Stå inte passiv när snösmockan kommer – nya onlinepass för 70+

Dela

Snösmockan har slagit till rejält i vårt avlånga land med isiga vägar och halka som följd. Det gör att många äldre undviker att ta sig ut i friska luften. Därför satsar Friskis på fler pass med extra skonsam träning online för att ge fler möjlighet att röra på sig i vardagen.

Friskis Stolfys. Foto: Thomas Carlgren
Friskis Stolfys. Foto: Thomas Carlgren

– Många, särskilt äldre, har fått stå tillbaka under pandemin och varit mer passiva än vanligt. Med vinterväglaget försvåras också den dagliga promenaden och det påverkar både kropp och sinne. Här vill vi göra en insats, säger Susanne Jidesten, Friskis&Svettis generalsekreterare.

För att underlätta för fler att hitta nya vanor och sätt att röra på sig har Friskis satsat på två nya pass i onlineträningen, Stavfys 70+ och Stolfys 70+. Skön och energifull träning som både tar hänsyn och stärker kroppen

– Redan lite rörelse gör stor skillnad för hur vi mår både psykiskt och fysiskt. Med de här passen ger vi fler möjlighet att motionera säkert och uppleva rörelseglädje, säger Susanne Jidesten.

Passen är gratis och öppna för alla. Dela gärna med dig av länkarna till någon i din närhet, eller varför inte träna tillsammans men på varsitt håll digitalt via videosamtal?

https://www.friskissvettis.se/Traning/Onlinetraning/Friskisplay/stavfys-play

https://www.friskissvettis.se/Traning/Onlinetraning/Friskisplay/stolfys-play

Nyckelord

Kontakter

Susanne Jidesten, generalsekreterare Friskis&Svettis, susanne.jidesten@riks.friskissvettis.se, 076-320 32 60

Bilder

Friskis Stolfys. Foto: Thomas Carlgren
Friskis Stolfys. Foto: Thomas Carlgren
Ladda ned bild
Generalsekreterare Friskis&Svettis
Generalsekreterare Friskis&Svettis
Ladda ned bild

Om

Friskis&SvettisÖver en halv miljon människor utgör Frikis&Svettis genom sina medlemskap. Vi är fördelade i 159 ideella idrottsföreningar, varav 107 i Sverige och resterande i Norge och övriga Europa. Friskis&Svettis vill alltid att fler ska få chans att hitta sin rörelseglädje. 

Följ Friskis&Svettis

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Friskis&Svettis

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum