Transportföretagen

Ny reklamfilm ska lyfta turistbussresor

Dela

Idag släpper Sveriges Bussföretag en ny reklamfilm som medlemsföretagen i förbundet kan använda i sin egen marknadsföring. Filmen flörtar med turistbussbranschens klassiska målgrupp och är en del av ett flerårigt projekt med fokus på att få resenärerna att återvända efter pandemin.

En resa med buss är en resa att minnas
En resa med buss är en resa att minnas

Turistbussbranschen håller på att återhämta sig efter pandemin, och det med besked. Många bussföretag vittnar om högt tryck på bokningar, att resenärerna återvänder och att bussarna knappt hinner hem mellan körningarna. Under 2021 och 2022 genomför Sveriges Bussföretag ett projekt där syftet är att genom externa aktiviteter välkomna resenärerna åter till turist- och expressbussar efter pandemin. Reklamfilmen, som är en av aktiviteterna, har tagits fram tillsammans med företag i branschen.

- Turistbussbranschen består framförallt av många små- och medelstora företag och dessa har inte alltid stora resurser att lägga på marknadsföring. Det här initiativet med en reklamfilm som medlemsföretagen kan använda är ett helt nytt grepp som medlemsföretag har efterfrågat, säger Anna Grönlund, branschchef Sveriges Bussföretag

Budskapet är ”En resa med buss är en resa att minnas”, vilket både anspelar på att många inte har rest så mycket under pandemin utan fått drömma sig tillbaka och längta ut igen, men också att bussresor skapar en stor gemenskap samtidigt som resan är en del av upplevelsen. Medlemmar i Sveriges Bussföretag kan ladda hem filmen i olika format för att använda i exempelvis sina sociala medier eller på hemsidor.

- Tanken när vi tog fram filmen är också att den ska vara tidlös, vilket jag tycker vi lyckats bra med – den kommer kunna användas i flera år framöver. Vi ser fram emot att se hur den sprids, avslutar Anna Grönlund.

Filmen kan ses här 

Projektet som filmen är en del av finansieras av BR, bussbranschens forsknings- och utvecklingsfond. 

För ytterligare frågor och kommentarer kontakta

Anna Grönlund, branschchef och vice VD Sveriges Bussföretag på 070-612 71 74

Sveriges Bussföretag är ett bransch- och arbetsgivareförbund inom Transportföretagen och Svenskt Näringsliv. Förbundet organiserar 275 bussföretag och bussresearrangörer med verksamhet över hela landet. Medlemsföretagen kör all typ av busstrafik, från offentligt upphandlad linjetrafik och skoltrafik åt landets regioner och kommuner till kommersiell långväga kollektivtrafik samt turist- och beställningstrafik.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

En resa med buss är en resa att minnas
En resa med buss är en resa att minnas
Ladda ned bild
Bild från Sveriges Bussföretags nya film
Bild från Sveriges Bussföretags nya film
Ladda ned bild
Bild från Sveriges Bussföretags nya film om resor
Bild från Sveriges Bussföretags nya film om resor
Ladda ned bild
Anna Grönlund, Sveriges Bussföretag
Anna Grönlund, Sveriges Bussföretag
Ladda ned bild

Länkar

Om

Transportföretagen
Transportföretagen
Storgatan 19
102 49 Stockholm

08 762 71 00https://www.transportforetagen.se/

Transportföretagen är transportnäringens och säkerhetsbranschens bransch- och arbetsgivarorganisation och samlar 9 700 medlemsföretag med cirka 221 500 anställda.

Följ Transportföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Transportföretagen

Efter valet: Guldläge att satsa på konkurrenskraftigt svenskt fossilfritt flyg14.9.2022 13:30:00 CEST | Pressmeddelande

Nu är valet 2022 över även om en hel del räknande och förhandlande återstår. Mitt i detta står Sveriges flygbransch och håller andan, nu gäller det att landets nya beslutsfattare förmår sig att samla sig kring de avgörande stegen för att fortsätta utveckla fossilfritt flyg. Fredrik Kämpfe, branschchef för Transportföretagen Flyg är en av dom som går bräschen för att flyget ska leda utvecklingen när det gäller att ställa om.

Sveriges Bästa Bussförare är korad6.9.2022 17:30:00 CEST | Pressmeddelande

Nu har Mats Skördeman från Keolis i Falun korats till Sveriges bästa bussförare 2022. Bussförar-SM avgjordes idag på Training Partner, Arlanda utanför Stockholm. Finaldagen har bestått av de fem olika momenten Backmoment, Manöverprov, Service och bemötande, Sparsam körning och Katastrofövning. På andra plats kom Dennis Lindelöf från Bergkvarabuss i Trelleborg och tredjeplatsen tog Johnny Ryvang från Erikssons Buss i Idre.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum