en prioriterad målgrupp bland Aftonbladets 3,5 miljoner dagliga läsare och tittare.

Varje dag bevakar Sportbladet de största nyheterna i sportens värld och levererar de skarpaste analyserna och och de mest engagerande intervjuerna och reportagen. Sportbladet har ett 40-tal medarbetare och verksamhet dygnet runt. Genom att satsa på nyheter, live-rapportering och video bygger Sportbladet en starkt relation med läsarna.

Sportbladets rosa papperstidning kom ut första gången i maj 2000 och har genom åren gett  Aftonbladet en unik position inom sport.

Aftonbladet grundades 1830 av Lars Johan Hierta och ägs i dag av den norska mediekoncernen Schibsted (91 procent) och Landsorganisationen, LO, (9 procent).

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Sportbladet blir ett eget affärsområde under ledning av Lotta Folcker. Foto: Jerker Ivarsson/Aftonbladet
Sportbladet blir ett eget affärsområde under ledning av Lotta Folcker. Foto: Jerker Ivarsson/Aftonbladet
Ladda ned bild
Lotta Folcker tillträder den 1 september som affärsområdeschef för Sportbladet. Foto: Jerker Ivarsson/Aftonbladet
Lotta Folcker tillträder den 1 september som affärsområdeschef för Sportbladet. Foto: Jerker Ivarsson/Aftonbladet
Ladda ned bild

Om

Schibsted
Schibsted
Västra Järnvägsgatan 21
111 64 Stockholm

08 - 725 25 00https://www.schibsted.com

Följ Schibsted

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Schibsted

tv.nu släpper Streamingbarometern och rankar SVT Play till årets streamingtjänst17.6.2021 09:05:42 CEST | Pressmeddelande

Är streaming kanske svenskens nya favorithobby? Om man tittar på Streamingbarometern 2021 från tv.nu så finns det mycket som pekar på det. Under maj månad gjorde tv.nu en omfattande undersökning på över 2000 streaminganvändare i Sverige för att samla in mer kunskap och insikter om svenskarnas streamingbeteende. Rapporten som har fått namnet “Streamingbarometern”, kommer framöver ta tempen varje år i en djupgående undersökning. Tv.nu är ett bolag inom Schibsted.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum