Schibsted

Schibsted Ventures går in i hälsotech-bolaget Askin 

Dela

Schibsted Ventures investerar i norska Askin efter en nyemission där hälsotech-bolaget tagit in totalt motsvarande 20 miljoner. Företaget räknar med tillväxt under de kommande åren.

Mohammad Rizvi, Askin
Mohammad Rizvi, Askin

Askin, som erbjuder konsultation och e-recept genom en egenutvecklad plattform, ser ett ständigt ökat intresse för bolagets tjänster.

- Kombinationen av medicin- och hälsoexpertis och vår egenutvecklade tekniska plattform har visat sig vara både effektiv och eftertraktad. Tidigare kunde det ta flera månader att få hjälp med hudsjukdomar, men med hjälp av Askin kan vi hjälpa patienter nästan direkt, säger grundaren och medicinsk chef Mohammad Rizvi.

Schibsted går in i bolaget 

- Vi är väldigt imponerade av Mohammad och resten av teamet. I Europa lider miljontals människor av hudproblem och fallen av hudcancer ökar. Samtidigt är det långa väntetider för att få kontakt med en hudläkare. Med en smart digital lösning till ett konkurrenskraftigt pris sänker Askin tröskeln. Vi tror mycket på deras lösning och ser fram emot att stötta bolaget vidare, säger Dan Ouchterlony, EVP Shibsted Ventures. 

- Schibsted är också en aktiv ägare och kan bistå med allt från marknadsföring, HR och PR till internationalisering om bolaget önskar den sortens support utöver själva investeringen, fortsätter Dan Ouchterlony. 

Askins tjänst bygger på internationell forskning som visar att foton fungerar väldigt bra vid diagnostisering av hudsjukdomar.

- Vi har 16 läkare med hög kompetens som jobbar hårt tillsammans för att hitta effektiva lösningar på människors hudsjukdomar. 84 procent av de foton som skickas in kan läkarna lösa utan att patienten behöver uppsöka läkare fysiskt. Med nya ägare och kapital kommer Askin att ha möjlighet att utveckla nya produktområden. Vi ser fram emot fortsättningen, säger Mohammad Rizvi.

Bland delägarna i Askin finns även flera hudläkare. 

Mer information om bolaget finns på askin.no 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Mohammad Rizvi, Askin
Mohammad Rizvi, Askin
Ladda ned bild
Dan Ouchterlony,  Schibsted
Dan Ouchterlony, Schibsted
Ladda ned bild

Länkar

Om

Schibsted
Schibsted
Västra Järnvägsgatan 21
111 64 Stockholm

08 - 725 25 00https://www.schibsted.com

Rethinking things since 1839

Schibsted kombinerar en lång och stolt publicist-tradition, som sträcker sig ända från 1800-talet, med digital innovation och entreprenörskap. Verksamheten inkluderar bland annat bolag som Aftonbladet, Svenska Dagbladet, Lendo, Prisjakt och TV.nu.

Följ Schibsted

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Schibsted

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum