Schibsted

Schibsted anställer Sharon Lavie som sparekonom 

Dela

Behovet av privatekonomiska råd har aldrig varit större. Mot den bakgrunden anställer nu Schibsted Sharon Lavie som sparekonom till några av koncernens fintech-bolag där privatekonomi är i fokus för kunderna. Sharon Lavie kommer att analysera samhällsviktiga händelser och dess påverkan på enskildas privatekonomi samt ge tips och råd för hur man bygger en stark ekonomi i livets alla skeenden.

Sharon Lavie, Sparekonom på Schibsted
Sharon Lavie, Sparekonom på Schibsted

Samarbetet riktar sig främst till fem av Schibsteds bolag som alla erbjuder olika typer av tjänster; Hypoteket som tillhandahåller bostadslån, Kundkraft som arbetar med att ge kunder en så låg energikostnad som möjligt, Insurello som hjälper konsumenter att få ersättning för personskador samt försenade eller inställda flyg, Lendo som är Sveriges största jämförelsesajt för privatlån och Kreddy, en app som ger kunden koll på sitt kreditbetyg. 

Kunskap i ekonomi och konsumenträtt är avgörande för människors upplevelse och förmåga att ta hand om sin ekonomi. Med rätt information och möjlighet att jämföra kan människor påverka sin privatekonomi, vardag och hela liv. I rollen kommer därför Sharon också lyfta den ekonomiska sidan av de vardagliga beslut som människor tar, allt från lån till en ny bostad eller en renovering, abonnemang, försäkringar till allmän hantering av pengar.

- Mitt mål är att stärka och skapa trygghet för ungdomar som vill flytta hemifrån, familjer med späckade scheman och aktiviteter samt blivande pensionärer som oroar sig för om livsbesparingarna räcker till, men även inspirera till ett sparande som möjliggör en guldkant i tillvaron. Min ambition är att förklara ekonomi och konsumenträtt på ett enkelt och igenkännande sätt och utan pekpinnar, säger Sharon Lavie.

- Det är väldigt roligt att välkomna Sharon till oss. Schibsteds fintech-bolag driver verksamheter inom en rad olika privatekonomiska områden där hennes kunskap och rådgivning kan hjälpa både bolagens kunder, bidra till utveckling av produkter och tjänster, och även ge oss insikter inför nya satsningar och investeringar inom Schibsted, säger Dan Ouchterlony, investment manager på Schibsted. 

Sharon Lavie är sedan innan välkänd sparekonom som ofta medverkat i media i olika aktuella frågor. Hon kommer närmast från Ikano Bank där hon arbetade som familjeekonom i över fyra år. Innan dess arbetade hon under tio år på Konsumentverket i en rad olika roller, kopplade till privatekonomi och konsumenträtt. 

För ytterligare information: 

Sharon Lavie, Sparekonom Schibsted 

E-post: sharon.lavie@schibsted.com eller mobil 0735 -18 76 53 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Sharon Lavie, Sparekonom på Schibsted
Sharon Lavie, Sparekonom på Schibsted
Ladda ned bild

Om

Schibsted
Schibsted
Västra Järnvägsgatan 21
111 64 Stockholm

08 - 725 25 00https://www.schibsted.com

Rethinking things since 1839

Schibsted kombinerar en lång och stolt publicist-tradition, som sträcker sig ända från 1800-talet, med digital innovation och entreprenörskap. Verksamheten inkluderar bland annat bolag som Aftonbladet, Svenska Dagbladet, Lendo, Prisjakt och TV.nu.

Följ Schibsted

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Schibsted

Axel Lindén får Aftonbladets litteraturpris8.4.2021 08:05:00 CEST | Pressmeddelande

Författaren Axel Lindén, som skrivit “Fårdagboken” och “Tillstånd”, tilldelas Aftonbladets litteraturpris 2020. “Axels Lindéns författarskap skildrar ett i grunden förtvivlat tillstånd, men också ett envist motstånd och motvallsliv. Det hanterar också, med humor, det egna hyckleriet, de alltför stora orden, politiken och den förmodade godheten”, säger Aftonbladets kulturchef Karin Pettersson.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum