Vänsterpartiet Malmö

Malmövänstern motionerar: Tillgänglighetsanpassa Malmö stads hemsida

Dela

Vänsterpartiet lämnar idag in en motion om att tillgänglighetsanpassa Malmö stads hemsida.

Carin Gustafsson (V)
Carin Gustafsson (V)

- Sedan 2015 har bristande tillgänglighet varit en diskrimineringsgrund. Vänsterpartiet vill att Malmö stad ska vara en föregångare inom digital tillgänglighet och att dess hemsida tillgänglighetsanpassas, säger Carin Gustafsson (V), ledamot i funktionsstödsnämnden och den ena motionären.

Digital tillgänglighet innebär att alla medborgare ska kunna ta till sig innehållet på digitala tjänster och webbsidor. Sedan 20 september 2020 ska alla offentliga aktörers webbplatser vara tillgängliga. 

- Som jämförelse kan tas riksdagens hemsida där det bland annat enkelt går att nå anpassningar som att få sidan uppläst, hitta texter på enkel svenska eller få texter teckenspråkstolkade. Även Region Skånes hemsida har fler anpassningar än Malmö stads, säger Anders Skans (V), gruppledare i kommunfullmäktige och den andra motionären.

Motionärerna lyfter även andra förslag på anpassningar i sin motion så som syntolkning och tillgång till information på fler språk än svenska. 

- I hemsidans tillgänglighetsberättelse kan läsas att kommunen är medveten om att delar av webbplatsen inte är helt tillgängliga och den som upptäcker bristande tillgänglighet uppmanas kontakta kommunen. Så ska det inte vara! Bristande tillgänglighet är ett demokratiproblem och det ska aldrig åligga den som har svårt att ta till sig information att vara den som ansvarar för att åtgärda problemet, avslutar Carin Gustafsson. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Carin Gustafsson (V)
Carin Gustafsson (V)
Ladda ned bild
Anders Skans (V)
Anders Skans (V)
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Utbyggnadsstrategi av stadens skolor för ökad integration30.9.2021 11:00:00 CEST | Pressmeddelande

Segregationen är en av de allvarligaste utmaningarna som svenskt skolväsende står inför idag. Elever med olika socioekonomisk bakgrund bor i olika delar av Malmö och denna bostadssegregation leder till att elever med olika bakgrund, istället för att mötas och integreras tillsammans i skolan som är målet, går på olika skolor med väldigt olika förutsättningar. Vänsterpartiet motionerar därför idag, tillsammans med Miljöpartiet, om att staden skall arbeta för att etablera socioekonomiskt strategiskt belägna högstadieskolor.

Tillgänglighetsanpassa Malmös kommunfullmäktigesal!30.9.2021 06:00:00 CEST | Pressmeddelande

Kan vem som helst ställa sig upp och hålla ett anförande i Malmös kommunfullmäktigesal? Inte idag, och Vänsterpartiet Malmö tycker att det faktiskt ska gå lika bra att sitta och hålla ett anförande i talarstolen. Därför lämnar nu Vänsterpartiet in en motion som syftar till att se över tillgängligheten i kommunfullmäktiges sammanträdessal för såväl ledamöter som åhörare, samt införskaffa höj- och sänkbara talarstolar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum