Lantbrukarnas Riksförbund

LRF stärker stödet till folkrörelsen och regionerna med Anna Vikholm

Dela

Anna Vikholm, idag på Friluftsfrämjandet, blir LRFs nya chef för avdelningen Regioner & Folkrörelseutveckling. Hon kommer att ingå i LRFs ledningsgrupp och rapportera till LRFs VD Anna Karin Hatt. Anna efterträder Mona Holmsten, som tidigare utsetts till ny regionchef för LRF i Mälardalen. – Jag är stolt, glad och förväntansfull och ser fram emot att bidra till att ge LRFs medlemmar största möjliga medlemsnytta. Jag har stor respekt för LRF som organisation och de viktiga frågor som LRF driver på ett kraftfullt sätt. Jag ser fram emot att få resa runt i olika delar av landet när det blir möjligt och träffa medarbetare, förtroendevalda och medlemmar i deras vardag. Det är viktigt för att sätta mig in i vårt uppdrag, prioriteringarna och våra gemensamma utvecklingsområden, säger Anna Vikholm.

Anna Vikholm arbetar idag som vice generalsekreterare på Friluftsfrämjandet med bland annat ansvar för ledningsgruppen och de 25 anställda på rikskontoret, och för samverkan med Friluftsfrämjandets regionala verksamhet. Fokus i de olika roller Anna sedan 2012 haft inom Friluftsfrämjandet har legat på ledar- och utbildningsutveckling, men även god arbetsmiljö och arbetsplatsutveckling.

Anna är född och uppvuxen i Dingtuna utanför Västerås och har tidigare arbetat på Vin&Sprit samt The Absolut Company, som förädlar svensk spannmål till dryckesprodukter, med ansvar bland annat för att genomföra varumärkesupplevelser i Sverige, inkluderat utbildning av säljteam från hela Pernod Ricard-koncernen.

LRF har en omfattande verksamhet på nationell nivå, inte minst med sin näringspolitiska expertis, men också en stor regional verksamhet, som dagligen ger stöd och råd till medlemmar och förtroendevalda i den regionala och lokala organisationen. Som avdelningschef för Regioner & Folkrörelseutveckling kommer Anna Vikholm leda en verksamhet med cirka 90 medarbetare, som antingen arbetar centralt eller vid något av LRFs nio regionkontor. Utöver service till LRFs medlemmar är avdelningen ansvarig för att driva utvecklingen av folkrörelsen inom utvecklingsprojektet Framtidens Folkrörelse.

– Att möta medlemmarna i deras vardag och ge dem det stöd och de råd de behöver, är grundläggande i LRFs uppdrag som företagar- och intresseorganisation för de gröna näringarna. Med rekryteringen av Anna Vikholm får vi både en duktig ledare och en person som har erfarenhet av att leda utvecklingen av en komplex folkrörelse, med en regional verksamhet. Anna kommer bidra till att utveckla LRF och säkra att vi tillsammans har en verksamhet som är attraktiv och värdefull för våra 137 000 medlemmar, säger LRFs VD Anna Karin Hatt.

Anna Vikholm får som avdelningschef för Regioner och Folkrörelseutveckling en nyckelroll som ansvarig för LRF:s medlemsnära verksamhet och den strategiska utvecklingen av LRF som folkrörelse. LRFs grundläggande uppdrag är att bidra till ökad tillväxt, stärkt lönsamhet och ökad attraktionskraft för företagen i det gröna näringslivet. Som avdelningschef blir Annas utgångspunkt den enskilda medlemmens behov, i en central roll som navet mellan LRFs regioner, riksorganisation, medlemmar och regionalt förtroendevalda.

Anna Vikholm tillträder sin tjänst den 10 maj 2021.

Bilden: Anna Vikholm, vice generalsekreterare på Friluftsfrämjandet, blir LRFs nya chef för avdelningen Regioner & Folkrörelseutveckling. Foto: Cajsa Rannar

Kontakter

För mera information, kontakta LRF pressavdelning 010-184 40 70

Bilder

Om

Lantbrukarnas Riksförbund
Lantbrukarnas Riksförbund
Franzéngatan 6
11251 Stockholm

010-1844000https://www.lrf.se/

Lantbrukarnas Riksförbund, LRF, är en intresse- och företagarorganisation för det gröna näringslivet med cirka 140 000 medlemmar. Gemensamt för flertalet av medlemmarna är att de har sin bas i jord, skog, trädgård och landsbygdens miljö. LRF är också en samlande organisation för lantbrukskooperativa företag, som exempelvis Arla och Lantmännen. LRFs medlemmar driver omkring 70 000 företag och LRF är därmed Sveriges största småföretagarorganisation. Totalt omsätter hela det gröna näringslivet, det vill säga jord- och skogsbruk, trädgård, fiske och vattenbruk samt livsmedels- och skogsindustrier, 143 miljarder kronor, vilket är 3,6 procent av landets BNP. Källa: SCB 

www.lrf.se

Följ Lantbrukarnas Riksförbund

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lantbrukarnas Riksförbund

Chockhöjda kontrollavgifter drabbar livsmedelsbranschen12.5.2021 07:44:00 CEST | Pressmeddelande

Livsmedelsverket föreslår kraftigt ökade avgifter för livsmedelskontroller från 2022. Det handlar över tre år om mer än 50-procentiga höjningar som gäller kontroller i samband med slakt men även en rad andra anläggningar från mejerier till småskalig livsmedelstillverkning. – Det är orimligt att belasta branschen med dessa kostnadsökningar. De motverkar hela livsmedelsstrategin som kräver att konkurrenskraften för den svenska livsmedelsproduktionen blir bättre – inte sämre. Regeringen har gett alla livsmedelsmyndigheter tydliga skrivningar om att skapa goda förutsättningar för företagande. Det som nu föreslås är det motsatta och gör mig väldigt besviken säger Åsa Odell, ordförande för LRF Kött.

Hampa från svenska åkrar är årets produkt20.4.2021 16:27:23 CEST | Pressmeddelande

Företaget Ekolution presenterade en isoleringsskiva av hampafibrer som kan ersätta glasull och stenull i all byggnation, på årets "Pitch & Match goes Bio", LRF:s svar på Draknästet, Hampan, som odlas på svenska åkrar, förädlas till isolering med hög värmelagringskapacitet samtidigt som de är brandbeständiga, ljudisolerande, röt- och mögelresistenta. Biprodukterna återgår till kretsloppet. – Vi ser vinster rakt igenom. Hampan är energieffektiv och kan vi bidra till att kapa energiåtgången i samhället är mycket vunnet. Vårt material är dessutom koldioxidnegativt eftersom vi binder in mer CO2 än vad som avges vid framställning av produkten. En riktig kolsänka, säger Remi Loren på Ekolution. – Det är ni som får oss att se möjligheterna att kunna fasa ut material och lösningar som är skadliga. Här har vi en lokalproducerad, biobaserad produkt som är på väg att hitta en marknad, säger LRF:s vd Anna-Karin Hatt.

Vägunderhåll glöms i infrastrukturpropositionen16.4.2021 13:48:50 CEST | Pressmeddelande

Regeringen har idag presenterat en infrastrukturproposition som innehåller förslag prioriteringar kring Sveriges infrastruktur de kommande tolv åren. Satsningen på omkring 800 miljarder är rekordstor, men lämnar fortfarande en del att önska när det kommer till vägunderhåll. – Underhållet på det statliga vägnätet är eftersatt, inte minst när det kommer till det lågtrafikerade vägnätet på landsbygden. Även om regeringen nu höjer anslaget till vägunderhåll, så är det fortfarande för lite i förhållande till behoven. Det finns en risk att Trafikverket kommer att tvingas prioritera vägarna kring storstäderna. Vi kommer heller inte kunna ta igen eftersatt underhåll på vägnätet. Detta vägval kommer förstärka klyftan mellan stad och land, vilket LRF är kritiska till, säger Mikael Bäckström, LRFs talesperson i infrastrukturfrågor.

Besvikelse när regeringen sparar in på jordbruket14.4.2021 09:10:26 CEST | Pressmeddelande

Regeringen väljer i sin vårbudget att inte dela ut 1 miljard kronor som tidigare öronmärkts för Sveriges lantbrukare. ¬¬– Vi är besvikna över att regeringen väljer att minska den nationella medfinansieringen av landsbygdsprogrammet, med hänvisning till att EU tillför medel via sin återhämtningsfond för coronaeffekten. Det blir ett nollsummespel där Sveriges livsmedelsproducenter blir de ekonomiska förlorarna, säger LRFs förbundsordförande Palle Borgström.

LRF föryngrar riksförbundsstyrelsen9.4.2021 13:15:36 CEST | Pressmeddelande

31-åriga växtagronomen Beatrice Ramnerö från Älvsbyn föreslås som nu ledamot i LRFs riksförbundsstyrelse. – Attraktionskraften som gör att fler intresserar sig för att utbilda sig och jobba inom lantbruksnäringen är den av de fråga jag brinner som mest för. För att lyckas med det så är det viktigt att vår näring uppfattas som hållbar och jämställd, två andra frågor jag känner stort engagemang för, säger Beatrice Ramnerö.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum