Region Örebro län

Poesi – nytt inslag i Live at Heart

Dela

I år är inget som vanligt på kulturscenen. Det gäller även för Live at Heart. I år är det två stora förändringar som äger rum för eventet. Hela Live at Heart kommer att vara digitalt. Den andra nyheten är Live at Heart: Lyric med lysande poeter från Örebro Län och övriga Sverige.

Scenen är ett samarbete mellan Live at Heart och Litteratur Örebro Län, ett treårigt projekt med Region Örebro län som huvudman.

- För tredje året i rad samarbetar Litteratur Örebro län med Live at Heart, i år med fokus på lyrik. Förra året fanns scenpoesi med i föreläsningsform, i år får poesin det fokus den förtjänar, säger Katarina Strömgren Sandh, områdeschef Kultur och ideell sektor.

En rad läsningar går att se online på fredagskvällen den 4 september, de sänds live från Örebro och det går som publik att kommentera och skicka frågor till poeterna. 

- Det kommer att bli spännande och det kommer att beröra. Från Länet har vi till exempel Agneta Wistrand, författare och poet. Den örebrobaserade estradpoesigruppen Ordvittra. Även Niklas Mesaros, tidigare örebroare som nu är regissör på Dramaten, dubbel svensk mästare i poetry slam och författare till romanen "Sjöhästar" kommer också. Jag känner mig väldigt förväntansfull, säger Linda Berg Ottoson, projektledare för Litteratur Örebro län.

Övriga deltagare under Live at Heart Lyric är Jenny Wrangborg, kallskänka och poet bakom böckerna "Kallskänkan" och "Vad ska vi göra med varandra?" Den svensk-skotsk spoken word-poeten Agnes Töröksom är aktuell med boken "All the days we don't revolt" finns också med i programmet. 

Om Live at Heart

Live at Heart är Sveriges största internationella showcase-festival för musik, film, litteratur och entreprenörskap. På grund av coronapandemin blir det ingen vanlig festival i år, men både musik, filmfestival, seminarier och poesifestivalen kommer att streamas och blir på så vis möjlig för ännu fler att ta del av.

För mer information kontakta

Katarina Strömgren Sandh, områdeschef Kultur och ideell sektor.
Telefon: 019- 602 62 99
E-post: katarina.stromgren-sandh@regionorebrolan.se
 
Linda Berg Ottoson, Utvecklingsledare Kultur och ideell sektor på Region Örebro län
Telefon: 076-108 72 58
E-post: linda.berg-ottoson@regionorebrolan.se

Nyckelord

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum