Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Tacofest för blivande åttor!

Dela

Den 16 maj kl 18 är alla Västerås ungdomar födda 2005 (eller som börjar åttan till hösten) inbjudna till tacofest. På plats finns konfirmandledare, - assistenter och andra ungdomar. Ungdomarna bjuds på tacos, häng med kompisar och möjligheten finns att få information om konfirmation.

Det är numer en tradition för Svenska kyrkan Västerås, att bjuda in ungdomar till en Tacofest i maj. Syftet är att ungdomarna på ett enkelt sätt ska få en möjlighet att träffa andra ungdomar, konfirmandledare och -assistenter och skapa sig en uppfattning om vad konfirmation är och vilket utbud av konfirmandgrupper som finns. 
Tacofesten är också en start i kampanjen för det stora konfirmandeventet som äger rum i augusti, då domkyrkoområdet fylls med festivalstämning och en ännu hemlig artist står på scen. Under tacofesten kanske artisten avslöjas? 

Torsdagen den 16 maj från kl 18 håller flertalet kyrkor och församlingshem i stan öppet för stans 05:or och valet är fritt var man vill käka och hänga. Ingen föranmälan krävs. 

De platser som erbjuder Tacofest är: 

Tomaskyrkan
Mikaelikyrkan
Tillberga - Knektgården i Hökåsen
Mariagården Skultuna
Önsta Gryta kyrka
Kyrkbacksgården
Viksängskyrkan
Irsta församlingshem
Bäckbykyrkan
Barkarö prästgård


För mer information om konfirmationsgrupperna: www.intesomdutror.se

För frågor om Tacofesten och konfirmation i Svenska kyrkan: 
Mia Ehrengren, mia.ehrengren@svenskakyrkan.se 021-40 38 05

Nyckelord

Bilder

Om

Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Box 5
721 03 Västerås

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras
Svenska kyrkan Västerås möter människor i vardag och högtid, i glädje såväl som sorg. Verksamheten är öppen för alla, oavsett tro eller tvivel. 

Det finns mötesplatser för alla åldrar och för många olika intressen, allt från öppen förskola och ungdomsgrupper till samtalsgrupper och körverksamhet. 
Kyrkan är också en naturlig del av vardagen i till exempel skolor och på sjukhuset. Fler än 60 procent, nästan 90 000, av alla västeråsare tillhör Svenska kyrkan, vilket gör kyrkan till den i särklass största folkrörelsen i Västerås. Här finns 29 kyrkor och 23 begravningsplatser.

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras

Följ Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum